Aktuellt

Arkiv

Fakta för fan

Lekcenter

Perspektiv & Retrospektiv

Topplistor

Lekcenter

Detta är mittpunkten för alla med barnasinnet i behåll. Allt började med lek så hur långt vi än kan tänkas växa (ut)ifrån det så kommer vi aldrig helt ifrån att allt i det stora loppet kretsar kring denna startpunkt. Barnet inom oss. Nu leker vi kanske hellre med själva tanken på sakerna som vi en gång lekte själva med och här samlar vi alla dessa tankar om dessa saker att leka med. Det här är vårt lekcenter.


2024-04-14 Toybloggen: Totalt random Transformers-bilder från förr
Totalt slumpmässigt den här gången... Bara några helt random Transformers-bilder från förr. Klicka vidare, så hoppar vi rakt in!

2024-03-24 Toybloggen: Några fler Primes i urval
Transformers fyller fortfarande 40 år det här året varför Jan fortsätter att fokusera på robotarna i förklädnad. Den här gången med en titt på några fler versioner i urval av ingen mindre än Optimus Prime.

2024-01-08 Toybloggen: Tre versioner i urval av da OG G1 OP
Transformers fyller 40 år i leksakshyllorna det här året vilket ger Jan prima tillfälle att fokusera på sin barndoms favoriter och först ut är Prime själv.

2023-10-31 Toybloggen: Mario-leksaker, inklusive Boo-spöken, i Happy Meal
Se mer Super Mario, inklusive Boo-spöken, från glada måltider i toybloggen. För att Happy Halloween!

2023-08-24 Toybloggen: Grimlock, Generation 2
Detta är en leksak som det redan har skrivits om här på POPKORN men som han Jan ändå väljer att göra ett nytt inlägg kring eftersom han har några gamla familjefoton med denna att bjuda på.

2023-06-04 Toybloggen: Mario som actionfigur
Se där. Super Mario gör ett till litet inhopp i toybloggen. Den här gången i form av en proper "actionfigur" av spelhjälten själv. Mario-manin fortsätter!

2023-05-10 Toybloggen: En OG BW T-rex Megatron
Med anledning av Rise of the Beasts som har premiär på biograferna om mindre än en månad plockade Janne fram OG Beast Wars T-rex Megatron för toybloggen.

2023-03-25 Toybloggen: En uppdatering om Super Mario-Lego-figurer
Se och läs mer om Super Mario-Lego-klossfigurerna här i toybloggen!

2023-01-08 Toybloggen: Transformers-arv
Vad man kan/kunde se på Jans bord 2023 vs 2003. Det är ett Transformers-arv!

2022-10-31 Toybloggen: Dödens anlete - Skeletor från gamla He-Man på nya äventyr
Skåda gamla nya He-Man Skeletor som var tänkt för toybloggen redan förra året men det är väl, som de lärda säger, bättre sent än aldrig!

2022-09-23 Toybloggen: Tre gamla Turtles-lekset (plus nya Polly Pocket!)
Skåda tre gamla Turtles-lekset ā la smått skrämmande Mighty Max i toybloggen. Plus nya, mindre skrämmande, Polly Pocket!

2022-09-14 Lekcenter: Mighty Max - Bortom tredje vågen
För lite mer än tre år sedan avrundades Mighty Max-arkivet här på POPKORN då Jan hade gått igenom samtliga tre vågorna och lite till. Men fastän det sista stora setet ur tredje vågen blev slutet på hela linjen så fanns det faktiskt planer för mer, fler Mega Heads och en hel fjärde våg därtill! Det här är en liten inblick i vad som kunde ha blivit Mighty Max BORTOM den tredje vågen...

2022-07-04 Toybloggen: Fyra nya Transformers
Janman blir som barn på nytt tillsammans med fyra nya Transformers som öppnas i årets fjärde inlägg i toybloggen denna fjärde juli...

2022-05-24 Toybloggen: Cardbacks och fler nya Super Mario-Lego-klossminifigurer
Ja, som rubriken lyder och bilden till vänster antyder handlar dagens inlägg om gamla klassiska cardbacks och fler nya Super Mario-Lego-klossminifigurer.

2022-03-03 Toybloggen: Super Mario-Lego-klossminifigurer - En liten uppföljning
Sist, och kanske minst, av dagens inslag med anledning av Nintendo Switchs femårsjubileum är en uppföljning på Super Mario-Lego-klossminifigurfienderna!

2022-01-28 Toybloggen: Årets första lekfulla inlägg
Jannes skrivbord 2022 vs 2002 (eller 2003 eller nåt, vem vet). Plus schampo.

