Aktuellt

Arkiv

Fakta för fan

Lekcenter

Perspektiv & Retrospektiv

Topplistor

Aktuellt

2015-12-30 Perspektiv: Star Wars - The Force Awakens
Nu har det gått precis två veckor sedan den sjunde Star Wars-filmen som också verkligen är den sjunde delen i serien (så nu slipper man den "förvirringen") hade biopremiär i Sverige och redan då planerade vi att göra slag i saken med ett inslag om saken just till dagen idag. De största fansen såg säkert filmen redan på premiärdagen, vi dödliga fans såg den under premiärveckan åtminstone och hela två veckor har nu även gemene fan av Star Wars haft på sig alltså... Så nu kan vi snacka Star Wars eps VII på allvar och JA; det innebär SPOILERS!

2015-12-30 En god fortsatt hälsning: Nuvarande julens tomte
Han må ha vara något sen i rutan, lustigt nog då han ändå lyckades komma med tidiga klappar, men än är julen ej över för i år så här har ni hur som helst honom i egen hög person, med guldstjärna i kanten och allt; årets tomte 2015! Hela fem år efter den förra tomten som lyckades vara i tid till julen och den tionde tomten totalt här på POPKORN. Vi är upprymda att få presentera... Tja, läs vidare så får ni väl se! ^_^

2015-12-20 Sena säsongshälsningar: Gångna julars tomtar
Efter flera tomtelösa jular återvänder äntligen "årets tomte" som en kul grej här på sidan och då vi retrospektivt korat tomtarna för jularna som blev utan presenterar vi härmed alla gångna julars tomtar; de som såväl har- som skulle ha varit sedan POPKORN började 2006. Allt som allt snackar vi alltså om årens tomtar anno 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007 samt 2006 så klart (Ho! Ho! Ho!).

2015-12-15 Lekcenter: Mighty Max våg 2: Dread Heads
Efter ett motorstopp som heta duga så kör vi igen helt enkelt!! Senast då det begav sig såg det också ut som att vi härnäst skulle gå igenom de återstående två större seten från våg nr 2 och lämna uppsättningen Dread Heads till sist. Vid närmare eftertanke gör vi dock tvärtom och ger nu förtur åt Dread Heads så sparar vi de stora bjässarna till finalen för denna vågen. Under tiden som gått har f.ö Bad Eggz Bunch, Savage Mondo Blitzers, Monster in My Pocket och M.U.S.C.L.E. åter lagts upp under "smågubbar" ifall nu någon missade det. ^_^2015-12-01 Kackel ā la Cranky - Framtiden är nu
Det betyder att nu öppnar vi äntligen dörren för alldeles nya inslag igen. Det var ett tag sedan sist. POPKORN har förvisso uppdaterats en hel del under både 2014 och 2015 men då har det enbart handlat om nyheter med sidan i sig. En total makeover. Äldre inslag som kommit upp igen i ny tappning. Fler äldre inslag som bearbetats och åter kommit upp igen. Delar under konstruktion som i allt större omfattning gjorts tillgängliga mm, men nu är tiden för endast den sortens uppdateringar förbi och det är alltså fritt fram för nya inslag igen och den som vill läsa dagens kackel i dess helhet kan f.ö göra det här.


2015-11-24 Framgrävt ur spelkistan: Sonic the Hedgehog 2
Tisdagen 24 november år 1992 var dagen då Sega hade bestämt att släppa den efterlängtade uppföljaren till Sonic the Hedgehog över hela världen. En dag som Sega utnämnde till "Sonic 2sday" och gissa vad? Idag är det fjärde gången någonsin sedan den där beryktade premiärdagen som den 24 november faktiskt infaller på en tisdag. Idag är det Sonic 2sday! Nu tar vi alltså tillfället i akt att gräva fram spelet på nytt och lirar som om det vore 1992!!2015-10-21 Tillbaka till samtiden del II
Swoosh! Och bara sådär, på bara ett ögonblick har det plötsligt gått över år sedan sist. Så vad har då hänt under den här tiden? Tja, en hel del faktiskt och den som verkligen är nyfiken kan läsa mer om det här. Men nu kör vi igång igen iallafall. Det är dags att vi kommer tillbaka till samtiden. För andra gången. Och dagens datum är väl ändå nog så passande att göra detta? Och nej, någon närmare förklaring ger vi ej. Den som är såpass hipp att vara inne på denna sida och läsa detta får faktiskt fatta vinken själv. ;p2014-08-30 Lekcenter: "Robotar och sånt" samt "Lite av varje"
Robotar och sånt... Menar de pellejönsarna allvar?! Här trodde man att måttet var rågat med "smågubbar" och "småvärldar" men icke för då så kommer de allt dragandes med "robotar och sånt" och som om det inte vore besynnerligt nog så lägger de till "lite av varje" också. Vad sjutton ska det betyda egentligen? Ja, ni får väl surfa vidare in på vårt lekcenter och se själva. Tydligen ska det handla lite om GLO Friends och Powers of Grayskull... Vad för robotar och sånt det för övrigt rör sig om är dessa Multimac och Robot Leo 1004-tingestar samt andra generationens Transformers Axelerators, Grimlock och Skyscorchers.


2014-07-28 Lekcenter: Lekcenter återlanserat
Omkodningen av POPKORN går framåt kära medsurfare. Nu är det så att somliga av oss på redaktionen har likaså gått framåt i livet och har egna familjer att tänka på och passa på att besöka badstränder med. Eftersom vi inte har det här som heltidsjobb tar det med andra ord den tiden det tar men framåt går det allt och nu är iallafall delar av vårt omdesignade lekcenter uppe på nytt. De allra första texterna som kom upp på gamla POPKORN för 7-8 år sedan handlade främst om leksaker, speciellt Trash Bag Bunch och Mighty Max så det är väl passande att vi börjar den stora återlanseringen i precis den änden.2014-06-28 POPKORN version 3 på G.
POPKORN lever i högsta grad ska ni veta kära surfar-läsare! Sidan må ha sett övergiven ut på ytan men bra mycket har hänt bakom kulisserna de senaste två åren. Kort sagt kraschade den, urbota dumt nog, enda av alla våra datorer där vi hade allting samlat och en stor del av allt kreativt arbete från förrförra våren gick om intet... Sedan tog det oss månader att (förgäves >__<) försöka återställa den förlorade datan och sedan blev det strul på redaktionen pga några ohederliga dåvarande kollegor som i praktiken struntade i att uppfylla sina åtaganden gentemot sidan (och därmed gentemot er kära läsare!) och detta t o m trots underskrivna kontrakt om saken.

Vi som är kvar har flyttat tillsammans med POPKORN som nu, bara sedan drygt två veckor tillbaka, ligger uppe på ett sprillans nytt fint webbhotell (^_^). Detta ypperliga tillfälle tar vi i akt till att totalrenovera POPKORN från grunden och det är alltså vad som pågår bakom kulisserna i skrivande stund. En version 2.5 var faktiskt på gång under tiden som gått men vi gick ifrån den designen till slut och nu går vi istället ännu ett steg längre. Vi passar på att skära bort en hel del dödvikt från sidan och tar helt nya friska tag. Det återstår fortfarande mycket att göra innan sidan är fullt bearbetad men nu när utvecklingen inte längre är hämmad av vissa mindre begåvade klåpare har man verkligen något se fram emot.


| 2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015-2014 | 2012-2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 |


POPKORN bedrivs som en helt fristående ideell sysselsättning och är inte del av något
annat samfund, samarbete eller liknande. Ansvarig uppläggare för sidan är Jan Komsa.