Aktuellt

Arkiv

Fakta för fan

Lekcenter

Perspektiv & Retrospektiv

Topplistor

Årets jultomtar 2023
Sailor Moon-väktarnaText och sånt: Sailor Tella, 2023-12-24


Att jag gillar Sailor Moon framgick väl redan förra julen i och med en av mina tekoppar. Den här julen går jag ett steg längre och nominerar hela det gamla Sailor Moon-gänget till årets tomtar här på POPKORN! Behöver Sailor Moon någon närmare introduktion för svenska manga och animé-fans?


Ho! Ho! Ho! Ho! Ho! Ho!


Detta är med fokus på de fem tjejerna från de klassiska första två säsongerna av animé-serien, Sailor Moon och Sailor Moon R, de båda som sändes som bara Sailor Moon i Sverige på svenska på TV4 på 90-talet fram till år 2000; Mercury, Mars, Jupiter, Venus och framför allt Sailor Moon själv såklart. Och så Chibi Moon med på ett hörn också men min nominering gäller egentligen de fem Sailor Moon-hjältinnorna även om Chibi, och några av grabbarna på den andra bilden för den delen, också får lov att synas i tomtedräkt. Men kan flera personer vara årets tomte samma år? Ja, varför inte? Om de agerar tillsammans som en grupp, som Ninja Turtles eller Beach Boys, så är det väl självklart. De fem Sailor Moon-tjejerna uppfyller det kravet.

Bilderna ovan är förresten från omslag till CD-skivor, musikskivor alltså, så skivomslag alltså, men inte vilka skivor som helst utan just julskivor med Sailor Moon. Det stämmer, julalbum med Sailor Moon. En så underbart härlig idé. De är inte jättevanliga men heller inte jätteovanliga att hitta på ebay för den som är sugen men se upp för prislapparna är oftast heller inte nådiga.

- - - - - - - - - -
<-- Tillbaka till förstasidan
- - - - - - - - - -

Till arkivet!
Spelrelaterat
Framgrävt ur spelkistan
Frispel
För eller emot

Säsongsspecialare
2000-talets julspecialare
2010-talets julspecialare
|
2020-talets julspecialare

|- Årets jultomteval 2020
|- Årets jultomteval 2021
|- Årets jultomteval 2022
|- Årets jultomteval 2023

Vidgade vyer
Arkiv X
Plockat ur filmhyllan
PS-bloggen

POPKORN bedrivs som en helt fristående ideell sysselsättning och är inte del av något
annat samfund, samarbete eller liknande. Ansvarig uppläggare för sidan är Jan Komsa.