2021-12-07 Toybloggen: Två par PEZ-behållare och en god jul
Tomten Jan kommer med ett lite tidigt lagom juligt inlägg i toybloggen.

2021-11-16 Toybloggen: Ett par relativt redigt stora bjässar
I samband med den gamla Godzilla som plockats ur filmhyllan till idag så blev det ett inlägg i toybloggen om just ett par rediga bjässar från förr, närmare bestämt den onda hjärnan Krangs androida kropp från Turtles samt Transformers Armada Unicron.

2021-10-31 Toybloggen: Några benskalliga toys att öpnna
Mer på temat benskallar parallellt med benrangel/benskalletopplistan och den kuriosa benskalliga prylen. Och ha nu en riktigt leksam Halloween allihopa!

2021-10-03 Toybloggen: En halloween-version av Hatsune Miku
Taala gör ett kort gästinhopp i toybloggen som tillskillnad från old man Jans nya Virtual Boy-lista faktiskt HAR med Halloween att göra! Ja, där ser man...

Hit Dit Hit Dit

2021-08-14 Robotar och sånt: Fyra stycken Transformers: War for Cybertron-figurer
En glad pågående sommar... Och en närmare titt på några nya Transformers!
* Transformers: War for Cybertron: Earthrise: Leader Class: Optimus Prime
* Transformers: War for Cybertron: Earthrise: Voyager Class: Megatron
* Transformers: War for Cybertron: Siege: Deluxe Class: Spinister
* Transformers: War for Cybertron: Siege: Deluxe Class: Sideswipe

2021-07-04 Toybloggen: Gamla nyheter (och lite nytt också)
Gamla nyheter var det här! Kom och se, läs allt om det, var det bättre förr?! Och vid sidan om blir det väl en titt eller två på något lite nyare också...

2021-05-14 Toybloggen: En triss i Transformers och lite annat också
Dags för ännu ett nytt inlägg i leksaksbloggen! Det blir inget om Lego eller Turtles den här gången men bland annat en triss i Transformers i alla fall...

2021-04-04 Robotar och sånt: Fler bilder på Robot Leo 1004
Bilder på leksaksroboten i fråga i olika förpackningar samt logotypen kom med ett tips vi fick in via en säljare på Tradera. Det tackar vi för!

2021-03-14 Toybloggen: En till random Lego, Transformers och Turtles-notis
Det blir ett nytt inlägg i leksaksbloggen iochmed en vuxen karls februari-lot nyinköpta leksaker med en till random Lego, Transformers och Turtles-notis...

2021-02-04 Toybloggen: Random Lego, Transformers och Turtles-notis
Årets första PS-blogginlägg som kom upp i dag åtföljs som ni ser av ett nytt blogginlägg för den här delen av sidan också... Klicka vidare för att se och läsa mer om detta nu på momangen!

2021-01-08 Toybloggen: Nytt skrivbord och migrerande toys
Det nya året börjar med en smäll? Kanske. Ett nytt år, en ny lägenhet och ett nytt skrivbord för Janne att placera leksaker på är det iallafall. Vi inleder således det tredje året i toybloggen med att följa upp hur de första två åren startade, vilket än en gång inkluderar den där Skull Mountain-schampoflaskan! Gott nytt år och mycket nöje!

2020-10-04 Toybloggen: Läääskiga leksaker
Vi snackar spöken, de levande döda, en pumpaskallenalle och andra monster...

2020-07-04 Toybloggen: Något gammalt, något nytt och något mittemellan
Se några av Jannes gamla loppisfynd från 10-talet, nya Lego-minifigurfynd från nu på 20-talet och vad Taala har i hyllan från mellan då och nu.

2020-05-04 Robotar och sånt: Transformers & Transformers Generations: Cindersaur
Nu när robotar och sånt arkiveras som en egen kategori, så som det för övrigt var tänkt att vara till att börja med, ska det väl också komma upp mer grejer om robotar och sånt i lekcenter. Måhända halvt om halvt sporrad av Vortex har Jan dels grävt fram en uråldrig text från gamla POPKORN, dels knåpat ihop en ny vad gäller Cindersaur årgång 1988 kontra 2018.

2020-03-03 Toybloggen: Zelda-amiibos
Det är väl inte så anspråksfullt direkt som de andra två grejerna som kommer upp i samma veva idag här på sidan men dagens tredje grej är i alla fall tre stycken Zelda-amiibos plåtade för toybloggen!

