Aktuellt

Arkiv

Fakta för fan

Lekcenter

Perspektiv & Retrospektiv

Topplistor

Aktuellt

2020-10-14 Framgrävt ur spelkistan #49: Ghouls 'n Ghosts (Mega Drive)
Ghouls 'n Ghosts släpptes till Mega Drive den sista november i nådens år 1990 i vår del av världen. Nästa månad fyller alltå Mega Drive-spelet jämna 30 år här i Europa. Vilket väl vore värt att uppmärksamma tänkte vi... Men såklart täcker vi också hellre ett sådant här gast- och spöklikt spel inför Halloween den här gången än en hel månad efter. Klicka vidare och läs mer, ni som törs.

2020-10-08 För eller emot: Super Mario Bros. (filmen) - Tagning två
Tagning två såhär två år efter den första uppgörelsen kring Super Mario Bros. Filmen alltså. Fast faller detta in under vårt pågående lilla Halloween-tema? Öh... Ja. Ja, det gör det. För den här filmen är så jävla hemsk alltså. Och även om man inte tycker den är SÅ dålig är det ändå den mörkaste, skitigaste och mest skräckinjagande officiella tagningen på Mario som någonsin gjorts.

PS Toys

2020-10-04 PS-bloggen: Fyra random prylar till
I årets fjärde PS-blogginlägg ser vi ett nytt minneskort, ett nytt gammalt kassettband, en Zelda-grejsimojs och en pumpaskallekopp för kaffedrickarna.

2020-10-04 Toybloggen: Läääskiga leksaker
Vi snackar spöken, de levande döda, en pumpaskallenalle och andra monster...

2020-09-24 Plockat ur filmhyllan #27: Pans labyrint (2006)
Så har det blivit dags för plockat ur filmhyllan att rulla igång igen här på sidan. Och nu när hösten är här slösar vi ingen tid utan börjar nedräkningen till Halloween. Redan, ja. Fr o m nu och t o m sista oktober så fokuserar vi därmed på sådant som faller åt det lite läskigare hållet. Först ut med detta i åtanke har vi Guillermo del Toros mörka fantasy i Pans labyrint.

2020-09-14 Topp-10: Sony PlayStation Vita-spel
En Vita-speltopplista var det här! Sensommaren fortsätter med Jan på spåret och den här gången är det alltså Sonys andra och av allt att döma i dagsläget även sista handhållna, den mångfacetterade PlayStation Vita, som står på tur. Och fastän formatet inte alls var någon stor framgång hann det komma ut några riktiga små pärlor till Vitan under dess korta tid som någorlunda relevant.

2020-09-04 Topp-10: Sony PlayStation Portable-spel
En PSP-speltopplista var det här! Dels då Jan gärna fortsatte på PlayStation-spåret efter förra månadens topp-25:a till originalhemkonsolen och Overboard! därefter men också för att den här veckan markerar faktiskt hela 15 år sedan Sonys första handhållna, eleganta PlayStation Portable, kom ut här i Europa. Och kanske även då det är något värt att kolla in nu in på sensommaren? ^_^

2020-08-24 Framgrävt ur spelkistan #48: Overboard! (PS)
Arr, me mateys! Vi lirar Overboard! till PlayStation. Kan det vara en av de förbisedda pärlor som inte fann sig placerade någonstans på 25-i-toppen, ens som alternativ till något annat? Blir det här då ett spel att segla bort mot solnedgången med så här i samband med sommarlovets slut? Eller kan det trots allt lika gärna ha legat begravet under sanden långt ner på havets botten? Jamen, sitt inte bara där och stirra på skärmen. Klicka vidare och läs mer!

2020-08-14 Topp-25: Sony PlayStation-spel
September 1995 släpptes Sony PlayStation här i Europa. Ändå kommer vi här med vår 25årsfirande 25-i-topp såhär i mitten av augusti. Vadan detta? Jomen, det är som vi nämnde förra veckan; att vi ville göra detta som en sammanhängande grej med Saturn-topplistan och då Segas konsol kom ut här i juli valde vi att täcka båda de ledande CD-ROM-baserade 32-bitarna från femte spelgenerationen nu under månaden däremellan. Detta är i alla fall vår PSX-topp. Mycket nöje!

