Aktuellt

Arkiv

Fakta för fan

Lekcenter

Perspektiv & Retrospektiv

Topplistor

Årets sena tomte 2012Presenterat av: Gångna julars ande, 2014-12-07


Efter tre tomtelösa år återvänder årets tomte som en kul grej här på POPKORN. Då vi mer än gärna vill väga upp för tomtetorkan som varit korar vi även retrospektivt tomtarna från 2011-2013. Ja, det stämmer. Tre förgångna men ej förglömda julars tomtar tittar in bara såhär i förbifarten med ena förbaskat försenade säsongshälsningar och säger "Ho!", "Ho!", "Ho!" medan vår egen Jul-Jan säger "Bättre sent än aldrig." och släpper in dem i rutan över hela vida världsnätet... Låt oss då säga hallå i rutan till våra suvärt framröstade popkult-tomtar årgångarna 2011, 2012 och 2013 men vi tar det ändå i tur och ordning så var tomte får sin egen lilla stund att glänsa.

Vi presenterade därmed tomten för år 2011 i tid för första advent, tomten för år 2012 sparade vi till här och nu på andra advent medan tomten för år 2013 självklart följer härnäst på den tredje söndagen i advent. Men vänta lite, är det inte fyra söndagar i advent? Jo, det är det och på den fjärde söndagen i advent presenterar vi följaktligen årets tomte 2014! Fattas bara att vi går händelserna i förväg och visar upp en tomte från framtiden med så har vi en hel julsaga färdig.

Årets tomte i retrospektiv 2012 = Jultomten!
Ja, vi menar allvar. Nej, vi har inte fått hjärnsläpp. Nej, vi har inte slut på idéer och nej, vi är inte så lata heller att vi utnämner tomten till tomten. Med "Jultomten" som årets tomte menar vi ju tomten även känd som den legendariske tomten, undrens väktare och Nikolaus S:t Norr eller med andra ord; jultomten från De fem legenderna anno 2012.

De fem legenderna (Rise of the Guardians) visade sig vara en mycket positiv överraskning. Det är en sådan där datoranimerad film producerad av någon annan studio än Disney eller Disney Pixar... I det här fallet var det DreamWorks som lyckades knåpa ihop en redig film för både stora och små och Alec Baldwins röstföreställning av den hårda och som sig bör på samma gång godhjärtade gamle tomten känns nästan lika legendarisk som självaste tomten i egen hög person. Det har förresten inte varit någon vana på POPKORN att en "årets tomte" ska vara direkt aktuell just året i fråga. Vissa valda tomtar har ändå varit mer eller mindre på tapeten under sitt valår men något krav har det då aldrig varit. Det som har avgjort har alltid varit vad aporna på redaktionen själva kände för eller valde att sysselsätta sig med och som därtill ansågs passade bra helt enkelt. Men just i nådens år 2012, året då världen faktiskt inte gick under (hur hård kraschen som sidan emellertid råkade ut för än må ha varit) verkade det så självklart att det här bara MÅSTE vara det här årets tomte. Föreställ er bara jultomten med en machete i vardera hand som slåss mot ondskans krafter (bokstavligt talat!) för världens barn. Tillsammans med påskharen m.fl... Bäst.


Vi blir som barn på nytt tack vare årets tomte; den häftiga tomten från De fem legenderna!

Ho! Ho! Ho!

- - - - - - - - - - - - - - - -
| Förstasidan |

Till arkivet!
Spelrelaterat
Framgrävt ur spelkistan
Frispel
För eller emot

Säsongsspecialare
2000-talets julspecialare
|
2010-talets julspecialare

|- Årets jultomteval 2010
|- Årets sena tomte 2011
|- Årets sena tomte 2012
|- Årets sena tomte 2013
|- Årets sena tomte 2014
|- Årets jultomteval 2015
|- Årets jultomteval 2016
|- Årets julkalender 2017
|- Årets jultomteval 2018
|- Årets jultomteval 2019
|
2020-talets julspecialare


Vidgade vyer
Arkiv X
Plockat ur filmhyllan
PS-bloggen

POPKORN bedrivs som en helt fristående ideell sysselsättning och är inte del av något
annat samfund, samarbete eller liknande. Ansvarig uppläggare för sidan är Jan Komsa.