Aktuellt

Arkiv

Fakta för fan

Lekcenter

Perspektiv & Retrospektiv

Topplistor

Perspektiv & Retrospektiv

Här hamnar det mesta utöver det som uttryckligen handlar om leksaker eller uppenbarligen är gjort i form av topplistor. Här kan du som läser detta få en insyn i vår syn på saker och ting mellan denna himmel och jord. Ja, allt som faller oss in. Nytt eller gammalt, inblickar, överblickar eller återblickar, whatever. Allteftersom alltfler videospelrelaterade inslag dök upp delade vi in dem i egna underkategorier men allt som allt är det här alltså platsen för lite allt möjligt och skulle det med tiden dyka upp än mer material inom endera ämne är det heller inte omöjligt att än fler delpunkter att samla samma slags inslag under kan tänkas uppstå likaså.


2018-01-11 Personliga retrospektiv: POPKORN-resumé
Här är något av en förfinad repris som vi slängde ihop såhär i elfte timmen, såhär elva år efter att den då andra versionen av POPKORN hade kommit ut på vida världswebben... Sidans egen lilla resumé komplett med ett par historiska bilder på hur här såg ut förr i världen. Och så tar vi också tillfället i akt att hälsa vår elfte skribent varmt välkommen ombord på redaktionen och önskar alla allt en god fortsättning! ^_^

2018-01-06 Framgrävt ur spelkistan: ClayFighter 63 1/3
Ja, så var det dags igen och det är väl lika bra att bara få detta överstökat en gång för alla. Med såväl Interplays Claymates som deras första samt andra ClayFighter framgrävda ur vår gamla spelkista under hösten som var så får vi väl bita i det sura äpplet, ta tjuren vid hornen och allt det där och ge oss i kast (snarare än kasta in handduken!) med den tredje delen i lerkampserien. Det så "fyndigt" kallade ClayFighter 63 och en tredjedel...

2017-12-30 Perspektiv: Star Wars eps VIII - The Last Jedi
Nu har det gått precis ett år sedan vi tyckte till om Rogue One, den första riktiga mellandelen i den där sagan som utspelade sig för länge sedan i en galax långt, långt borta, och därtill precis två år sedan vi gjorde detsamma om den föregående episoden så nu är det dags för det allra senaste kapitlet! Nu är det dags att snacka på djupet om The Last Jedi! Varning för spoilers!!

2017-12- 01-25 Säsongsspecialare: Årets julkalender 2017
Att det i år är just tio år sedan den allra första julkalendern signerad POPKORN är väl värt att göra en tripp längst ned memory lane med en till ny julkalender. Vi går typ fullt ut retro här, både med en homage till just 2007 års julkalender och en genomgång av samtliga åren som POPKORN har existerat, från 2006 fram t o m i år, både vad gäller sidan i sig samt populärkulturen i allmänhet. Ho, Ho, Ho!

2017-11-22 Framgrävt ur spelkistan: ClayFighter 2: Judgement Clay
Det tredje av Interplays leranimationsspel, oberoende av hur man än vänder och vrider på det, ClayFighter 2! Judgement Clay! Deee äääär tillbaka! Året var 1995 och Nintendos superkonsol var på sin absoluta topp. Och som om det inte vore nog med alla lovande lir att välja och vraka mellan kom Interplay, eller "Interclay" som vi kom att kalla dem vid det här laget (;p), ut med en uppföljare till sitt omtalade fighting-spel från två år dessförinnan.

2017-10-31 Framgrävt ur spelkistan: ClayFighter
Det första eller andra, beroende på vilken sida av Atlanten som man befann sig, av Interplays leranimationsspel... Egentligen planerade vi att spela och skriva om det här för drygt ett år sedan redan, men skit som hände kom alltså i vägen och vi fick dra ner på tempot sedan förra hösten. Nu när vi dock kom att öka tempot igen så for ClayFighter-kassetten fram och rakt ner i SNES:en. Hajar ni? ;p

2017-10-11 Framgrävt ur spelkistan: Claymates
Det första eller andra, beroende på vilken sida av Atlanten som man befann sig, av Interplays leranimationsspel. Egentligen planerade vi att spela och skriva om det här för drygt ett år sedan redan, men skit som hände kom alltså i vägen och vi fick dra ner på tempot sedan förra hösten. Nu när vi dock kom att öka tempot igen så for Claymates-kassetten fram och rakt ner i SNES:en... Så ut med kassetten igen för att blåsa i den. Hårt. Och så kör vi igång igen!

2017-05-25 Retrospektiv: Stjärnornas krig
Ytterligare ett jubileum onekligen värt vår odelade uppmärksamhet och den här gången är det inget mindre än självaste Stjärnornas krig som åtnjuter hela 40 år sedan den allra första filmen, eps IV i efterhand, gick upp på biograferna i Amerika. Och fastän faktiskt ingen av oss på redaktionen ännu existerade på den tiden så växte vi alla ändå upp med de här filmerna under årtiondena som följde. Stjärnornas krig är så mycket nostalgi som det bara kan bli!

