Aktuellt

Arkiv

Fakta för fan

Lekcenter

Perspektiv & Retrospektiv

TopplistorText och bild: Jan M. Komsa

Hej och varmt välkomna till ännu ett sprillans nytt inslag här på POPKORN! Vadan detta? Jo, jag tänkte typ "gadgets and stuff" eller mao något liknande toybloggen fast för allt annat än just leksaker. Och då menar jag heller inte just teknikprylar. Smått prylgalen som jag är gillar jag alla möjliga slags prylar. Men gadgets and stuff på svenska blir ju prylar och grejer... Vilket väl låter lite lika. Prylar på svenska är mer synonymt med grejer än engelskans gadgets är med stuff. Så stoff fick det alltså bli. Stoff som i material. Som i vad som helst egentligen. Någon gång kanske jag vill skriva några rader om någon film vi fångar på bio. Stoff! Så ja, pryl- och stoffbloggen blev det sålunda. Vilket förkortas PS-bloggen som jag också finner passande nog. Därmed blir detta som ett stort "PS" till vad som redan var ett utvidgat gott och blandat-ställe här på sidan. Dvs ännu mer random grejer än vad som samlas i arkiv X. Eller rättare sagt random grejer som det inte görs någon stor enskild grej av. Lite allt möjligt smått och gott alltså!

Med början 2020-02-04: Nya kaffekoppar (JMK)


Nya kaffekoppar (JMK)
Okej, då kör vi. Och vi börjar med kaffekoppar! Ingen ny topplista utan bara ett urval av några av mina senaste koppar. Ja, jag skaffar alltjämt på mig nya koppar. Något av en samlare är jag. Häromåret... Var det då inte. Inte förförra året heller. Jisses vad tiden går fort. För NÅGRA år sedan nu satte jag samman en hel kaffekopptopplista nämligen. Topp-10 av mina egna favoritkoppar. Om jag hade gjort den listan nu så hade den dock antagligen sett lite annorlunda ut och det just för att ja, jag skaffar ju alltjämt på mig nya koppar. Men istället för att göra nya hela listor eller hålla på och uppdatera den första listan för jämnan, vilket i sådana fall hade varit typ varenda gång jag får en ny kopp som platsar på toppen, tänkte jag presentera olika nya koppar, och inte bara toppenkoppar, lite i taget. Ingen rangordning eller nåt utan här har ni dem bara!

Först på tur ser ni min stora Donkey Kong-tunnekopp. Ni vet tunnorna i Donkey Kong? Eller kanske mer specifikt DK-tunnorna i Donkey Kong Country-spelen? Här är en sådan i form av en kaffekopp. Eller vänta lite... Här är en kaffekopp i form av en sådan snarare. Denna syntes till redan i det första inlägget av toybloggen här om året. Och redan då fick jag den här idén också, dvs att göra något bloggartat som handlar om andra saker än sådana man leker med. Redan då passade jag därför på att plåta ett par extra bilder med just koppen i åtanke. Massiv är den. Rymmer ungefär lika mycket som två koppar i "vanlig" storlek. Helt klart en av mina nya favoritkoppar. Och så något litet extra. Ett av mina Doctor Who-koppunderlägg. Liksom det där Lego-Doctor Who-setet inklusive minifiguren som jag nämnde då ifjol fick jag en bunte sådana här i gåva av en här på redaktionen.

Raskt vidare. Den här Transformers-koppen fick jag som en av premierna ihop med min prenumeration på en serie G1-album. Allt som jag ville ha egentligen var en nyckelring. Utöver själva albumen som kom varje månad fick jag dock två nyckelringar, en T-shirt och den här stilrena kaffekoppen. En trevlig överraskning, minst sagt. Och inte minst för att jag verkligen kom att gilla koppen! Den kryssar i flera rutor för mig. Till att börja med gillar jag koppar som har motiv från båda sidorna av örat. Så att oavsett från vilken sida man håller koppen så ser man bilden framför sig samtidigt som andra ser bilden på koppen från framför en. Dessutom gillar jag att det är olika motiv, med Megatron på den ena sidan och Optimus Prime på den andra. Snygg spegling av serierna liksom. Pricket över i:et, något som f.ö är rätt så ovanligt bland kaffekoppar av den här sorten, är att denna har något på undersidan också. Även om det bara är logotypen med copyright av Hasbro så är det ändå en kul detalj som får koppen att sticka ut. Även sett upp och ner från ovan.

