Aktuellt

Arkiv

Fakta för fan

Lekcenter

Perspektiv & Retrospektiv

Topplistor

Årets jultomte 2022:
KirbyText och sånt: Det gamla julspöket, 2022-12-24

Här är det här årets tomte! Och rundare mage än denna har någon annan tomte då aldrig haft... Även om fjolårets tomte Totoro är rätt rund han med. Ho! Ho! Ho!

Vi gjorde ingen hemlighet i år vem som blev årets tomte utan detta fick lov att synas redan på förstasidan som ni som klickade er vidare hit därifrån säkert såg... För 2022 var ju Kibys år. Det var i år den rosa degbollen fyllde 30 år nämligen. I år var det alltså hela 30 år sedan det allra första spelet med den då ännu inte rosa degbollen; Kirby's Dream Land till Game Boy, som han Jan grävde fram i tid till lirets svenska premiärdag, som ni kan läsa mer om här om ni inte redan gjort det. För att fira att Kirby fyllde jämnt i år gav man för övrigt ut det smått episka Kirby and the Forgotten Land, det första riktiga 3D-spelet i plattformsserien, i våras följt av födelsedagspartyspelet Kirby's Dream Buffet i somras, båda till Switch såklart. Det har varit ett bra år i år för oss Kirby-fans alltså. I början på året som kommer har vi dessutom Kirby's Return to Dream Land Deluxe att se fram emot, en Switch-remake av Kirby's Return to Dream Land som kom ut till Wii 2011, eller Kirby's Adventure Wii som det fick heta i Europa.


Ho! Ho! Ho!


Ovan här har vi en härlig julbild av en episk garn-Kirby vackert illustrerad av Mani Salguero. Kolla gärna in hans egen sida på manisalguero.com för många fler härliga bilder både på Kirby och annat. Kirby som videospelhjälte är hur som helst någon som uppskattas av så gott som oss alla här på den virtuella POPKORN-redaktionen. Alla gillar Kirby helt enkelt. Alla har dessutom sina egna favoritspel med Kirby. Må det vara spin-off-spel som Kirby's Dream Course till SNES, samlingskassetten Kirby Super Star till SNES, eller Kirby's Fun Pack som det hette i Europa på den tiden, eller nyare delar som Kirby Triple Deluxe eller Kirby: Planet Robobot till 3DS... Alla har sina egna favoritspel med Kirby. Och de flesta gillar också de flesta spel med Kirby. Vi kan inte tänka oss någon bättre tomte för just i år än den nu 30 år gamla gubben Kirby. Och efter 30 år och nästan 40 egna spel är vi ännu inte mätta utan vill hela tiden ha mer och mer av Kirby! Likt Kirbys egen matlust är vår aptit för mer av honom omättlig. Mums filibabba!

Det var det för det här årets goda julpecialare, men det är inte allt för i år! En nyårsspecial är också att vänta om en vecka dvs på nyårsafton. Men ha nu en riktigt god jul kära läsare! ^_^

- - - - - - - - - -
<-- Tillbaka till förstasidan
- - - - - - - - - -

Till arkivet!
Spelrelaterat
Framgrävt ur spelkistan
Frispel
För eller emot

Säsongsspecialare
2000-talets julspecialare
2010-talets julspecialare
|
2020-talets julspecialare

|- Årets jultomteval 2020
|- Årets jultomteval 2021
|- Årets jultomteval 2022
|- Årets jultomteval 2023

Vidgade vyer
Arkiv X
Plockat ur filmhyllan
PS-bloggen

POPKORN bedrivs som en helt fristående ideell sysselsättning och är inte del av något
annat samfund, samarbete eller liknande. Ansvarig uppläggare för sidan är Jan Komsa.