Aktuellt

Arkiv

Fakta för fan

Lekcenter

Perspektiv & Retrospektiv

Topplistor

Årets sena tomte 2011Presenterat av: Gångna julars ande, 2014-11-30


Efter tre tomtelösa år återvänder årets tomte som en kul grej här på POPKORN. Då vi mer än gärna vill väga upp för tomtetorkan som varit korar vi även retrospektivt tomtarna från 2011-2013. Ja, det stämmer. Tre förgångna men ej förglömda julars tomtar tittar in bara såhär i förbifarten med ena förbaskat försenade säsongshälsningar och säger "Ho!", "Ho!", "Ho!" medan vår egen Jul-Jan säger "Bättre sent än aldrig." och släpper in dem i rutan över hela vida världsnätet... Låt oss då säga hallå i rutan till våra suvärt framröstade popkult-tomtar årgångarna 2011, 2012 och 2013 men vi tar det ändå i tur och ordning så var tomte får sin egen lilla stund att glänsa.

Vi presenterar därmed tomten för år 2011 här och nu på första advent, tomten för år 2012 spar vi till den andra söndagen i advent och tomten för år 2013 följer självklart därefter på den tredje söndagen i advent. Men vänta lite, är det inte fyra söndagar i advent? Jo, det är det och på den fjärde söndagen i advent presenterar vi följaktligen årets tomte 2014! Fattas bara att vi går händelserna i förväg och visar upp en tomte från framtiden med så har vi en hel julsaga färdig.

Årets tomte i retrospektiv 2011 = Gammelsmurfen!
Gammelsmurfen "Papa Smurf" som gamle tomtefar. Han har redan långt vitt skägg, röd tomtemössa... Kanske är han redan gårdstomte eller nåt? Nä, låt oss snacka allvar nu. Eller åtminstone så pass allvarligt som man kan göra det när vi trots allt smurfar smurfar här. Långfilmen om smurfarna med titeln Smurfarna ('-_-) där de datoranimerade smurfarna såklart hamnar i verkliga New York av någon anledning som ingen bryr sig om ärligt talat yadayadayada är ju skit smurfar mig samma. Smurfan är ett uthorat våp, Barney från How I Met Your Mother är där och alla i hela världen tycks bara hata vad de själlösa kräken i Hollywood har gjort med våra kära barndomssmurfar från smurfskogen men en sak är då coolt i alla fall och det är att originalrösten för vår egen tomte för detta år, som passande nog heter Jonathan Winters för övrigt, var tillsammans med välkände Frank Welker på och gjorde originalröstera för den klassiska tecknade TV-serien av Hanna-Barbera baserad på smurfarna som vi alla älskade som barn. Och hur förbannat rutten filmen från 2011 än må vara kan man då knappast vare sig förneka eller beklaga sidoeffekten den haft på smurfarnas popularitet nuförtiden. Under nästan hela 2011 har nya volymer av den gamla tecknade TV-serien pumpats ut i läckra återutgåvor på DVD med vol 12; Smurfarnas jul, ute lagom till just jul och det har bara fortsatt sedan dess. Mer än 20 volymer och två år senare fortsätter de komma med än fler följande delar.

Gillar man inte smurfarna behöver det inte beröra en heller för de finns faktiskt inte överallt så man blir tokig. Någon sådan "hysteri" är det inte och filmen i sig är som tidigare nämnt skit och då är det bara skit samma vad gäller den. Men har man inget emot att återse lite smurfande av den gamla hederliga skolan, från den gamla goda tiden, kan man tacka skitfilmen för att den åtminstone gjort detta både möjligt och lättillgängligt. Vem vore mer passande att representera detta faktum än Gammelsmurfen själv då, som för övrigt verkligen ser ut som en riktig tomtetyp.


Vi är nöjda att kunna utnämna denna gamla smurf som årets tomte 2011.

Ho! Ho! Ho!

- - - - - - - - - - - - - - - -
| Förstasidan |

Till arkivet!
Spelrelaterat
Framgrävt ur spelkistan
Frispel
För eller emot

Säsongsspecialare
2000-talets julspecialare
|
2010-talets julspecialare

|- Årets jultomteval 2010
|- Årets sena tomte 2011
|- Årets sena tomte 2012
|- Årets sena tomte 2013
|- Årets sena tomte 2014
|- Årets jultomteval 2015
|- Årets jultomteval 2016
|- Årets julkalender 2017
|- Årets jultomteval 2018
|- Årets jultomteval 2019
|
2020-talets julspecialare


Vidgade vyer
Arkiv X
Plockat ur filmhyllan
PS-bloggen

POPKORN bedrivs som en helt fristående ideell sysselsättning och är inte del av något
annat samfund, samarbete eller liknande. Ansvarig uppläggare för sidan är Jan Komsa.