Min nya totally random favoritkopp. En kopp som med andra ord inte har något med något annat att göra egentligen. Det är bara en normalstor vit kopp som det står något på och jag gillar texten. Home is where the heart is. Hemma är där hjärtat finns alltså. Det låter fint tycker jag. Och det får mig att tänka på ett liknande talesätt, det som säger oss att hemma är där man hänger hatten. Hatt har man ju såklart fast det känns ju inte lika nödvändigt i vardagen nu för tiden kanske... Men då tänker jag mig att hemma är där man har sin kaffekopp. Den här koppen får en att känna sig hemma helt enkelt. Också pluspoäng för att den, likt Transformers-koppen, har något på undersidan minsann... Där står det HAPPY med feta bokstäver. Tänk att man faktiskt kan bli glad för så lite.

Ovan till höger ser ni en annan kopp. Det är en med Super Mario World-motiv och det är ännu en sådan där värmekänslig kopp som alltså fyller i bilden utanpå när det är varmt kaffe (eller vad som helst egentligen) inuti. Likt Too Much Coffee Man-koppen som var med på min kaffekopptopp från för några år sedan. I det här fallet dyker Mario på Yoshi mot en blå bakgrund upp. Som ni ser på bilden. Den blå bakgrunden ska alltså sträcka sig hela vägen upp bakom SMW-loggan men då koppen bara var halvfull när fotot togs så stannade "effekten" strax ovanför mitten. Och jovars, jag gjorde så med flit för att typ visa hur det funkar. Utan något som helst varmt i syns alltså bara SMW- samt SNES-loggan och det är helt svart däremellan. Vilket känns rätt så meh faktiskt. Helt ärligt skulle jag nog hellre ha en vanlig vit kopp med SMW-motiv som inte försvinner.

Grädden på moset för den här jungfruresan av prylar- och stoffbloggen. Bygg din egen klassiska Super Mario Bros-banakoppen! Fett lätt att den här koppen hade hamnat med på listan om jag bara hade haft den då. Efter att ha blivit smått besviken på den tidigare nämnda Super Mario World-koppen spontanköpte jag en sådan här och ja, den här har jag bara lovord för minsann! Det är en panorama med SMB-motiv. Som man själv sätter ihop. På en yta av en kopp att dricka ur. Tänk bara om Super Mario Maker var en kaffekopp. Vilket koncept! Vem kom på det här egentligen? Personen måste ju vara ett geni! Och här gick jag runt och trodde att jag hade sett allt de kunde tänkas hitta på med kaffekoppar bara för att råka stöta på den här inne på en Media Markt.

Det roliga med den här koppen är att hela grejen med den funkar verkligen. Även om det såklart bara blir en liten bit av en hel bana som man får plats med på den glansiga ytan så funkar det verkligen! Man får relativt många valmöjligheter med olika Mario-sprites, olika fiender så som goombas och diverse koopas, flera rör, diverse block, mynt, power-ups och andra bakgrundsobjekt. Det är ju som Super Mario Maker i kaffekoppformat alltså! Huruvida det kan tänkas finnas andra sådana här koppar med annan bakgrund eller med helt andra Mario-spelstilar vet jag inte säkert men en snabb sökning på google indikerar att det verkar inte så. Nåja, det gör ju bara den här koppen ännu mer speciell. Och ja, det går bra att diska den och allt. En kanonkopp helt enkelt.


| Tillbaka till toppen |

Till arkivet!
Spelrelaterat
Framgrävt ur spelkistan
Frispel
För eller emot

Säsongsspecialare
2000-talets julspecialare
2010-talets julspecialare
2020-talets julspecialare

Vidgade vyer
Arkiv X
Plockat ur filmhyllan

|
PS-bloggen

|- Prylar och stoff 2020

POPKORN bedrivs som en helt fristående ideell sysselsättning och är inte del av något
annat samfund, samarbete eller liknande. Ansvarig uppläggare för sidan är Jan Komsa.