Aktuellt

Arkiv

Fakta för fan

Lekcenter

Perspektiv & Retrospektiv

Topplistor

Aktuellt

2020-03-24 Framgrävt ur spelkistan #43: James Bond 007: The Duel (Mega Drive)
Nästa vecka skulle den 25:e officiella James Bond-filmen, Die Another Day... Nej, vänta lite... No Time To Die var det visst. Nästa vecka skulle den 25:e officiella Bond-filmen, No Time To Die, ha biopremiär. Så var det. Så bidde det dock icke. Men det hindrar inte två av våra egna "agenter" från att gräva fram ett gammalt Bond-spel, vilket de redan hade bestämt sig för sedan innan.

2020-03-14 Plockat ur filmhyllan #23: Det femte elementet (1997)
Den tredje filmen som plockas ur hyllan för i år blir Det femte elementet när Janne hoppar från en fransk science fiction till en annan. Och den här gången är det upp till Bruce Willis att rädda dagen i framtiden genom att med de fem elementen; eld, vatten, vind, jord och kärlek... Skjuta ondskan rakt i fejan. Eller något i den stilen.

Switchkortbyte Linkmellanandra tredeess

2020-03-03 Topp-10: 3DS-spel Frispel: Switch-kortbyte Toybloggen: Zelda-amiibos
Tre av våra lirare utser de bästa spelen till Nintendos 3DS denna tredje dag av den tredje månaden av det tredje årtiondet av det tredje årtuseendet hela tre månader efter den senaste topplistan kom upp här. Idag är det också tre år sedan Nintendo lanserade Switch över hela världen och Janne tar tillfället i akt att visa hur man för över sin tidigare data till ett större minneskort. Och dagens tredje grej är tre stycken Zelda-amiibos plåtade för toybloggen!

2020-02-24 Framgrävt ur spelkistan #42: Ski or Die (NES)
Janne och Taala tog sig an ännu ett vinterportvideospel under den i Sverige vanligaste sportlovsveckan. För femte året på raken nu. Efter att ha spelat ishockey till NES och därefter åkt virtuell snowboard på några av de nyare konsolerna de följande tre sportloven återvänder de till 8-bitaren för att prova på några fler olika sporter. Som t ex skidåkning och... Snöbollskrig? Det här är Ski or Die. Åk skidor eller dö alltså.

2020-02-14 Plockat ur filmhyllan #22: Barbarella (1968)
Året är 40 000 när jordens president ger den tydligen inte alls kvalificerade rymdfararen Barbarella i uppdrag att bege sig till någon avlägsen planet och hitta Duran Duran för att bevara freden och kärleken i hela universum. Spritt språngande naken nog accepterar hon uppdraget utan en aning om vad som väntar eller egentligen förväntas av henne... Barbarella, ba-Barbarella, Barbarella, ba-Barbarella... Never can a fella name or clone you. Alltså, what da fuck?!

2020-02-04 Pryl- och stoffbloggen: Nya kaffekoppar
Hej och varmt välkomna till ännu ett sprillans nytt inslag här på POPKORN.nu! Vadan detta? Jo, något om alla möjliga slags prylar och stoff... Stoff som i material. Så... Typ... Vad som helst egentligen. Eller med andra ord ännu mer random grejer än vad som redan samlas i vårt eget arkiv X. Eller rättare sagt helt random grejer som det inte görs någon större enskild grej av. Lite allt möjligt smått och gott alltså! Och vi börjar med några nya kaffekoppar!

2020-01-24 Framgrävt ur spelkistan #41: Asterix (Master System)
Förra januari grävde Jan fram Kolibri till Segas 32X, så för den här månaden det här året fortsätter han på samma spår med ett annat lagom obskyrt spel till ett annat lagom nischat Sega-format. Det här är Asterix, ett licensspel i plattformsgenren utvecklat av Sega själva så sent som 1991 men inte till Mega Drive utan till den föregående Master System. Och Asterix känner väl de flesta i Sverige ändå till från seriealbumen eller de tecknade filmerna?

2020-01-14 Plockat ur filmhyllan #21: Cinema Paradiso (1988)
Detta blir ett internationellt år för plockat ur filmhyllans del här på sidan och vi börjar alltså året med den italienska dramaklassikern Cinema Paradiso. För övrigt skulle vi ju inte längre ge plats åt Crankys kackel under aktuellt utan bara låta det vara i fakta för fan men för den som missat det borde det väl ändå framgå åtminstone en gång här med så då får det göra det. Nu alltså. Allas vår Crankys senaste kackel kan läsas här förresten.

2020-01-08 Toybloggen: Vad hände med Jannes senaste nya nya och nya gamla toys?
Vi inleder det nya året, och hela det nya årtiondet för den delen, lättsamt och lekfullt. Ni vet den där bunten med både nya nya och nya gamla toys som Janne köpte på sig och plåtade för sidan? Vad hände egentligen med dem sedan? Har han dem framme fortfarande eller åkte de alla ner i en låda direkt efter bilderna togs eller vad? Klicka vidare för att få reda på vad som än blev av alla de där leksakerna. Inklusive Skull Mountain-schampoflaskan, ja.


| 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015-2014 | 2012-2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 |

POPKORN bedrivs som en helt fristående ideell sysselsättning och är inte del av något
annat samfund, samarbete eller liknande. Ansvarig uppläggare för sidan är Jan Komsa.