2020-08-04 Topp-25: Sega Saturn-spel
Juli 1995 släpptes Sega Saturn här i Europa. Ja, det är hela 25 år sedan nu. En kvarts sekel. Något som vi såklart vill uppmärksamma. Och i september för 25 år sedan lanserades dessutom den dåtida uppstickaren PlayStation i väst. Något som vi också vill uppmärksamma... Därtill ville vi göra det här som en sammanhängande grej varför vi ägnar denna månad åt båda 32-bitarna istället för att dela upp det över tre månader. Och först ut är såklart Saturn-toppen!

2020-07-24 Framgrävt ur spelkistan #47: Alien Soldier (Mega Drive)
Alien Soldier av kultkungarna på Treasure. Ett av de sista liren som släpptes till Mega Drive innan Saturn kom ut på marknaden även i Europa juli 1995, så fastän flödet topptitlar till det äldre formatet faktiskt fortsatte hela året ut var det här på sätt och vis ändå den stora finalen för Segas 16-bitare...

2020-07-15 Topp-10: Tågfilmer
Några fler som hade tänkt att dra ut och tågluffa i sommar? Och inte bara i Sverige men runt om nere i resten av Europa också? Tja, tji fick visst vi? Men att det nu gick som det gick med världen hindrar ju inte Janne från att åtminstone komma med den här tågfilmtopplistan. För nu när filmlistor har blivit sin egen grej här på sidan ska det såklart fyllas på med fler sådana.

Toys PS

2020-07-04 Toybloggen: Något gammalt, något nytt och något mittemellan
Se några av Jannes gamla loppisfynd från 10-talet, nya Lego-minifigurfynd från nu på 20-talet och vad Taala har i hyllan från mellan då och nu.

2020-07-04 PS-bloggen: Totally random Dr Pepper-hyllning
Dessutom bjuder vi på några Dr Pepper-kärleksbilder till PS-bloggen.

2020-06-24 Framgrävt ur spelkistan #46: Altered Beast (Mega Drive)
Vi håller oss kvar på Megan av ingen annan anledning än att vi känner för det och går nu från Z runt om till A i spelbiblioteket i och med ett av de första sk "killer appsen" till formatet. Detta är Altered Beast, där man spelar både biff och best och delar ut pungsparkar till höger och vänster.

2020-06-14 Topp-10: Nintendo Wii U-spel
Häromåret kom en lista över de bästa spelen till Nintendos Wii upp här på POPKORN. Inför dagen idag, exakt ett år senare, återsamlades de fyra aktiva skribenterna på redaktionen för att följa upp Wii-toppen med en Wii U-dito. För även om spelutbudet till denna knäppa vi och du-mojäng inte var det mest spännande så hann det ändå släppas åtminstone tio till tolv riktiga guldkorn innan Nintendo bytte till Switch mitt under denna pågående spelgeneration...

2020-06-06 Plockat ur filmhyllan #26: Mio min Mio (1987)
Sveriges nationaldag har då aldrig tidigare uppmärksammats här på sidan men i år gör Jan alltså just det i och med Mio min Mio, en delvis svensk produktion baserad på den helsvenska romanen av såklart ingen mindre än Astrid Lindgren. Häng med på ett magiskt äventyr där självaste Batman från framtiden spelar en Robin för att göra upp med den dåtida Dracula.

2020-05-24 Framgrävt ur spelkistan #45: Zero Wing (Mega Drive)
En tidigare kuriosa placering på Sega Mega Drive-topplistan som vi nu åter vänder blickarna mot. Zero Wing är för övrigt DET DÄR spelet som frasen och låten som startade memet "ALL YOUR BASE ARE BELONG TO US" kommer ifrån. Men hur är egentligen spelet utöver just den till engelska ack så komiskt uselt översatta ökända introsekvensen?

