Aktuellt

Arkiv

Fakta för fan

Lekcenter

Perspektiv & Retrospektiv

Topplistor

Fakta för fan

Hej och välkomna till fakta för gemene fan av POPKORN.

2015-12-01 Kackel ā la Cranky - Framtiden är nu
Det betyder att nu öppnar vi äntligen dörren för alldeles nya inslag igen. Det var ett tag sedan sist. POPKORN har förvisso uppdaterats en hel del under både 2014 och 2015 men då har det enbart handlat om nyheter med sidan i sig. En total makeover. Äldre inslag som kommit upp igen i ny tappning. Fler äldre inslag som bearbetats och åter kommit upp igen. Delar under konstruktion som i allt större omfattning gjorts tillgängliga mm. Ja, det har alltså varit den sortens uppdateringar under 2014-2015 fram tills nu. Ett helt nytt inslag har däremot inte kommit upp sedan 2012, då saker och ting f.ö gick i kras.

Därmed är också 2013, typiskt nog, det enda året sedan POPKORN startade 2006 som sidan inte uppdaterades alls... Efter den stora kraschen låg allt i limbo ett bra tag helt enkelt och inte förrän in på 2014 kom vi igång igen. Trist. Jag vet. Vad vi gjorde förra sommaren (<- Kunde bara inte låta bli!) var att rent strukturellt bygga om hela sidan från grunden och snygga till layouten. Tanken var att vi skulle fritidssyssla vidare med detta och vara klara under hösten men så ville ödet annorlunda. Ytterligare två av våra datorer fick tas ur bruk och den ena hade vi i och för sig sedan 2006, året då vi körde igång, så att just den lade av var väl inte så jättekonstigt i sig men att det hände i princip samtidigt som en annan dator havererade och det i samma veva som vi hamnade mitt i värsta vattkoppepidemin... En olycka kommer sällan ensam sägs det men seriöst alltså... Var det någon som råkat krossa en spegel eller nåt, WTF liksom?!

Vi hade dock lärt oss av våra misstag sedan fadäsen 2012. Med säkerhetskopior på allt senare arbete och nya datorer inköpta kunde showen snart fortsätta. Däremot innebar omständigheterna trots allt ett avbrott i arbetsgången och då kom ju arbetet med sidan ändå av sig. Fram mot vårkanten till sommaren kom vi åter igång och nu kör vi på, mot oändligheten och vidare! En del av POPKORN:s vidareutveckling innebar för övrigt bearbetningen av urvalet tidigare inslag. Att se över gamla texter, topplistor osv, passa på att bara ta bort vad som vid närmare eftertanke egentligen inte passade sidan (eller helt enkelt inte höll måttet) samt flytta över resten av innehållet från den gamla modellen av POPKORN till denna nya mallen. Detta innebär i sin tur en hel del merjobb... Ta bara en sådan sak som thumbnail-bilderna till varje nytt inslag. På den gamla POPKORN-tiden så var dessa ca 40% mindre mot vad vi nu har gjort dem.Ja, ta själva en titt på thumbnail-bilden till texten om Zoda's Revenge t ex. Från början var den ju märkbart mindre och att då bara ta bilden och förstora upp den till nästan 140% blir inte särskilt snyggt, nej, så det fick alltså göras om och göras rätt och slutresultatet ser ni såklart längst till höger. Likaså har vi fått sitta och skala om nästan alla andra bilder till texterna. Allt sådant här tar faktiskt en massa tid. Alla länkar sidorna emellan måste dessutom redigeras och omdirigeras osv, osv... Det är alltså en massa petgöra som blir väldigt monotont i längden och som man därför lätt skjuter upp dag efter dag... Tanken var dock ändå att först och främst få detta överstökat för att sedan kunna koncentrera på annat och därmed börja lägga upp helt nytt material igen.