2017-04-29 Framgrävt ur spelkistan: Wave Race 64
Idag är det exakt 20 år sedan nissarna på Nintendo tog spel-Sverige med storm och lyckades undvika en tidig speltorka på 64-bitsfronten våren 1997 med den högst otippade uppföljaren till något gammalt Game Boy-spel. Såklart menar vi nu Wace Race 64! Dagen till ära kände vi ju oss bara tvungna att uppmärksamma ett av våra absoluta favoritspel genom tiderna.

2017-02-24 Framgrävt ur spelkistan: Snowboard Kids
Ännu ett nytt år, ännu en ny sportlovsvecka och egentligen skulle vi ju spela och skriva om Nintendos eget 1080° Snowboarding men rent spontant började vi köra detta lilla myslir istället... Okända utvecklarna Racdyms kulthit från samma år, till samma format: Snowboard Kids! Så se upp i backen och allt det där för här går det undan!

2016-12-30 Perspektiv: Rogue One - A Star Wars Story
Nu har det gått precis ett år sedan vi tyckte till om den senaste delen i den där sagan som utspelade sig för länge sedan i en galax långt, långt borta och som på beställning fick vi plötsligt denna uppstickare att dämpa abstinensen med innan episod VIII. Vi tackar och tar emot och bjuder för egen räkning på några väl valda ord om den första stora Star Wars-mellanfilmen.

2016-12-24 Säsongssecialare: Årets tomte 2016
Från oss alla till er alla... Är det en fågel? Är det ett flygplan? Nej, det är årets tomte 2016 här på POPKORN! Såklart. 'nuff said.

Årets Julkalender 2009 Årets Julkalender 2007 Årets Julkalender 2008

2016-07-25 Säsongsspecialare: Jul-i-Juli - De gångna årens julkalendrar
God jul i juli allesammans! Ja, efter faktiskt inte så mycket möda och stort besvär som vi från början befarade att det skulle innebära har vi nu alltså äntligen åter fått upp våra gångna julars mer omfattande säsongsspecialare än bara själva tomtarna, närmare bestämt hela våra gamla julkalendrar tre! Skåda ditt och datt som utgjorde årets julkalender 2007, julklappstipsen från Tokyo som var årets julkalender 2008 och DC-toppen som var årets julkalender 2009!

2016-04-01 Framgrävt ur spelkistan: Turtles Tournament Fighters (MD)
Megan Fox som April O'Neil är dessvärre fortfarande inget första aprilskämt. Inte heller struntar vi i vår sedan tidigare utropade vårledighet i syfte att se över topplistorna, trots att det nu ändå kommer ett nytt inslag. Men nästa Turtles-film med Megan Fox som ett vandrande skämt i spetsen och första april därtill gav oss infallet att lira det första spelet med April som spelbar, så vi gör helt enkelt ett litet undantag varpå vi återgår till vår vårledighet!

2016-02-28 Framgrävt ur spelkistan: Ice Hockey
Söndag 28 februari, vecka 8 och för många runt om i landet är detta den sista dagen på sportlovet (ja; den vanligaste sportlovsveckan är faktiskt vecka 8). Vad passar då bättre än att vintervideospelsporta bänkade framför en tjock-TV i det 28 år gamla och hederliga Ice Hockey till Nintendos 8-bitare? Nu tar vi alltså tillfället i akt och spelar digital ishockey som om det vore 1988, när Sovjetunionen och Tjeckoslovakien ännu existerade och Polen hade ett topplag!

2016-02-14 Restaurerat: Från Tokyo med kärlek - Första intrycken & Andra intryck
Vi fortsätter att varva nya inslag med restaurationer av äldre sådana! Att vi är på väg framåt nu och allting rullar på är ändå det viktigaste men icke att förglömma är även varifrån vi kommer och vad som har varit. Vi sparar inte på allt som bekant men den första Tokyo-resan å POPKORN:s vägnar är en sådan del av sidans historik som det ansågs vara värt att bevara så må nu vår dåvarande solstrålande sommarreseresumé värma en smula mitt i denna blaska vinterkyla.

2015-12-30 Perspektiv: Star Wars - The Force Awakens
Nu har det gått precis två veckor sedan den sjunde Star Wars-filmen som också verkligen är den sjunde delen i serien (så nu slipper man den "förvirringen") hade biopremiär i Sverige och redan då planerade vi att göra slag i saken med ett inslag om saken just till dagen idag. De största fansen såg säkert filmen redan på premiärdagen, vi dödliga fans såg den under premiärveckan åtminstone och hela två veckor har nu även gemene fan av Star Wars haft på sig alltså... Så nu kan vi snacka Star Wars eps VII på allvar och JA; det innebär SPOILERS!