2020-05-14 Plockat ur filmhyllan #25: Crocodile Dundee (1986)
Vi fortsätter på temat med engelskspråkiga filmer som ändå ej är amerikanska produktioner med Crocodile Dundee från Australien, som för övrigt också känns som ett givet val nu i dagarna med tanke på en anspråkslös liten film med den lustigt anspråksfulla titeln The Very Excellent Mr. Dundee som skulle ha haft biopremiär för bara två veckor sedan (vilket dock dessvärre verkar ha blivit inställt pga det nuvarande läget i världen men ändå).

Monty Python Bad Eggz

2020-05-04 Robotar och sånt: Transformers & Transformers Generations: Cindersaur
Nu när robotar och sånt arkiveras som en egen kategori, så som det för övrigt var tänkt att vara till att börja med, ska det väl också komma upp mer grejer om robotar och sånt i lekcenter. Måhända halvt om halvt sporrad av Vortex har Jan dels grävt fram en uråldrig text från gamla POPKORN, dels knåpat ihop en ny vad gäller Cindersaur årgång 1988 kontra 2018. PS-bloggen ska heller inte försummas och apropå Transformers har ni här några nyckelringar på det temat.

2020-04-24 Framgrävt ur spelkistan #44: Vortex (SNES)
Vad är Vortex för något? Det är ett 3D-spel till SNES som utnyttjar kraften, da POWER, av Super FX-chippet som framställdes på beställning av Nintendo på gamla goda 90-talet. Det mest kända spelet med detta chip var väl Starwing, som Star Fox döptes om till i Europa på den tiden. Och det är t o m samma utvecklare som ligger bakom Vortex också. Det här blev dock... Mindre lyckat.

Monty Python Bad Eggz

2020-04-12 Plockat ur filmhyllan #24: Monty Pythons galna värld (1975)
Sporrad av James Bond-filmer tänkte Janne vidare på andra välkända brittiska filmproduktioner och landade i Monty Python, vars jakt på den heliga Graalen känns alldeles lagom påskig för att plockas ur filmhyllan nu idag menar han. Och då det är påsk kan vi ju passa på att kopiera över de relativt nykläckta Bad Eggz-bilderna från toybloggen till just Bad Egg-sidan. För ägg och sånt.

2020-04-04 Topp-25: James Bond-filmer
En topp-25 så basically alla 25 officiella Bond-filmerna rankade. Det var tanken åtminstone. Och aldrig tidigare har James Bond låtit sig stoppas av kommunister. Förrän nu. Ja, pga det kinesiska Corona-viruset som spridits över den civiliserade världen och lamslagit hela länder så blev det nu inget av den tänkta premiären av den 25:e och senaste Bond-filmen, No Time To Die. Därmed fick det bli en topp-24 istället... Eller åtminstone tills vidare.

2020-03-24 Framgrävt ur spelkistan #43: James Bond 007: The Duel (Mega Drive)
Nästa vecka skulle den 25:e officiella James Bond-filmen, Die Another Day... Nej, vänta lite... No Time To Die var det visst. Nästa vecka skulle den 25:e officiella Bond-filmen, No Time To Die, ha biopremiär. Så var det. Så bidde det dock icke. Men det hindrar inte två av våra egna "agenter" från att gräva fram ett gammalt Bond-spel, vilket de redan hade bestämt sig för sedan innan.

2020-03-14 Plockat ur filmhyllan #23: Det femte elementet (1997)
Den tredje filmen som plockas ur hyllan för i år blir Det femte elementet när Janne hoppar från en fransk science fiction till en annan. Och den här gången är det upp till Bruce Willis att rädda dagen i framtiden genom att med de fem elementen; eld, vatten, vind, jord och kärlek... Skjuta ondskan rakt i fejan. Eller något i den stilen.

