Aktuellt

Arkiv

Fakta för fan

Lekcenter

Perspektiv & Retrospektiv

Topplistor

Aktuellt

2010-12-29 Topp-10: Nintendo DS-spel/koncept [Återskapat!]
Nintendo DS släpptes visserligen redan i mars månad år 2005 i Sverige men det dröjde fram till den kommande julen innan Janne fick sin första stora version av dubbeldäckaren i fråga. Därför kommer också den här listan upp så här mitt i mellandagarna för nu har det gått fem år sedan dess... Hela halva årtiondet har manicken huserat runt om i hyllan och med den stundande 3DS-releasen blir detta förmodligen den sista julen vi får med DS. Gott läge för en topplista!!

2010-12-27 Topp-10: Tecknade TV-serier från 00-talet
Så vad hade 00-talet att erbjuda egentligen i fråga om västerländska tecknade TV-serier..? Vad finns det för nya serier som säkert kommer att bli nostalgi för dagens kids om ytterligare tio år? Och när nostalgi inte direkt är någon faktor för mig här och nu, hur väl står sig då serierna på egna meriter?

2010-12-25 Säsongsspecialare: Årets tomte
Årets tomte, efter enhälligt beslut på redaktionen, har så pass hurtigt humör och är så pass rund om magen att han faktiskt är perfekt för jobbet. När han inte extraknäcker som tomte så jobbar han som rörmokare i Brooklyn, New York och på fritiden spelar han gärna golf eller tennis. Han gillar också gokart. Man måste förresten vara en riktig Grinch för att inte glädjas över allt gott som denna tomte fört med sig i år. Ho, ho, ho!

2010-11-24 Topp-25: PlayStation2-spel/serier
Den 24 november år 2000 släpptes PlayStation2 i Sverige. Med tioårsdagen för den svenska releasen i åtanke presenterar POPKORN, i samröre med medlemmarna i SPPS, allas vår egen topplista tillägnad förra konsolgenerationens solklara segrare. En som efter ett årtionde ännu inte kastat in handduken utan rent av konkurrerar med den efterföljande generationens Xbox 360, Wii och Sonys egna PS3 därtill. Varsågoda, här är vår topp-25 bästa PS2-spel samt spelserier.

2010-11-14 Lekcenter: Masters of the Universe: The Powers of Grayskull
Året var 1986 när Mattel började ta fram prototyper för en ny underlinje actionfigurer. Man skulle förädla framgångssagan kring He-Man ihop med resten av de populära Masters of the Universe-figuerna och ta tillfället i akt att besvara en del frågor. Vad kom innan He-Man? Hur såg He-Mans värld ut i sin förhistoria? Vad ligger egentligen bakom He-Mans krafter? Och om He-Man nu var det manligaste namnet man kunde tänka sig, vad vore då ett mer heroiskt alternativ? Läs mer om detta och figurerna som aldrig släpptes...

2010-10-31 Topp-10: Tim Burton-filmer
Glad Halloween hör ni! Med helgen i åtanke bjuder vi på en tio-i-topplista över den erkänt makabre Tim Burtons alla regisserade (eller manusförfattade) långfilmer. Placeringarna kompletteras med betyg på Halloween-stämning samt Depp-faktor (sedan om det sistnämnda är bra eller dåligt får var och en själv ta ställning till ^_^).

2010-10-16 Framgrävt ur spelkistan: Bubsy in: Claws Encounters of the Furred Kind
Bubsy in Claws Encounters of the Furred Kind var ganska så hypat på den gamla goda 16-bittiden då i princip alla företag skulle ha varsin maskot. Sega Måns får nu såväl tummen ur som spelet ur kistan för att slutligen kunna bestämma sig efter alla dessa år huruvida det verkligen var så fy katten jävla dåligt som ryktet numera säger eller om det finns något liv kvar i kattaskrället.

2010-10-02 Topp-4x4: Populärkulturella 4:or
POPKORN fyller fyra år idag och som vanligt har vi velat uppmärksamma denna händelse med något litet extra - så vi bestämde att fira fyraårsdagen med att samla ihop fyra stycken skribenter och under dagen sammanställa fyra stycken topp-4 populärkulturella 4:or lite i andan för hur skoj vi har haft med sidan de senaste fyra åren!

2010-09-28 Topp-20: Grönmonotona Game Boy-kassetter
Nintendos allra första Game Boy... Stor och klumpig, driven med AA-batterier, med grönmonoton skärm och ingen bakgrundsbelysning. Sådant som pekskärm eller nät föreställde sig väl ens knappast någon heller men livet var lite enklare på den tiden och det krävdes mindre för att göra folk glada. Idag är det hela 20 år sedan Sverigepremiären och detta ska såklart uppmärksammas. Å POPKORN:s vägar presenteras härmed en 20-i-topp bästa grönmonotona Game Boy-kassetter!

