Aktuellt

Arkiv

Fakta för fan

Lekcenter

Perspektiv & Retrospektiv

Topplistor

SpelArkiv
Frispel

De flesta videospelrelaterade inslagen på POPKORN har varit antigen topplistor, framgrävda ur spelkistan eller i form av dueller för eller emot. Undantagen var länge få och slogs under en period därför också helt enkelt ihop med just för eller emot. Nu när frispel dock har tagit en större del av POPKORN och fortsätter att göra så, är det inte längre vettigt att det inte arkiveras helt för sig varför det nu alltså trots allt åter gör det, dvs arkiveras för sig.


2024-04-14 Frispel: x32 32X-spel i 3,2h
Rubriken säger allt. Vi spelar x32 32X-spel i 3,2h. Så det så. Detta blir vår mest intensiva spelkväll någonsin. Häng på!

2023-11-24 Frispel: Switch UUU
Vi skiftar över till Switch igen för att väga upp för en tidigare tokighet. Unlock The King... Det måste ju finnas bättre titlar än så till Switch som börjar på fucking U? Ja, det finns det. Och här är tre av dem.

2023-10-25 Frispel: Mega Drive Horror!!
Det har blivit dags för mer frispel och vi fortsätter vidare på Mega Drive-utbudet. Med alldeles särskild hänsyn till den här tiden på året blir det, som för ganska exakt ett år sedan, titlar av den mer skräckigare sorten för hela slanten! Läs vidare, ni som törs, då vi ger er vår syn på saken efter att ha gett oss i kast med ännu fler skrämmande titlar till Segas svarta!!

2023-07-04 Frispel: Master System igen
Vi vänder åter vår uppmärksamhet mot Sega Master System och den här gången för att frilira några fler lir till konsolen, från 1990 ända fram till 1996. Klicka vidare och häng med på resan!

2023-04-18 Frispel: Hur man enkelt kan fixa sin DualShock 3
Har din PS3-kontroll fått fnatt och slumpmässigt börjat registrera en massa knapptryck trots att du inte trycker på några knappar? Misströsta ej. Det kan finnas en rätt lätt lösning på problemet... Klicka vidare och låt oss skruva isär en handkontroll och se efter hur exakt det ser ut där inuti.

2023-03-03 Frispel: Switch-bläckfiskspel
Nintendo Switch fyller minsann sex år idag. Tillskillnad från ifjol gör vi ingen stor grej kring den här årsdagen, men för att fira denna tredje mars vevar vi i alla fall in tre frilirade firrelir.

2022-10-24 Frispel: Mega Drive Horror!
Det har blivit dags för mer frispel och vi går nu från Master System vidare till Mega Drive-utbudet. Med alldeles särskild hänsyn till den här tiden på året blir det dessutom spel av den mer skräckigare sorten för hela slanten! Läs vidare, ni som törs, då vi ger er vår syn på saken efter att ha gett oss i kast med diverse skrämmande titlar till Segas gamla svarta.

2022-07-04 Frispel: Master System FAQ
Är ni redo för detta? Random frispelkvällar!! Som i vad som än faller oss in, vilket eller vilka spel som helst till vilket format som helst. Trodde ni att det här skulle vara en FAQ som i "ofta förekommande frågor" om Master System? Nej, naturligtvis menar vi Master System-spel som börjar på F, A och Q! ^_^

2022-03-03 Frispel: En lätt Switch Joy-Con-driftfix
Problem med Joy-Con-spakar som driftar..? Misströsta icke ty Janne går igenom steg för steg hur man väldigt enkelt fixar Joy-Con-drift.

2022-03-03 Frispel: Switch 123
En Switch-frispelkväll bortom alfabetet är vad detta blir. Redo kära läsare? And a one, and a two, and a one, two, three...

2021-12-01 Frispel: Switch XYZ
Bara en vecka efter den förra delen, men varför vänta när det nu bara är en månad kvar av kalenderåret? Nu ror vi hem detta med Switch-frispelkvällarna!

2021-11-24 Frispel: Switch VW
Och då menar vi inte Switch Volkswagen heller. Det blir bara två titlar som friliras den här gången; Violett och Wild Guns Reloaded! För att det vanliga engelska alfabetet består av bara 26 bokstäver och det kan man ju inte dela jämnt på tre. Därmed spar vi en hel trio till nästa och sista frispelkväll i ordningen med fokus på Switch-spelutbudet från A-Z.

2021-10-10 Frispel: Switch STU
Efter en längre paus för oss från Switch-frispelkvällarna kör vi alltså igen! Och då vi nu befinner oss under nedräkningen till Halloween så är ju frågan om någon av dagens tre utvalda titlar kunde vara av den "skräckigare" sorten. Något så där spooky... Och ja, jo, vi fann nog åtminstone något...

2021-08-24 Frispel: Switch PQR
Härmed kommer vi hela två tredjedelar in i detta "ditt och datt av vad som än finns att spela på Nintendo Switch från A till Z-projekt". Och den här gången blev det shmups för hela slanten! Två, tre horisontellt scrollande sådana och en rälsskjutare i 3D.

2021-07-24 Frispel: Switch MNO
Vi passerar halvvägspunkten in i Switch-frispelkvällsodyssén! Än så länge har det visat sig vara en skaplig och givande spelresa som vi såklart hoppas att även ni som läser detta får ut något av. Så ja, vi fortsätter. Vind i segeln! Två aningen äldre svärdsvingarlir och en ny fotosimulator på räls däremellan är vad som står på agendan för den här gången i ordningen.

