Aktuellt

Arkiv

Fakta för fan

Lekcenter

Perspektiv & Retrospektiv

Topplistor

Arkiverade
Allehanda mångpopulär-
kulturella topplistor

Här hamnar allehanda mångpopulärkulturella topplistor. Mycket nöje!

2024-05-04 Topp-25: Cyborg 009-citat
Under det glada 80-talet så fanns det en hel del av animér som dubbades till svenska. Det mest ökända var givetvis Starzinger, vars speciella dubb vi på POPKORN redan har uppmärksammat. För gamle Måns var det dock självklart att någon även måste lista de mest minnesvärda svenska citaten ur den personliga favoriten Cyborg 009.

2021-09-04 Topp-10: Löjliga amerikanska superhjälteserietidningsskurkar
Förra månadens THE Suicide Squad hade sannerligen sin beskärda del av knäppa DC-B-skurkar. Här är dock de tio allra, allra löjligaste kandidaterna enligt vår egen gamla serietidningsmask och det inte bara från DC utan även Marvel!

2020-12-27 Topp-10: Tecknade TV-serier från 10-talet
Vad hade då 10-talet att erbjuda egentligen i fråga om västerländska tecknade TV-serier? Innan vi påbörjar det andra året av 20-talet blickar Janman bakåt på det föregående årtiondet och vad vi som uppskattar att se tecknat på TV då hade att kanalsurfa mellan... Utöver all animé som funnits tillgänglig är här tio tecknade TV-serier från 10-talet som kan vara värda att kolla in.

2018-11-17 Topp-55: Amazing Spider-Man-omslag
Serietidningsomslag dvs... Av den amerikanska upplagan. Efter att ha passerat 800 nummer började Amazing om från #1 för femte fucking gången tidigare i år. Varför strula fram och tillbaka med numreringen som man har haft sedan 1963?! Den tanken ledde till en annan och det ena ledde till det andra och här är nu de 55 bästa omslagen från de senaste 55 åren av den ordinarie nummerräkningen för den amerikanska Amazing Spider-Man! Bara för att liksom!

2018-08-24 Topp-10: Tecknade superhjältar ej från serietidningar…
Eller rättare sagt: "Topp-10: Tecknade superhjältar som inte är tagna från serietidningar men ser ut att kunna vara det…" Som nämnt var för två månader sedan i "Topp-10: Fler filmer som man kanske inte tror är serietidningsfilmer men som faktiskt är det…" har Jan alltså också jobbat på en slags uppföljning till sin "Topp-10: Filmer som man kan tro är serietidningssuperhjältefilmer men som faktiskt inte är det." Och här är den nu!

2016-06-25 Topplistor: Tjugotvå + två toppar till ur askan
Här kommer ett andra skepp lastat... Med två dussin topplistor till! Samtliga våra allehanda topplistor som ansågs vara värda- eller fortfarande relevanta att behålla och de båda återstående speltopparna närmare bestämt NES-delarna! Under loppet av ytterligare ca sex veckor fick vi alltså upp dubbelt så många toppar mot förra omgången så snacka om flyt i flytten, va? Julkalendersidorna är det enda som ännu är nere och vem vet, julen kanske kommer tidigt i år? ;p

Vad som kommer upp nu är hur som helst våra multipopulärkulturella topplistor från förr dvs topp-4x4 popkulturella 4:or, topp-10 annorlunda julberättelser, artister som liknar tecknade figurer, enögda typer, gula saker, kanin-harar, hattklädda typer, häftiga häxor, krabbdjur för kräftskiva, krig mot maskiner, piratsaker i populärkultur, piratkaptendonnor samt topp-13 zombierelaterade- och topp-10 äggrelaterade saker. Därtill har vi mångpopulärkulturella listor; topp-10 Batman-skurkar samt He-Man-figurer, 20 orsaker att hata Spider-Man 3, 20 oförglömliga Starzinger-citat, tio tecknade serier i väst från 2000-talet, favvoledmotiv från tecknade serier, Tim Burton-filmer och Turtles-trivia ting och ja, här slår vi på vår egen trumma så det står härliga till alltså!


2010-12-27 Topp-10: Tecknade TV-serier från 00-talet
Så vad hade 00-talet att erbjuda egentligen i fråga om västerländska tecknade TV-serier..? Vad finns det för nya serier som säkert kommer att bli nostalgi för dagens kids om ytterligare tio år? Och när nostalgi inte direkt är någon faktor för mig här och nu, hur väl står sig då serierna på egna meriter?

2009-05-31 Topp-10: He-Man-figurer att ha
Sent en kväll under påverkan av ett ordentligt kafferus (kan vi ju kalla det) gick Dylan loss i POPKORN:s leklåda för att kratta fram 1980-talets absolut fräckaste Masters of the Universe-figurer... Så vilka "gubbar" låg egentligen högst upp på alla småknattars önskelistor? Den där Dylan slog så slag i saken och har vaskat fram svaren åt oss.

2009-01-22 Topp-10: Tecknade ledmotiv
Introt, temat eller introtemat, ledmotivet eller vad man nu än vill kalla det är tänkt att sätta stämningen på en TV-serie och ge den en säregen prägel... Thomas har minsann sett otaliga serier i sina dagar och kommit fram till att det finns minst lika många bra temalåtar. Här är listar han sina tio absoluta "theme songs" favoriter.

2008-07-30 Topp-10: Batman-skurkar
Galningar och gangstrar, förklädnader och missbildningar. Batman har sett dem alla och alla har de gett honom stora bekymmer genom åren. Eftersom han är Thomas så listar han här skurkarna som han tycker har varit något utöver det vanliga. Det här är Batmans tio farligaste fiender genom tiderna.

2008-07-28 Topp-20: Starzinger-citat
Mycket tack vare krystade dialoger har det blivit ett sant nöje att se denna rymdepos som är Starzinger med svenskt tal. Här följer inte färre än tjugo av våra favoritexempel på knasig dialog signerat den svenska översättningen... Sammanställda av entusiastiska medlemmar i SPPS under ett evenemang för exakt ett år sedan.

2007-06-30 Topp-10: Teenage Mutant Ninja Turtles-Trivia-Ting!
Den där Dylan är nu hemma från semestern och bjuder här på tio saker som du (förmodligen) inte kände till om Teenage Mutant Ninja Turtles! Cowabunga!

| Åter till arkiven |

POPKORN bedrivs som en helt fristående ideell sysselsättning och är inte del av något
annat samfund, samarbete eller liknande. Ansvarig uppläggare för sidan är Jan Komsa.