2010-08-14 Framgrävt ur spelkistan: Wave Race: Blue Storm
Allt medan sommaren faddas ut och så sakteliga övergår i höst har i alla fall en av våra skribenter suttit och spenderat dyrbara solskenstimmar på ett lika bortglömt som bortkommet vattensportspel. Häng med ut på vågorna i Nintendos eget lilla magplask Wave Race: Blue Storm som också får avrunda vår lilla odyssé av framgrävda sommarspel.

2010-07-31 Framgrävt ur spelkistan: Monkey Island 2: LeChuck's Revenge
Sommaren börjar lida mot sitt slut och får väl sägas ha varit hyfsat lyckad, inte minst för att vi än en gång återförenats med spelvärldens dråpligaste piratslyngel i uppföljaren till fjolårets remake på Secret of Monkey Island. Häng med Thomas när den slyngeln i sin tur återbesöker originalet daterat '91 då peka-klicka-äventyrsgenren hade nått sin kulmen... Kan det här likaså vara kulmen för äventyraren Thomas krams?

2010-07-22 Framgrävt ur spelkistan: Ecco Jr.
För POPKORN:s räkning har vi nu avverkat såväl Ecco I-II till Sega Mega Drive som Defender of the Future till DreamCast. Seriens ökända lågvattenmärke har däremot ingen av oss ännu haft chansen (eller snarare nitlotten) att nämna... När Janne ändå var ute och fiskade efter nämnvärda badsommarspel blev det så tillfälle att ta ett dopp med Ecco Jr och sedan önska sig ha stannat på torra land trots allt för det här är lika lamt som att plaska runt i en balja.

2010-07-03 Lekcenter: Mighty Max: Våg 2: Magus!
Mighty Max-arkivets uppdateras igen efter ett visst uppehåll och snart har vi också hunnit avverka hela den andra vågen. Därmed har turen kommit till de (i proportion) större lekseten där lilljätten Magus är först ut för en närmare koll. Magus var rätt så kontroversiell i Mighty Max-kretsar eftersom det nu inte bara handlade om ett slags huvud eller något med liknande omfång utan en hel kropp, komplett med rörliga armar och ben och hela köret.

2010-06-12 Framgrävt ur spelkistan: King Neptune's Adventure
Kalendern visar att badsäsongen har börjat så trikå-Thomas, naken-Janne och den där Dylan bestämde sig för att åter djupdyka tillsammans på jakt efter försvunna spelskatter. I säsongens rätta anda gärna något direkt från havet. Resan i det stora blå slutade dock med ett kallsup i det sunkiga träskvattnet som mynnar ut i King Neptune's Adventure. Glöm att gräva ner detta i öknen. Det här förtjänar att fästas vid ankare och dumpas ner till havets botten.

2010-05-22 Spelmusik: Pac-Man Fever
Pac-Man fyller år idag. Den 22 maj, för trettio år sedan, ställdes de första arkadkabinetterna ut i japanska spelhallar och det tog inte lång tid innan Pac-Man-febern spreds över hela världen. Det var något som duon Jerry Buckner och Gary Garcia i sin tur råkade slå mynt av med deras ogenerade hyllningslåt som snabbt kom i topp på hitlistorna och snart hade de ett helt studioalbum ute... Dagen till ära har vi lyssnat igenom deras omtalade alster på nytt.

2010-05-08 Framgrävt ur spelkistan: Crystal Warriors
Efter att ha rotat runt ordentligt grävde POPKORN:s egen Indiana Jan fram en sannerligen otippad titel väl värdig att lyftas fram ur den gamla spelkistan. Den här gången handlar det om en försvunnen klenod till ett lika försummat format, nämligen Crystal Warriors till SEGA:s bärbara Game Gear. Janne tycker att spelet förtjänar ett långt bättre öde än att bara ha gått från tämligen förbisett till totalt förglömt och förklarar gärna varför.

2010-05-01 Topp-25: Omvärderade Sega Mega Drive-spel
Nu ger vi Sega Mega Drive-toppen en andra chans att glänsa! Vad detta innebär konkret är att vi dels utvidgar den från en topp-20 till topp-25 för att göra listan mer enhetlig Sega DreamCast-toppen som kom upp på senare tid och dels att vi går över samtliga äldre placeringar för att kontrollera huruvida vi fortfarande håller med oss själva eller om det finns titlar som vid närmare eftertanke borde vara högre respektive lägre på toppen. Mycket nöje!

2010-04-18 Lekcenter: M.U.S.C.L.E.
"Vad har du i fickan den här gången, Jan?" Ganska exakt ett år efter att Dylan upplyste vår blygsamma del av den vida världen om de minst sagt mindre blygsamt gestaltade Monster in My Pocket-figurerna sneglade han ännu längre bakåt i tiden och grävde sålunda fram en ännu mer obskyr samling enfärgade, små plastfigurer, den här gången med MUSKLER som WOW-faktor... För visst finns det något sannerligen speciellt med överdrivet pumpade lemmar?


| 2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015-2014 | 2012-2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 |


POPKORN bedrivs som en helt fristående ideell sysselsättning och är inte del av något
annat samfund, samarbete eller liknande. Ansvarig uppläggare för sidan är Jan Komsa.