Aktuellt

Arkiv

Fakta för fan

Lekcenter

Perspektiv & Retrospektiv

Topplistor

Aktuellt

2008-12-31 För eller emot: Final Fantasy VIII
Medan varje vettig man och kvinna i vårt vettlösa avlånga land bergis passat på att vila upp sig efter julfirandet, kollat in mellandagsrean, förberett en skumpa inför nyår och fan vet vad men den sortens grejer i alla fall, så har Janne och Måns ägnat mellandagarna till att hissa respektive dissa det drygt tio år gamla textbaserade japanska konsolrollspelet Final Fantasy VIII. '-_-

2008-12- 01-24 Säsongsspecialare: Årets julkalender 2008
Då var det åter dags att räkna dagarna fram till jul och med det presenterar vi POPKORN:s julkalender anno 2008. Årets tema är julklappstips från Tokyo... Se det som tips på både roliga och annorlunda prylar att hålla utkik efter om man själv har turen att befinna sig i denna drömlika stad eller se det som en önskelista för en framtida resa eller om du har en annan möjlighet att komma över prylarna eller se det bara som en kul grej och ha nu en riktigt God Jul!

2008-11-30 Topp-5: Mega Man-spel
November visade sig vara Mega Man-månad för oss på POPKORN. Först lät vi både hurra och bua för det minst sagt omtalade släppet av "Mega Man 9" och sedan fick vi helt spontant idén att göra åtminstone en topp-5 bästa Mega Man-spel, bara som en kul grej för oss själva men som vi nu alltså ändå gör en grej av. För, varför inte liksom? Kul idéer att göra kul grejer av är ju hela poängen med vad vi gör här så läs mer och må det värma lite i det ruggiga höstvädret.

2008-11-15 För eller emot: Mega Man 9
Hej och välkommna till ett nytt avsnitt här på POPKORN. Var månad kommer två av våra skribenter att argumentera för- eller emot något valfritt videospel liksom andra spelrelaterade frågor som kan tänkas dyka upp. Oavsett om det är tal om enskilda speltitlar eller annat som ska upp för debatt kan det handla om något högaktuellt likväl som något gammalmodigt. Vad vore då mer passande att börja med än ett spel som är... både och..?

2008-09-22 Topp-20: Bästa utslagna spel från topp-16x16 SNES-kassetter
Nu har det gått exakt ett år sedan vi sammanställde en 16-i-1 topplista med fokus på Nintendos 16-bitare och eftersom det finns så många fler så pass bra spel kvar till systemet som fick lämnas utanför och inte ens omnämndes var vi bara tvungna att göra ett komplement. Det här är de 20 främsta titlarna som, trots att de inte klarade sig riktigt hela vägen fram in på den förstklassiga rankingen förra året, likväl förtjänar att lyftas fram i rampljuset.

2008-08-30 Personliga perspektiv: Vi i Tokyo - Andra intryck
Flygplanshjulen når äntligen japansk mark. Efter nära tolv timmar i luften och en dödsångestfylld mellanlandning i Moskvas pissdränkta, förfallna och av allt att döma livsfarliga sk "stora internationella flygplats" är vi äntligen i den civiliserade världens huvudstad nummer 1; Tokyo. Senare på kvällen drar vi ut för att utforska närområdet och på dagordningen för efterföljande dag står Akihabara; "The Electric Town". Läs mer om allas våra andra intryck.

2008-08-20 Personliga perspektiv: Vi i Tokyo - Första intrycken
Ja, vi är medvetna om att här har varit få uppdateringar på sistone och nej, vi har inte gått under jorden direkt men däremot var det flera på redaktionen som flög till andra sidan jorden. Typ. Halva POPKORN-redaktionen har nämligen spenderat halva månaden i Tokyo, i Japan och vi arbetar fortfarande för fullt med att smälta alla intryck!! Tills vidare bjuder vi på ett par semesterfoton från Akihabara, Akihabara, Akihabara och... Ryogoku (^_^).

2008-07-30 Topp-10: Batman-skurkar
Galningar och gangstrar, förklädnader och missbildningar. Batman har sett dem alla och alla har de gett honom stora bekymmer genom åren. Eftersom han är Thomas så listar han här skurkarna som han tycker har varit något utöver det vanliga. Det här är Batmans tio farligaste fiender genom tiderna.

