Aktuellt

Arkiv

Fakta för fan

Lekcenter

Perspektiv & Retrospektiv

Topplistor

LekArkiv

Här samlar vi samtliga uppdateringar genom åren kring lite av varje inkl. robotar och sånt

2019-04-04 Lekcenter: Vår egen toyblogg
Hej och varmt välkomna till ett sprillans nytt inslag för leksaksavdelningens del här på POPKORN. Vår alldeles egen blygsamma blogg kring lite av varje med anknytning till det här med leksaker. Eller kort och gott vår egen toyblogg. Detta är väl något av en spontan idé som vi har något olika tankar med. Något lite mer lättsamt, lite mer random, lite mer löst sammanhängande, lite mer... Ja, något lite mer lekfullt helt enkelt. ^_^

2016-01-16 Lekcenter: Trollfrisyrer
Vi inleder det nya året med ett äldre inslag i ny fin form då Tina återkommer med pompa och ståt som bevandrad trollhårstylist, fast besluten att inte låta Jannes text om Mighty Max-skallarna med trollhår vara den enda trollhårtexten uppe på sidan och lägligt nog rätt i tiden att sporra intet ont anande läsare inför Trolls-filmen som har biopremiär världen över i år! Vad som började som en leklådetext och sedan blev en topplista har hur som helst hittat hem igen.

2010-11-14 Lekcenter: Masters of the Universe: The Powers of Grayskull
Året var 1986 när Mattel började ta fram prototyper för en ny underlinje actionfigurer. Man skulle förädla framgångssagan kring He-Man ihop med resten av de populära Masters of the Universe-figuerna och ta tillfället i akt att besvara en del frågor. Vad kom innan He-Man? Hur såg He-Mans värld ut i sin förhistoria? Vad ligger egentligen bakom He-Mans krafter? Och om He-Man nu var det manligaste namnet man kunde tänka sig, vad vore då ett mer heroiskt alternativ? Läs mer om detta och figurerna som aldrig släpptes...

2009-02-07 Lekcenter: Multimac-parantes
Det är inte mycket med vi fann iallafall en bild från en reklamkatalog där Multimac PlanetaryOps och Multimac UtopiaProbe syns till, vilket ett konkret bevis för att Multimac-leksakerna faktiskt fanns tillgängliga i Sverige.

2008-07-10 Lekcenter: Transformers Generation 2: Skyscorchers mm
Janne fortsätter att vidga våra Transformers-vyer, den här gången med de fyra G2-figurerna/flygplanen Hawk, Snipe, Terradive och Tornado, tillsammans kända som Skyscorchers. Dessutom har stycket om Axelerators Rapido uppdaterat med bl a nya bilder då han har återfått sin sedan länge saknade motorhuv...

Axelerators! Grimlock!

2008-06-10 Lekcenter: Transformers Generation 2: Axelerators och Grimlock
Transformers! Generation 2!! Gånger två!! Och mer än så, detta är faktiskt de två första texterna som någonsin skrevs för vad som först under året därefter skulle komma att bli POPKORN. Då var det väl ändå på tiden att de också togs tillvara på.

2007-10-28 Lekcenter: Robot Leo 1004
När Janne var liten pojk hade han tydligen den här självgående batteridrivna roboten som därtill kunde förvandlas till ett lejon och som han nu skriver om med största möjliga entusiasm till tonerna av Ennio Morricones ledmotiv till "För några få dollar mer" (I kid you not...). Läs mer om Robot Leo 1004 som bara var en i mängden av likartade kinesiska robotleksaker från 1980-talet.

2007-03-31 Lekcenter: GLO Friends
Tina kommer ut ur garderoben med sina lysmaskar från det tokglada 1980-talet. Versionerna i hårdplast kallade GLO Friends var de som var mest populära.

2006-10-29 Lekcenter: Multimac - The Planet Explorer
"Super oändliga förvandlingar!"

<- - Läs mer om Multimac, Hong Kongs eget alternativ till Zoids.

| Åter till arkiven |

POPKORN bedrivs som en helt fristående ideell sysselsättning och är inte del av något
annat samfund, samarbete eller liknande. Ansvarig uppläggare för sidan är Jan Komsa.