2020-01-08 Toybloggen: Vad hände med Jannes senaste nya nya och nya gamla toys?
Vi inleder det nya året, och hela det nya årtiondet för den delen, lättsamt och lekfullt. Ni vet den där bunten med både nya nya och nya gamla toys som Janne köpte på sig och plåtade för sidan? Vad hände egentligen med dem sedan? Har han dem framme fortfarande eller åkte de alla ner i en låda direkt efter bilderna togs eller vad? Klicka vidare för att få reda på vad som än blev av alla de där leksakerna. Inklusive Skull Mountain-schampoflaskan, ja.

2019-12-22 Lekcenter: En nyköpt gammal Bad Egg öppnas ur förpackningen
Nä, det är alltså inte Dödsstjärnan här på bilden utan faktiskt en Bad Egg... Det fick bli ett extra inlägg för toybloggen innan det måhända även hamnar på själva Bad Eggz-delen av POPKORN.

Tillägg, 2020-04-12: Då det är påsk så passar vi nu på att kopiera över de relativt nykläckta Bad Eggz-bilderna till just Bad Egg-sidan. För ägg och sånt.

2019-10-14 Lekcenter: Nya nya och nya gamla toys inköpta
Tjugoårsdagen för DreamCast-släppet i Sverige är inte allt för idag! Janneman har nämligen en bunte nya nya och nya gamla toys inköpta också... Än en gång något för toybloggen alltså!

2019-09-04 Lekcenter: Mighty Max våg 3 - Mighty Max Assaults Skullmaster
Ja, sommarlovet må vara förbi för i år men ännu är själva sommaren inte över. Och vi hade ju en uppdatering kvar till att ha täckt samtliga Mighty Max-set från samtliga vågor. Så här är den nu... Den stora finalen. Den sista bossen. Skull Master, i form av det enda officiellt utkomna MEGA HEADS-setet!! Klicka vidare för att läsa mer om hur hela linjen slutade.

2019-08-24 Lekcenter: Mighty Max våg 3 - Heroes & Villains
Vi närmar oss slutet på linjen nu. Efter dagens uppdatering återstår bara det allra sista stora leksetet där allas vår mäktige Max en gång för alla gör upp med sin ärkefiende Skull Master. Men först ska grabben göra upp med inte bara Skull Master utan också Doom och Lava Lord plus deras respektive anhang i den tredje vågens uppsättning av Heroes & Villains-minifigurerna.

2019-08-04 Lekcenter: Mighty Max våg 3 - Shrunken Heads
Här är det nu full fart framåt vad gäller Mighty Max-uppdateringarna. Härnäst på tur står en uppsättning av åtta nya Shrunken Heads för den tredje vågen så utan någon vidare fördröjning kör vi bara på! Det här är för övrigt den andra av sommarens totalt fyra Mighty Max-uppdateringar och inom bara en månad till förväntar sig Jan ha plöjt igenom de återstående två med.

2019-07-14 Lekcenter: Mighty Max våg 3 - Horror Heads!
Efter ännu ett motorstopp som heta duga har det blivit dags återigen. Det har gått två år, två månader och två dagar sedan Mighty Max-arkivet uppdaterades senast här på POPKORN så nu ska det allt gå undan. Det här blir den första av sommarens fyra planerade uppdateringar kring lekvärldarna, och först ut är de fyra sista Horror Heads-seten. Mycket nöje och stort tack för visat intresse!

2019-07-04 Lekcenter: Pokémon-PEZ-behållare
Utöver annat har Jan och Talla strövat genom krimskramsbutiker där de råkade stöta på en uppsättning Pokémon-PEZ-behållare. Något för toybloggen alltså!

2019-04-04 Lekcenter: Vår egen toyblogg
Hej och varmt välkomna till ett sprillans nytt inslag för leksaksavdelningens del här på POPKORN. Vår alldeles egen blygsamma blogg kring lite av varje med anknytning till det här med leksaker. Eller kort och gott vår egen toyblogg. Detta är väl något av en spontan idé som vi har något olika tankar med. Något lite mer lättsamt, lite mer random, lite mer löst sammanhängande, lite mer... Ja, något lite mer lekfullt helt enkelt. ^_^

2018-10-14 Lekcenter: Zbots
Exakt tio år efter den första texten här på sidan om en något mindre allmänt känd leksakslinje smågubbar från Galoob kommer här en text om en annan något mindre känd leksakslinje smågubbar från Galoob. Eller rättare sagt så skulle ha varit fallet om allt gått som planerat. Men bättre sent än aldrig så även om det hade varit mycket mer passande om detta kommit upp på samma datum just tio år senare får nu istället tolvårsdagen duga!