Switchkortbyte Linkmellanandra tredeess

2020-03-03 Topp-10: 3DS-spel Frispel: Switch-kortbyte Toybloggen: Zelda-amiibos
Tre av våra lirare utser de bästa spelen till Nintendos 3DS denna tredje dag av den tredje månaden av det tredje årtiondet av det tredje årtuseendet hela tre månader efter den senaste topplistan kom upp här. Idag är det också tre år sedan Nintendo lanserade Switch över hela världen och Janne tar tillfället i akt att visa hur man för över sin tidigare data till ett större minneskort. Och dagens tredje grej är tre stycken Zelda-amiibos plåtade för toybloggen!

2020-02-24 Framgrävt ur spelkistan #42: Ski or Die (NES)
Janne och Taala tog sig an ännu ett vinterportvideospel under den i Sverige vanligaste sportlovsveckan. För femte året på raken nu. Efter att ha spelat ishockey till NES och därefter åkt virtuell snowboard på några av de nyare konsolerna de följande tre sportloven återvänder de till 8-bitaren för att prova på några fler olika sporter. Som t ex skidåkning och... Snöbollskrig? Det här är Ski or Die. Åk skidor eller dö alltså.

2020-02-14 Plockat ur filmhyllan #22: Barbarella (1968)
Året är 40 000 när jordens president ger den tydligen inte alls kvalificerade rymdfararen Barbarella i uppdrag att bege sig till någon avlägsen planet och hitta Duran Duran för att bevara freden och kärleken i hela universum. Spritt språngande naken nog accepterar hon uppdraget utan en aning om vad som väntar eller egentligen förväntas av henne... Barbarella, ba-Barbarella, Barbarella, ba-Barbarella... Never can a fella name or clone you. Alltså, what da fuck?!

2020-02-04 Pryl- och stoffbloggen: Nya kaffekoppar
Hej och varmt välkomna till ännu ett sprillans nytt inslag här på POPKORN.nu! Vadan detta? Jo, något om alla möjliga slags prylar och stoff... Stoff som i material. Så... Typ... Vad som helst egentligen. Eller med andra ord ännu mer random grejer än vad som redan samlas i vårt eget arkiv X. Eller rättare sagt helt random grejer som det inte görs någon större enskild grej av. Lite allt möjligt smått och gott alltså! Och vi börjar med några nya kaffekoppar!

2020-01-24 Framgrävt ur spelkistan #41: Asterix (Master System)
Förra januari grävde Jan fram Kolibri till Segas 32X, så för den här månaden det här året fortsätter han på samma spår med ett annat lagom obskyrt spel till ett annat lagom nischat Sega-format. Det här är Asterix, ett licensspel i plattformsgenren utvecklat av Sega själva så sent som 1991 men inte till Mega Drive utan till den föregående Master System. Och Asterix känner väl de flesta i Sverige ändå till från seriealbumen eller de tecknade filmerna?

2020-01-14 Plockat ur filmhyllan #21: Cinema Paradiso (1988)
Detta blir ett internationellt år för plockat ur filmhyllans del här på sidan och vi börjar alltså året med den italienska dramaklassikern Cinema Paradiso. För övrigt skulle vi ju inte längre ge plats åt Crankys kackel under aktuellt utan bara låta det vara i fakta för fan men för den som missat det borde det väl ändå framgå åtminstone en gång här med så då får det göra det. Nu alltså. Allas vår Crankys senaste kackel kan läsas här förresten.

2020-01-08 Toybloggen: Vad hände med Jannes senaste nya nya och nya gamla toys?
Vi inleder det nya året, och hela det nya årtiondet för den delen, lättsamt och lekfullt. Ni vet den där bunten med både nya nya och nya gamla toys som Janne köpte på sig och plåtade för sidan? Vad hände egentligen med dem sedan? Har han dem framme fortfarande eller åkte de alla ner i en låda direkt efter bilderna togs eller vad? Klicka vidare för att få reda på vad som än blev av alla de där leksakerna. Inklusive Skull Mountain-schampoflaskan, ja.


| 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015-2014 | 2012-2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 |

POPKORN bedrivs som en helt fristående ideell sysselsättning och är inte del av något
annat samfund, samarbete eller liknande. Ansvarig uppläggare för sidan är Jan Komsa.