2021-06-24 Frispel: Switch JKL
Idag är det en dag i juni. Härliga juni. När detta skrivs står sommarlov och semestertider för dörren. Med allt vad att resa runt i världen och vara ute i solen heter. Men en och annan innekväll med TV-spel blir det ju såklart ändå. Inte minst då vi fortsätter med årets Switch-frispelkvällar! Glid nu med på en färgsprakande spelresa mellan laserstrålar och grejer!

2021-05-24 Frispel: Switch GHI
Idag är det en dag i maj. Mm, våra båda frilirare kör visst en gammal Dylan med ett sånt här innehållsrikt inledande stycke för den här månadens Switch-inslag. För det var hela förhandssnacket det. Dagens spel blev i vilket fall det klassiska Ikaruga, okända Hyperide och Capcoms högaktuella senaste del i Ghosts 'n Goblins-serien! Mycket nöje.

2021-04-14 Frispel: Switch DEF
Då var påskfirandet över för i år och så har det ju blivit dags för nästa del i vår nyligen startade serie frispelkvällar på Switch. Den här månaden går vi alltså från A, B och C vidare till D, E och F. Och vi börjar med en demo, ja. Varför? För att Janne ville vara lustig... Därför. Bara därför. Klicka vidare och läs mer, mycket nöje och tack för visat intresse och allt det där!

2021-03-03 Frispel: Switch ABC
Idag är det fyra år sedan Switch kom ut och vi tippar på att det kommer en ny konsol från Nintendo nästa år. Vilket innebär att detta eventuellt blir sista året med den nuvarande Switchen som Nintendos flaggskepp. Under detta tippade sista hela år med Switch vill vi belysa lite vad som än finns att ta del av på konsolen. Från A till Z. Så i en serie frispelsessioner under det här året kommer vi att köra några spel åt gången tills vi har betat av hela alfabetet.

2020-03-03 Frispel: Switch-kortbyte
Tiden flyger när man har roligt. Idag är det tre år sedan Nintendo lanserade Switch över hela världen och Janne tar tillfället i akt att visa hur man för över sin tidigare data till ett större minneskort.

2019-06-04 Frispel: En Wii Sports-eftermiddag
För ett år sedan idag lirade här fyra lirare Super Mario All-Stars till SNES. Nu kör samma lirare igång en annan samling spel från Nintendo. Eller, mer som en minispelsamling men ändå... Vi snackar alltså Wii Sports och passar på att ställa frågan om det ännu är coolt eller kasst så här mer än tolv år senare. Ni kära läsare kan för övrigt för all del även se detta som förspel inför den stundande Wii-topplistan här på sidan. Mycket nöje!

2018-05-21 Frispel: Secret of Mana
Sommaren innan POPKORN gick från idéstadie till verklighet tog grabbarna grus och provade lyckan i en viss konsolgenre annars dominerad av spel avsedda för ensamma lirare. Kort sagt handlar det om tre kompisar som sitter och spelar Secret of Mana, som verkligen är förtrollande mysigt med dess varma palett och lummiga skogsängar. Nu när våren står i blom känns det som ett ypperligt tillfälle att åter återge den här gamla goda spelhelgen.

2010-05-22 Spelmusik: Pac-Man Fever
Pac-Man fyller år idag. Den 22 maj, för trettio år sedan, ställdes de första arkadkabinetterna ut i japanska spelhallar och det tog inte lång tid innan Pac-Man-febern spreds över hela världen. Det var något som duon Jerry Buckner och Gary Garcia i sin tur råkade slå mynt av med deras ogenerade hyllningslåt som snabbt kom i topp på hitlistorna och snart hade de ett helt studioalbum ute... Dagen till ära har vi lyssnat igenom deras omtalade alster på nytt.

2007-08-04 Frispel: Vård av SNES-kontroll eller "Hur du enklast rengör din SNES-dosa"
Janne har banne sig fått nog av tröga handkontroller med knappar som fastnar intryckta i plattan pga smuts och en jävla massa samlad damm i springorna. Utrustad med en stjärnskruvmejsel skrider han framåt i högsta hugg och öppnar sin gamla SNES-dosa för välbehövlig rengöring... Läs vidare för instruktioner och skåda bildbevisen på exakt hur enkelt det är!

2007-04-06 Spelmusik: The Black Mages featuring Battle Music of Final Fantasy
Vår nykomling Fry har nu ätit curry och lyssnat på metal- och rock- versioner av gamla Final Fantasy-låtar. Belåten med sitt val av livsmedel som luktar så mumsigt att man vill bara ha mer och mer, betagen av sitt val av vardagsmusik och lätt berusad av vårförälskelserna inspirerade av regnbågens alla färger delar han så glatt med sig av sina upplevelser från i alla fall ett av dessa sinnesintryck... Läs alltså vidare för hans intryck av... Ja, vad trodde ni egentligen? The Black Mages featuring Battle Music of Final Fantasy såklart!

| Åter till arkiven |

POPKORN bedrivs som en helt fristående ideell sysselsättning och är inte del av något
annat samfund, samarbete eller liknande. Ansvarig uppläggare för sidan är Jan Komsa.