2017-05-12 Lekcenter: Mighty Max våg 3 - Monster Heads
Monsterhuvuden alltså... Vilket ju i praktiken var exakt vad Horror Heads var för något men whatever. Dessa var dock i skalan mindre än Horror- men större än Shrunken Heads. Sedan huruvida någon egentligen efterfrågade något sådant, det vete väl fan men här har vi dem i alla fall, sex stycken sk Monster Heads som trängde sig in någonstans mitt i typ under våg tre.

2017-03-18 Lekcenter: Mighty Max våg 3:2 - Battle Warriors!!
Två Battle Warriors till!! Det kom visst två Battle Warriors till som vi på POPKORN inte ens kände till som barn!! WTF liksom?! Ja, eller hur? Erhm, ja, hur som helst, här har vi nu Gargoyle och Cybot alltså. Klicka bara vidare och läs mer om exakt hur väl de där tomtenissarna på Bluebird fyllde ut raden med Battle Warriors. ^_^

2017-01-21 Lekcenter: Mighty Max våg 3 - Battle Warriors!
En dag på gamla Leksaksmagasinet såg vi fyra stycken nya "kroppar" hängandes där bland alla Doom Zones och Horror Heads. Över 20 år senare kan ni läsa mer om detta här på POPKORN! Ja, snarare än att bara fortsätta rakt uppifrån och ner med de diverse Mighty Max-huvudena inleder vi det nya året med något nytt för tredje vågen i ordningen och hoppar rätt på Battle Warriors-figurerna!

2016-11-19 Lekcenter: Mighty Max Doom Zones våg 3:3
Tredje gången gillt eller..? Turen har i alla fall kommit till det tredje och sista paret av den tredje och sista vågens Doom Zones att få dess beskärda del av uppmärksamhet här på sidan. Och vilken avrunding, det må man säga! Läs vidare för vad som vi rent spontant vågar påstå är de häftigaste, fyndigaste och maffigaste stora sk banorna evah i Mighty Max - Cyberskull och Nautilus!

2016-10-08 Lekcenter: Mighty Max Doom Zones våg 3:2
Årstider kommer och årstider går. Sommaren har då så smått övergått till höst och på plats i vår nya och åter stationära redaktion så står vi fast vid våra ord och gör vårt bästa för att hålla vad vi lovat. För närvarande innebär det ytterligare två nya Doom Zones ur den tredje vågens Mighty Max att presentera här i vårt lekcenter. Mycket nöje!

2016-09-10 Lekcenter: Mighty Max Doom Zones våg 3:1
Så var sensommaren kommen till slut och i och med det så var det alltså också dags att återuppta utbygganden av Mighty Max-arkivet här på POPKORN. Som sagt var, så ska det bli med. Även om undertecknad önskar att det hände under lite trevligare omständigheter bakom kulisserna än de som för närvarande råder och som vi för övrigt inte behöver gå närmare in på här och nu, så ska vi ju inte låta oss nedslås av det utan tvärtom bara köra på och köra hårt!

2016-03-27 Lekcenter: Mighty Max våg 3 - Överblick
Nu tar vi vårledigt från nya uppdateringar här på redaktionen under tiden som avdelningen topplistor ses över på allvar! Jan återkommer till utbyggandet av Mighty Max-arkivet senare under sommaren och fortsätter då också vidare in på den tredje tillika avslutande vågen av leksakslinjen. Sist men inte minst för säsongen bjuder vi på ett litet påskägg, i form av en sammanfattning över den tredje vågen i fråga som illustrerar mer eller mindre vad som komma skall. ;p

2016-03-26 Lekcenter: Mighty Max Storms Dragon Island
Nu gäller det! Nu avrundas sent omsider den andra vågens Mighty Max-eskapader här på POPKORN! Nu är det dags att tillsammans med Max storma Dragon Island!! Detta är del 2 av den sedan länge omtalade finalen för våg 2. Den sista akten innan vi går vidare över till den tredje vågen som i sin tur avslutar serien. Men hur blir det nu då? En värdig sista uppgörelse för den här vågen eller har vi redan gått igenom bättre set än så här? Den som klickar vidare får se.

2016-03-12 Lekcenter: Mighty Max Defies the Dread Star
Vi har äntligen kommit fram till första delen av den stora finalen för våg 2! Nästa uppdatering inom POPKORN:s Mighty Max-avdelning blir således den sista för den här vågen och då kikar vi närmare på den nya Skull Masters nya näste. Men det kom alltså ut ytterligare ett större set under samma period, så först tar vi ju såklart itu med detta! Den här gången ska det heller inte ta längre tid än vad pixelklubben existerat mellan uppdateringarna så håll bara utkik!