2008-07-28 Topp-20: Starzinger-citat
Mycket tack vare krystade dialoger har det blivit ett sant nöje att se denna rymdepos som är Starzinger med svenskt tal. Här följer inte färre än tjugo av våra favoritexempel på knasig dialog signerat den svenska översättningen... Sammanställda av entusiastiska medlemmar i SPPS under ett evenemang för exakt ett år sedan.

2008-07-25 Perspektiv x 4: Biojokrar x 4
Nu har "Batman börjar igen" börjat visas även i Sverige och vi kom plötligt på att det här är inte bara den andra eller ens den tredje utan fjärde gången i filmhistorien som biobesökare haft chansen att se en Läderlapps Joker härja på vita duken. För bättre perspektiv på detta samlade vi ihop fyra skribenter till att se över alla fyra biojokrar, från den första långfilmens pajas till den senaste nytolkningen i årets omtalade filmhändelse.

2008-07-10 Lekcenter: Transformers Generation 2: Skyscorchers mm
Janne fortsätter att vidga våra Transformers-vyer, den här gången med de fyra G2-figurerna/flygplanen Hawk, Snipe, Terradive och Tornado, tillsammans kända som Skyscorchers. Dessutom har stycket om Axelerators Rapido uppdaterat med bl a nya bilder då han har återfått sin sedan länge saknade motorhuv...

Axelerators! Grimlock!

2008-06-10 Lekcenter: Transformers Generation 2: Axelerators och Grimlock
Transformers! Generation 2!! Gånger två!! Och mer än så, detta är faktiskt de två första texterna som någonsin skrevs för vad som först under året därefter skulle komma att bli POPKORN. Då var det väl ändå på tiden att de också togs tillvara på.

2008-05-30 Topp-10: Hattklädda typer
Tänk vilken skillnad en god hatt kan göra. För en del typer är hatten närmast ett signum. Karaktären är liksom inte hel utan den. Här på POPKORN gillar vi hattar så det är väl på tiden att det dyker upp en hattbaserad topplista med. Janne reder ut kriterierna och tar oss på en resa bland hattklädda typer.

2008-03-23 Topp-10: Harar och kaniner
Glad Påsk allihopa! Det var faktiskt nära att vi här på POPKORN inte bjöd på någon påskgodis alls i år, men så slog det Janne att med ägg och häxor redan avklarade kunde man bygga vidare på helgens tema med en tio-i-topp över mest minnesvärda harar och kaniner. Vem vet, kanske det blir kycklingar nästa år?

2008-03-16 Topp-20: Sega Mega Drive-spel
Med NES, SNES och N64 i backspegeln kändes det ju på tiden att vi gick vidare från enbart Nintendo över till andra märken. Därmed ägnade vi tre stycken spelträffar med fokus på Sega och deras finfina Mega Drive då vi utnämnde de 20 bästa spelen till konsolen samt diverse alternativa placeringar därtill. Mega Drive:en har givit oss många fina speltimmar och kändes som en naturligt fortsättning på våra konsoltoppar. Dessutom är det trist med BARA Nintendo.

2008-03-08 Topp-10: Enögda typer
Utan någon som helst tanke bakom annat än att det är skoj och ploj så lägger Janne upp en av sina äldre mer lättsamma topplistor. Han snubblade visst över utkastet inklusive bilderna när han kollade igenom gamla mappar på datorn och tänkte "Why not?" så här har ni den - en tio-i-topp över enögda typer!

2008-03-01 Topp-10: Nintendo 64-kassetter
Att göra en N64-topplista kändes rätt i tiden förra hösten. Dels då det 2007 var tio år sedan konsolen släpptes i Sverige och dels då det kom att infalla i efterdyningarna av vår flerfaldiga SNES-topp. Efter 16 bitar med 16-bitaren var den gamla goda 64:an nästa logiska steg i ordningen. Med all efterarbete gjort kan vi med pompa och ståt, om än inte på 10års- så i alla fall på denna svenska årsdag i fråga, nu presentera den slutgiltiga Nintendo 64-topplistan.

2008-02-16 Lekcenter: Savage Mondo Blitzers!
Efter en rad rena formaliteter tillika teknikaliteter till uppdateringar var det riktigt skönt att få knåpa ihop något mer kreativt för sidan... Läs mer om Savage Mondo Blitzers, en minst sagt egendomlig leksakslinje som kom som från ingenstans och försvann lika fort som spårlöst.


| 2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015-2014 | 2012-2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 |


POPKORN bedrivs som en helt fristående ideell sysselsättning och är inte del av något
annat samfund, samarbete eller liknande. Ansvarig uppläggare för sidan är Jan Komsa.