Aktuellt

Arkiv

Fakta för fan

Lekcenter

Perspektiv & Retrospektiv

Topplistor

Arkiv X

Här hamnar alltså allmänna perspektiv och retrospektiv, annorstädes kallade vidgade vyer...
Med andra ord lite av varje. En inblick här, en återblick där vad gäller lite allt möjligt.
Även övriga överblickar ur mer personlig synvinkel än i största allmänhet lägger vi här nu.

Obs: Arbetet med överföringen från de gamla sidorna till de nya pågår fortfarande och därför
leder nedanstående länkar ännu inte dit de så småningom ska. Vi ber om överseende för detta,
men ansåg även det vara bättre att på det stora hela rulla igång sidan igen än att fortsätta
avvakta med allt på obestämd tid, tills precis allt har bearbetats och hamnat på rätt plats.


2015-12-30 Perspektiv: Star Wars - The Force Awakens
Nu har det gått precis två veckor sedan den sjunde Star Wars-filmen som också verkligen är den sjunde delen i serien (så nu slipper man den "förvirringen") hade biopremiär i Sverige och redan då planerade vi att göra slag i saken med ett inslag om saken just till dagen idag. De största fansen såg säkert filmen redan på premiärdagen, vi dödliga fans såg den under premiärveckan åtminstone och hela två veckor har nu även gemene fan av Star Wars haft på sig alltså... Så nu kan vi snacka Star Wars eps VII på allvar och JA; det innebär SPOILERS!

2009-11-15 Personliga retrospektiv: Min egen animé-odyssé
Jag spinner vidare på den egna minnestråden och fokuserar nu på animé-delen. Vi går tillbaka till de urminnes tiderna då 90-talet tog vid och den japanska animerade adaptionen av finska Mummintrollet visades på Sveriges television och vi fortsätter via Sailor Moon på TV4 och Pokémon på svensk bio fram till på senare år då man äntligen kunde hitta animé-titlar som Min granne Totoro ståendes i filmhyllan hos vanliga svenska återförsäljare som Videomix.

2009-11-03 Retrospektiv: Godzilla 1954-2009
Idag, den 3:e november 2009, fyller Godzilla 55 år men officiellt påstår man att Kungmonstret är pensionerad från bioduken och rykten säger att det är ett uppehåll som kommer att vara fram till 60-årsjubileumet 2014... Medan vi nu, drygt fem år in i en tid utan Godzilla, börjar få allvarliga abstinensbesvär sammanfattar Dylan de senaste 55 åren och passar på att dumförklara sig själv som väljer en falsk Zilla framför den äkta. Det blir en monstruös filmresumé.

2009-09-12 Personliga retrospektiv: Mina manga-memoarer
Manga har nog aldrig varit häftigare i Sverige än en bit in på 00-talet. Helt plötsligt hade den som ville komma in i det hela ett lokalt utbud att välja från, om än ett tämligen begränsad sådant. Hur jag själv egentligen kom in i det hela är dock snarare frågan som jag ställde mig att besvara. Det blev på så vis en personlig tillbakablick på min egen manga-historia från tiden innan fenomenet slog igenom i Sverige till dagens desto mer öppensinnade klimat.

2008-08-30 Personliga perspektiv: Vi i Tokyo - Andra intryck
Flygplanshjulen når äntligen japansk mark. Efter nära tolv timmar i luften och en dödsångestfylld mellanlandning i Moskvas pissdränkta, förfallna och av allt att döma livsfarliga sk "stora internationella flygplats" är vi äntligen i den civiliserade världens huvudstad nummer 1; Tokyo. Senare på kvällen drar vi ut för att utforska närområdet och på dagordningen för efterföljande dag står Akihabara; "The Electric Town". Läs mer om allas våra andra intryck.

2008-08-20 Personliga perspektiv: Vi i Tokyo - Första intrycken
Ja, vi är medvetna om att här har varit få uppdateringar på sistone och nej, vi har inte gått under jorden direkt men däremot var det flera på redaktionen som flög till andra sidan jorden. Typ. Halva POPKORN-redaktionen har nämligen spenderat halva månaden i Tokyo, i Japan och vi arbetar fortfarande för fullt med att smälta alla intryck!! Tills vidare bjuder vi på ett par semesterfoton från Akihabara, Akihabara, Akihabara och... Ryogoku (^_^).

2008-07-25 Perspektiv x 4: Biojokrar x 4
Nu har "Batman börjar igen" börjat visas även i Sverige och vi kom plötligt på att det här är inte bara den andra eller ens den tredje utan fjärde gången i filmhistorien som biobesökare haft chansen att se en Läderlapps Joker härja på vita duken. För bättre perspektiv på detta samlade vi ihop fyra skribenter till att se över alla fyra biojokrar, från den första långfilmens pajas till den senaste nytolkningen i årets omtalade filmhändelse.

2007-05-03 Retrospektiv: Teenage Mutant Ninja Hero Turtles II
"Törtälls" kommer till Sverige samma år som långfilmen bidrar till att den gröna vågen når kulmen på andra sidan Atlanten... Läs mer om pojkleksakerna kallade actionfigurer och inte dockor, serietidningen som sparkade TV-seriens dumma röv, videospelen förklarade kult och så moralkärringcensuren i Dylans uppföljande återblick på fenomenet Teenage Mutant Ninja/Hero Turtles.

2007-04-27 Retrospektiv: Teenage Mutant Ninja Hero Turtles
De är världens mest fruktade stridande lag... (ja, de är verkligen hippa!) Splinter lärde dem att vara ninja... tonåringar... (han är en radikal råtta!) I princip alla coola snubbar uppvuxna i vår (tacksamt nog) kapitalistiska del av världen under 80- och 90-tal diggade Turtles och med en ny datoranimerad film rullandes på biograferna kan Dylan inte låta bli att berätta historien om tonårsmutantninja/hjältesköldpaddorna med, så att säga, egna ord.

| Åter till arkiven |

POPKORN bedrivs som en helt fristående ideell sysselsättning och är inte del av något
annat samfund, samarbete eller liknande. Ansvarig uppläggare för sidan är Jan Komsa.