2015-12-30 En god fortsatt hälsning: Nuvarande julens tomte
Han må ha vara något sen i rutan, lustigt nog då han ändå lyckades komma med tidiga klappar, men än är julen ej över för i år så här har ni hur som helst honom i egen hög person, med guldstjärna i kanten och allt; årets tomte 2015! Hela fem år efter den förra tomten som lyckades vara i tid till julen och den tionde tomten totalt här på POPKORN. Vi är upprymda att få presentera... Tja, läs vidare så får ni väl se! ^_^

2015-12-20 Sena säsongshälsningar: Gångna julars tomtar
Efter flera tomtelösa jular återvänder äntligen "årets tomte" som en kul grej här på sidan och då vi retrospektivt korat tomtarna för jularna som blev utan presenterar vi härmed alla gångna julars tomtar; de som såväl har- som skulle ha varit sedan POPKORN började 2006. Allt som allt snackar vi alltså om årens tomtar anno 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007 samt 2006 så klart (Ho! Ho! Ho!).

2015-11-24 Framgrävt ur spelkistan: Sonic the Hedgehog 2
Tisdagen 24 november år 1992 var dagen då Sega hade bestämt att släppa den efterlängtade uppföljaren till Sonic the Hedgehog över hela världen. En dag som Sega utnämnde till "Sonic 2sday" och gissa vad? Idag är det fjärde gången någonsin sedan den där beryktade premiärdagen som den 24 november faktiskt infaller på en tisdag. Idag är det Sonic 2sday! Nu tar vi alltså tillfället i akt att gräva fram spelet på nytt och lirar som om det vore 1992!!

| 2 | 1 |

Till arkivet!
Spelrelaterat
Framgrävt ur spelkistan
|- 1080° Snowboarding
|- Bubsy
|- Bucky O'Hare
|- ClayFighter
|- ClayFighter 2
|- ClayFighter 63 1/3
|- Claymates
|- Crystal Warriors
|- Ecco Jr.
|- Exit
|- Final Fantasy VII
|- Flower
|- Ghostbusters
|- Ice Hockey
|- King Neptune's...
|- Monkey Island
|- Monkey Island 2
|- Moonstone
|- Mario & Luigi PIT
|- Pirates! Gold
|- Rygar
|- Sin & Punishment
|- Snowboard Kids
|- Sonic the Hedgehog 2
|- StarTropics II
|- Super Mario All-Stars
|- Super Mario Maker 3DS
|- Turtles V (MD)
|- Wave Race
|- Wave Race 64
|- Wave Race: BS
|
Frispel

|- Black Mages! Hör! Hör!
|- Pac-Man Fever!! Hörni!
|- Secret of Mana-helgen
|- Vård av SNES-kontroll
|
För eller emot

|- Final Fantasy VIII
|- Mega Man 9
|- Nintendo Wii
|- R.C. Pro-Am
|- Sonic 2
|- Super Mario Bros.
|- Super Mario Bros. ...
|- Toki: Going Ape Shit

Säsongsspecialare
|- Årets tomtevalde 2006
|- Årets julkalender 2007
|- Årets julkalender 2008
|- Årets julkalender 2009
|- Årets jultomteval 2010
|- Årets sena tomte 2011
|- Årets sena tomte 2012
|- Årets sena tomte 2013
|- Årets sena tomte 2014
|- Årets jultomteval 2015
|- Årets jultomteval 2016
|- Årets julkalender 2017
|- Årets jultomteval 2018
|- Årets jultomteval 2019
|- Årets jultomteval 2020

Övriga överblickar
Arkiv X
|- 4 Biojokrar x 4 Åsikter
|- Doctor Who serie 1-10
|- Godzilla fyller 55 år
|- Mina manga-memoarer
|- Min egen animé-odyssé
|- POPKORN-resumé
|- Rogue One ...
|- Star Wars Episode IV
|- Star Wars Episode V
|- Star Wars Episode VI
|- Star Wars Episode VII
|- Star Wars Episode VIII
|- TMN... Turtles! (del 1)
|- TMN... Turtles! (del 2)
|- Vi i Tokyo: 1:a intrycken
|- Vi i Tokyo: Andra intryck
|
Plockat ur filmhyllan

|- De fem legenderna
|- Hajen
|- Independence Day
|- Jurassic Park
|- Måndag hela veckan
|- Nightmare Before...
|- Scooby-Doo! Pirater...
|- Super 8

POPKORN bedrivs som en helt fristående ideell sysselsättning och är inte del av något
annat samfund, samarbete eller liknande. Ansvarig uppläggare för sidan är Jan Komsa.