Men allvarligt, nu får det vara bra. Det var ju aldrig tänkt att den delen av återlanseringen skulle dra ut på tiden så här mycket. Nu har det gått över ett år och det verkar inte längre vettigt att fortsätta fokusera på det gamla och samtidigt hålla tillbaka nyskaparlusten... Speciellt med tanke på att vi nu t o m har tagit oss tiden att sammanställa helt nytt material till sidan! Det gamla borde inte stå i vägen för nya friska tag. Nu är ju dessutom såväl lek- som spelarkiven uppe på nytt och så gott som hela "Arkiv X" därtill... Julspecialarna och topplistorna får ju fortfarande ses över uppenbarligen men under tiden finns det heller inget som hindrar nybygge här på POPKORN. Det är nämligen sannerligen dumt att sitta på dagsfärskt material och inte lägga upp det pga fjolårens nyheter så nu är det alltså fritt fram igen för nya inslag!2015-10-21 Tillbaka till samtiden del II
Swoosh! Och bara sådär, på bara ett ögonblick har det plötsligt gått över år sedan sist. Så vad har då hänt under den här tiden? Tja, vi hade faktiskt en och annan datorkraschartad incident till tro't den som vill. Man lär sig dock av sina misstag och vi hade redan lärt oss att backa upp allting regelbundet så tji fick nu dessa gremlins! När det då visade sig att den sortens sabotage endast fördröjde- och inte hindrade oss den här gången, ja då valde ödet att spela oss ett annat spratt... Vattkoppor. Man trodde inte att det var sant. Sånt händer väl fan bara inte? Men, jo då... Först nära två veckor i karantän på uppmaning av vårdcentralen, sedan, på den 14:e dagen faktiskt, blir alla i huset smittade oavsett. En positiv sak med det hela var dock att medan vi satt instängda all den här tiden fick vi chansen att lira som aldrig förr och vi klarade 101% på Donkey Kong Country, 102% på DKC2 samt 103% på DKC3, allt under en och samma intensiva period. All pina till trots var det nog ändå en av de allra roligaste sammanhängande spelsessionerna vi varit med om och att sitta inbunkrade med våra spartanska rationer och några random DVD:er utöver en hög med SNES-kassetter bidrog bara till mysfaktorn.

Men nog svamlat. Nu kör vi igång igen. Det som har varit har varit. Nu är det dags att vi kommer tillbaka till samtiden. För andra gången. Och dagens datum är väl ändå nog så passande att göra detta? Och nej, någon närmare förklaring ger vi ej. Den som är såpass hipp att vara inne på denna sida och läsa detta får faktiskt fatta vinken själv. ;p

Ännu återstår både det ena och andra innan nya POPKORN är uppe med allt det tidigare innehållet (eller i varje fall utvalda delar av det)... Framförallt jobbar vi på att bearbeta alla gamla topplistor just nu. Spelarkivet är dock upplagt på nytt och sidan med arkiven i sig har också gjorts tillgänglig för den delen och likaså de övriga länkarna i den övre listen. Dessutom har vi börjat på flera nya projekt under årets gång och så har vi också en eller två (ja, det beror på ;p) nya apor som väntar att presenteras på redaktionen och så har vi såklart fortsatt att putsa på sidan i stort och finjusterat än lite här, än lite där. Mycket möda och stort besvär även på de minsta detaljerna - som sig bör! Ja, ni vet ju hur man säger, de är alla småsaker som tillsammans skapar perfektion och perfektion är ingen småsak. Om vi bara ville göra något hafsverk utan större omsorg eller eftertanke skulle vi heta pixelklubben.2014-06-28 POPKORN version 3 på G.
POPKORN lever i högsta grad ska ni veta kära surfar-läsare! Sidan må ha sett övergiven ut på ytan men bra mycket har hänt bakom kulisserna de senaste två åren. Kort sagt kraschade den, urbota dumt nog, enda av alla våra datorer där vi hade allting samlat och en stor del av allt kreativt arbete från förförra våren gick om intet... Sedan tog det oss månader att (förgäves >__<) försöka återställa den förlorade datan och sedan blev det strul på redaktionen pga några ohederliga dåvarande kollegor som i praktiken struntade i att uppfylla sina åtaganden gentemot sidan (och därmed gentemot er kära läsare!) och detta t o m trots underskrivna kontrakt om saken.

Vi som är kvar har flyttat tillsammans med POPKORN som nu, bara sedan drygt två veckor tillbaka, ligger uppe på ett sprillans nytt fint webbhotell (^_^). Detta ypperliga tillfälle tar vi i akt till att totalrenovera POPKORN från grunden och det är alltså vad som pågår bakom kulisserna i skrivande stund. En version 2 var faktiskt på gång under tiden som gått men vi gick ifrån den designen till slut och nu går vi istället ännu ett steg längre. Vi passar på att skära bort en hel del dödvikt från sidan och tar helt nya friska tag. Det återstår fortfarande mycket att göra innan sidan är fullt bearbetad men nu när utvecklingen inte längre är hämmad av vissa mindre begåvade klåpare har man verkligen något se fram emot.

POPKORN bedrivs som en helt fristående ideell sysselsättning och är inte del av något
annat samfund, samarbete eller liknande. Ansvarig uppläggare för sidan är Jan Komsa.