Aktuellt

Arkiv

Fakta för fan

Lekcenter

Perspektiv & Retrospektiv

Topplistor

Årets sena tomte 2012Presenterat av: Gångna julars ande, 2014-12-07


Efter tre tomtelösa år återvänder årets tomte som en kul grej här på POPKORN. Då vi mer än gärna vill väga upp för tomtetorkan som varit korar vi retrospektivt tomtarna från 2011-2013 också. Ja, det stämmer. Tre förgångna dock ej förglömda julars tomtar tittar in bara såhär i förbifarten med ena förbaskat försenade säsongshälsningar och säger "Ho!", "Ho!" och "Ho!" medan vår egen Jul-Jan säger "Bättre sent än aldrig..." och släpper in dem i rutan över hela vida världsnätet... Låt oss då säga hallå i rutan till våra suvärt framröstade popkult-tomtar årgångarna 2011, 2012 samt 2013 men vi tar det ändå i tur och ordning så var tomte får sin egen lilla stund att glänsa.

Vi presenterade därmed tomten för år 2011 i tid för första advent, tomten för år 2012 sparade vi till här och nu på andra advent medan tomten för år 2013 självklart följer härnäst på den tredje söndagen i advent. Men vänta lite, är det inte fyra söndagar i advent? Jo. Jo, det är det. Och på den fjärde söndagen i advent presenterar vi följaktligen årets tomte 2014! Fattas bara att vi går händelserna i förväg och visar upp en tomte från framtiden också så har vi en hel julsaga färdig.

Årets tomte i retrospektiv 2012 = Jultomten!
Nej, vi har inte fått hjärnsläpp. Ja, vi menar allvar. Nej, vi har inte slut på idéer och nej, vi är inte så lata heller att vi utnämner tomten till tomten. Med "Jultomten" som årets tomte menar vi såklart tomten även känd som den legendariske tomten, undrens väktare och Nikolaus S:t Norr... Eller med andra ord; jultomten från "De fem legenderna" anno 2012.

De fem legenderna (Rise of the Guardians) visade sig vara en minst sagt väldigt positiv överraskning. Det är en sådan där animerad film producerad av någon annan studio än Disney eller Disney Pixar. I det här fallet var det DreamWorks som lyckades knåpa ihop en redig film för både stora och små och Alec Baldwins röstföreställning av den hårda och som sig bör på samma gång godhjärtade tomten har nog redan börjat bli lika legendarisk som självaste tomten i egen hög person. Det har inte varit någon vana på POPKORN att en "årets tomte" ska vara direkt aktuell just året i fråga. Vissa valda tomtar har ändå varit mer eller mindre på tapeten under sitt valår men något krav har det hur som helst aldrig varit. Det som har avgjort har alltid varit vad aporna på redaktionen själva kände för eller valde att sysselsätta sig med och som man därtill tyckte passade bra helt enkelt. Men just i nådens år 2012, året då världen faktiskt inte gick under (hur hård kraschen som sidan emellertid råkade ut för än må ha varit) så verkade det bara så självklart att det här bara MÅSTE vara det här årets tomte. Föreställ er bara jultomten med en machete i vardera hand som slåss mot ondskans krafter (bokstavligt talat!) för världens barn. Tillsammans med påskharen. M. fl. Bäst.


Vi blir som barn på nytt tack vare årets tomte; den häftiga tomten från De fem legenderna!

Ho! Ho! Ho!

- - - - - - - - - - - - - - - -
| Förstasidan |

Till arkivet!
Spelrelaterat
Framgrävt ur spelkistan
Frispel
För eller emot

Säsongsspecialare
2000-talets julspecialare
|
2010-talets julspecialare

|- Årets jultomteval 2010
|- Årets sena tomte 2011
|- Årets sena tomte 2012
|- Årets sena tomte 2013
|- Årets sena tomte 2014
|- Årets jultomteval 2015
|- Årets jultomteval 2016
|- Årets julkalender 2017
|- Årets jultomteval 2018
|- Årets jultomteval 2019
|
2020-talets julspecialare


Vidgade vyer
Arkiv X
Plockat ur filmhyllan
PS-bloggen

POPKORN bedrivs som en helt fristående ideell sysselsättning och är inte del av något
annat samfund, samarbete eller liknande. Ansvarig uppläggare för sidan är Jan Komsa.