Aktuellt

Arkiv

Fakta för fan

Lekcenter

Perspektiv & Retrospektiv

Topplistor

Aktuellt

2021-04-14 Frispel: Switch DEF
Då var påskfirandet över för i år och så har det ju blivit dags för nästa del i vår nyligen startade serie frispelkvällar på Switch. Den här månaden går vi alltså från A, B och C vidare till D, E och F. Och vi börjar med en demo, ja. Varför? För att Janne ville vara lustig... Därför. Bara därför. Klicka vidare och läs mer, mycket nöje och tack för visat intresse och allt det där!

Hit Dit Hit Dit

2021-04-04 GLAD PÅSKSPECIALEXTRAVAGANZA
Glad påsk! Fyra grejer bjuder vi på den här påskdagen den fjärde i fjärde...
1) Topp-20: Gröna saker
2) Topp-20: Försummade spel(serier) från Konami
3) Robotar och sånt: Fler bilder på Robot Leo
4) PS-bloggen: Serietidningssuperhjälteäggkoppar

Hit Dit Hit Dit

2021-03-24 Framgrävt ur spelkistan #53: Hook (SNES, 1992)
Äntligen är våren kommen! Månadens framgrävda lir blev därmed Hook till SNES. För att, ja... Det är ett lagom vårigt spel tyckte vi. Det ligger liksom viss vårkänsla över spelet. SNES-versionen av Hook utvecklades av Urotsukidoji... Eh, Ukiyotei menar vi ju! Samma Ukiyotei som två år senare gjorde Skyblazer till samma format. Hur lyckades de då med Hook? Den som läser får se.

Hit Dit

2021-03-14 Plockat ur filmhyllan #32-33: Att ha och inte ha (1944) & Utpressning (1946)
Humphrey Bogart-följetongen fortsätter med en double feature då Janne täcker ytterligare två stycken 40-talsfilmer med karln i huvudrollen. Dessutom blir det ett nytt inlägg i leksaksbloggen i och med den vuxna karlns februari-lot nyinköpta leksaker med en till random Lego, Transformers och Turtles-notis...

2021-03-03 Frispel: Switch ABC
Idag är det fyra år sedan Switch kom ut och vi tippar på att det kommer en ny konsol från Nintendo nästa år. Vilket innebär att detta eventuellt blir sista året med den nuvarande Switchen som Nintendos flaggskepp. Under detta tippade sista hela år med Switch vill vi belysa lite vad som än finns att ta del av på konsolen. Från A till Z. Så i en serie frispelsessioner under det här året kommer vi att köra några spel åt gången tills vi har betat av hela alfabetet.

2021-02-28 Årets spel: Alla konsoler från 1986-2020
Idag skulle årets Oscarsgala ha ägt rum. Pga pandemin bidde det icke men den som törstar efter att ta del av vad som än utsetts till "årets bästa nånting" behöver ej misströsta då vi på POPKORN har donat på just detta fast för spel fram till dagens datum. Vi snackar alltså årets spel. Något som vi inte alls bemödat oss med de här 15 åren som sidan funnits. Och då kunde vi lika gärna se tillbaka och utse de bästa spelen år för år från de senaste hela 35 åren.

2021-02-24 Framgrävt ur spelkistan #52: EA Hockey (Mega Drive, 1991)
Taala är tebaaks i vad som nu praktiskt taget blivit hennes årliga inhopp här i Framgrävt ur spelkistan. För det är ju den här sportlovtiden på året igen! Vilket såklart innebär en närmare titt på ett nytt gammalt vintersportspel... Och i år infaller den 24:e februari under vecka 8 minsann, dvs den i Sverige vanligaste sportlovsveckan. Så lägligt. I år är det dessutom 30 år sedan det första NHL-spelet från EA kom ut på marknaden. Så lägligt.

2021-02-14 Topp-10: Rödblå saker
Rosor är röda, violer är blå... Här är en lista över annat i de färgerna för er Kära läsare att tänka på? Nja. Rosor är röda, violer är blå, här är något för er Kära läsare som gillar knäppa topplistor likaså? Njaa... Okej, men ni hajar galoppen. För det är alla hjärtans dag idag! Ok, vad sägs om detta då: Känner DU dig kärlekskrank? Doktorn föreskriver ett rödblått piller... Nej, för tusan, att knapra piller vill vi ju inte uppmuntra här... Äsch, fuck it!

2021-02-04 Pryl- och stoffbloggen: Flyttbilder
Välkomna till ett nytt pryl- och stoffigt år här på POPKORN! Ja, Janman bara kör på alltså. Och i samband med alla grejer som packades upp efter en flytt passade han på att plåta en väldans massa bilder och knåpade ihop ett inlägg kring detta till PS-bloggen. Dessutom blev det ett nytt inlägg i toybloggen av bara farten... Klicka både här och där för att se och läsa vidare om både det ena och det andra alltså!

2021-01-24 Framgrävt ur spelkistan #51: Q*bert (NES, 1989)
Vad är det här för #€%£@ $&!¤ egentligen?! Jomen, det är ju han den där lilla levande klämbollen utan armar och mun men med ögon, ben och sugpropp som nos. Även känd som han Q*bert. Och nuförtiden kanske som mest känd för en biroll i Röjar-Ralf, den datoranimerade Disney-filmen från 10-talet. Här är han i den Nordamerikaexklusiva NES-porten av arkadspelet från 80-talet från århundradet dessförinnan i alla fall. Så sug på den och snurra runt.

2021-01-16 Plockat ur filmhyllan #31: Riddarfalken från Malta (1941)
Detta är den första filmen som Jan plockar ur sin filmhylla att skriva om för POPKORN som han själv inte redan hade sett sedan tidigare. Jepp, det nya året fortsätter med nya friska tag (och då menar vi inte låten av Ulla Billquist)! Klicka vidare och läs mer om den här Bogart-klassikern, som ursprungligen var totalförbjuden av svenska filmcensuren.

2021-01-08 Toybloggen: Nytt skrivbord och migrerande toys
Det nya året börjar med en smäll? Kanske. Ett nytt år, en ny lägenhet och ett nytt skrivbord för Janne att placera leksaker på är det iallafall. Vi inleder således det tredje året i toybloggen med att följa upp hur de första två åren startade, vilket än en gång inkluderar den där Skull Mountain-schampoflaskan! Gott nytt år och mycket nöje! Crankys kackel för 2021 kan dessutom läsas här.


| 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015-2014 | 2012-2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 |

POPKORN bedrivs som en helt fristående ideell sysselsättning och är inte del av något
annat samfund, samarbete eller liknande. Ansvarig uppläggare för sidan är Jan Komsa.