2016-01-30 Lekcenter: Mighty Max våg 2: Heroes & Villains Collections
Vi fortsätter det nya året med ett nytt inslag om den gamla Mighty Max-linjen då Janne återkommer ännu en gång till sitt eget lilla skötebarn här på sidan, fast besluten att en vacker dag fullfölja vad som en gång påbörjades och inte vila förrän han har begåvat världen med det mest fulländade arkiv vad gäller Mighty Max som människan någonsin skådat. Det närmar sig den stora finalen nu för våg 2 men innan dess sticker vi in med något litet annat emellan också...

2016-01-16 Lekcenter: Trollfrisyrer
Vi inleder det nya året med ett äldre inslag i ny fin form då Tina återkommer med pompa och ståt som bevandrad trollhårstylist, fast besluten att inte låta Jannes text om Mighty Max-skallarna med trollhår vara den enda trollhårtexten uppe på sidan och lägligt nog rätt i tiden att sporra intet ont anande läsare inför Trolls-filmen som har biopremiär världen över i år! Vad som började som en leklådetext och sedan blev en topplista har hur som helst hittat hem igen.

2015-12-15 Lekcenter: Mighty Max våg 2: Dread Heads
Efter ett motorstopp som heta duga så kör vi igen helt enkelt!! Senast då det begav sig såg det också ut som att vi härnäst skulle gå igenom de återstående två större seten från våg nr 2 och lämna uppsättningen Dread Heads till sist. Vid närmare eftertanke gör vi dock tvärtom och ger nu förtur åt Dread Heads så sparar vi de stora bjässarna till finalen för denna vågen. Under tiden som gått har f.ö Bad Eggz Bunch, Savage Mondo Blitzers, Monster in My Pocket och M.U.S.C.L.E. åter lagts upp under "smågubbar" ifall nu någon missade det. ^_^


2014-08-30 Lekcenter: "Robotar och sånt" samt "Lite av varje"
Robotar och sånt... Menar de pellejönsarna allvar?! Här trodde man att måttet var rågat med "smågubbar" och "småvärldar" men icke för då så kommer de allt dragandes med "robotar och sånt" och som om det inte vore besynnerligt nog så lägger de till "lite av varje" också. Vad sjutton ska det betyda egentligen? Ja, ni har ju surfat vidare in på vårt lekcenter och ser själva. Tydligen så handlar det lite om GLO Friends och Powers of Grayskull. Vad för robotar och sånt det för övrigt rör sig om är dessa Multimac och Robot Leo 1004-tingestar samt andra generationens Transformers Axelerators, Grimlock och Skyscorchers.


2014-07-28 Lekcenter: Lekcenter återlanserat
Omkodningen av POPKORN går framåt kära medsurfare. Nu är det så att somliga av oss på redaktionen har likaså gått framåt i livet och har egna familjer att tänka på och passa på att besöka badstränder med. Eftersom vi inte har det här som heltidsjobb tar det med andra ord den tiden det tar men framåt går det allt och nu är iallafall delar av vårt omdesignade lekcenter uppe på nytt. De allra första texterna som kom upp på gamla POPKORN för 7-8 år sedan handlade främst om leksaker, speciellt Trash Bag Bunch och Mighty Max så det är väl passande att vi börjar den stora återlanseringen i precis den änden.

Till arkivet!
Lite av varje

|- GLO Friends
|- Powers of Grayskull
|- Trollfrisyrer
|- Vår egen toyblogg

Robotar och sånt

|- Multimac
|- Robot Leo 1004
|- TF/TFG Cindersaur
|- TF G2 Axelerators
|- TF G2 Grimlock
|- TF G2 Skyscorchers
|- Transformers WFC

Smågubbar

|- Bad Eggz Bunch
|- M.U.S.C.L.E.
|- Monster in My Pocket
|- Savage Mondo Blitzers
|- Trash Bag Bunch
|- Zbots

Småvärldar

|- Mighty Max
|--- 1:a vågen i fokus
|--- 2:a vågen i fokus
|--- 3:e vågen i fokus
|--- Bortom 3:e vågen
|--- Mighty McMax-set

POPKORN bedrivs som en helt fristående ideell sysselsättning och är inte del av något
annat samfund, samarbete eller liknande. Ansvarig uppläggare för sidan är Jan Komsa.