Aktuellt

Arkiv

Fakta för fan

Lekcenter

Perspektiv & Retrospektiv

Topplistor

Aktuellt

2017-12-30 Perspektiv: Star Wars eps VIII - The Last Jedi
Nu har det gått precis ett år sedan vi tyckte till om Rogue One, den första riktiga mellandelen i den där sagan som utspelade sig för länge sedan i en galax långt, långt borta, och därtill precis två år sedan vi gjorde detsamma om den föregående episoden så nu är det dags för det allra senaste kapitlet! Nu är det dags att snacka på djupet om The Last Jedi! Varning för spoilers!!

2017-12- 01-25 Säsongsspecialare: Årets julkalender 2017
Att det i år är just tio år sedan den allra första julkalendern signerad POPKORN är väl värt att göra en tripp längst ned memory lane med en till ny julkalender. Vi går typ fullt ut retro här, både med en homage till just 2007 års julkalender och en genomgång av samtliga åren som POPKORN har existerat, från 2006 fram t o m i år, både vad gäller sidan i sig samt populärkulturen i allmänhet. Ho, Ho, Ho!

2017-11-22 Framgrävt ur spelkistan: ClayFighter 2: Judgement Clay
Det tredje av Interplays leranimationsspel, oberoende av hur man än vänder och vrider på det, ClayFighter 2! Judgement Clay! Deee äääär tillbaka! Året var 1995 och Nintendos superkonsol var på sin absoluta topp. Och som om det inte vore nog med alla lovande lir att välja och vraka mellan kom Interplay, eller "Interclay" som vi kom att kalla dem vid det här laget (;p), ut med en uppföljare till sitt omtalade fighting-spel från två år dessförinnan.

2017-11-12 Topp-25: Gamla favoritroller i repris (+Topp-5: Att se fram emot…)
Never Say Never Again. År 1971 sade Sean Connery sig ha gjort sin sista James Bond-film, Diamantfeber. Aldrig mera Bond sade han. Tolv år senare återkom han dock till rollen i Never Say Never Again, som käckt och fräckt nog just refererade till hans tidigare uttalanden. Ja, det här är vad den här listan handlar om i alla fall. Skådisar som repriserat någon av deras gamla mest kännetecknande roller. Och då ska det ha gått viss tid emellan också, ja.

2017-10-31 Framgrävt ur spelkistan: ClayFighter
Det första eller andra, beroende på vilken sida av Atlanten som man befann sig, av Interplays leranimationsspel... Egentligen planerade vi att spela och skriva om det här för drygt ett år sedan redan, men skit som hände kom alltså i vägen och vi fick dra ner på tempot sedan förra hösten. Nu när vi dock kom att öka tempot igen så for ClayFighter-kassetten fram och rakt ner i SNES:en. Hajar ni? ;p

2017-10-11 Framgrävt ur spelkistan: Claymates
Det första eller andra, beroende på vilken sida av Atlanten som man befann sig, av Interplays leranimationsspel. Egentligen planerade vi att spela och skriva om det här för drygt ett år sedan redan, men skit som hände kom alltså i vägen och vi fick dra ner på tempot sedan förra hösten. Nu när vi dock kom att öka tempot igen så for Claymates-kassetten fram och rakt ner i SNES:en... Så ut med kassetten igen för att blåsa i den. Hårt. Och så kör vi igång igen!


2017-10-01 Nätt renovering
Dags för en till renovering! En liten sådan den här gången dock. Dels har vi delat upp vad som har varit aktuellt sedan 2014 i årgångarna 2014-2015, 2016 samt såklart vad som är aktuellt för i år. Vad som varit aktuellt ännu längre bakåt i tiden, närmare bestämt mellan åren 2006-2012, det hittar ni alltså i arkiven helt enkelt. Och dels, apropå vilket, så har vi snickrat om en smula i just arkiven och bl a slagit ihop frispel med för eller emot. Så det så! ;)2017-09-30 Crankys kackel - Tillbaka till framtiden
Återigen spelade ödet oss ett grymt spratt. För är det inte det ena så är det ju det andra. Såklart. Om inte allt kraschar i datorrutan så händer det saker i verkliga livet istället. Kort sagt: Inbrott, stöld och grov misshandel. Ja, på riktigt alltså. Fastigheten för vår förra fysiska redaktion med spelrum, lagerytrymme osv bröts in i. En hel del saker, däribland en av våra datorer, blev stulna. Den som vill kan läsa mer om detta här. Vi fortsatte hursomhelst att uppdatera sidan sinsemellan och när vi nu återvänder online så börjar vi såklart med att lägga upp allt vi gjort sedan förra våren vidare ut på nätet. POPKORN är äntligen tillbaka, kära läsare. Framtiden nästa.


2017-06-04 Topp-100: SNES-spel
Det är 10 år sedan i år sedan den där SNES-topplistan i 16 bitar kom upp här på POPKORN och i dag, den 4:e juni år 2017, är det dessutom exakt 25 år sedan som själva SNES:en släpptes i Sverige! Nu är tiden sannerligen inne att göra verklighet av idén med att sammanställa en total topp-100 bästa SNES-lirlista så här har ni den! En komplett topphundralista över världens bästa SNES-spel, signerad POPKORN. ^_^

2017-05-25 Retrospektiv: Stjärnornas krig
Ytterligare ett jubileum onekligen värt vår odelade uppmärksamhet och den här gången är det inget mindre än självaste Stjärnornas krig som åtnjuter hela 40 år sedan den allra första filmen, eps IV i efterhand, gick upp på biograferna i Amerika. Och fastän faktiskt ingen av oss på redaktionen ännu existerade på den tiden så växte vi alla ändå upp med de här filmerna under årtiondena som följde. Stjärnornas krig är så mycket nostalgi som det bara kan bli!

2017-05-12 Lekcenter: Mighty Max våg 3 - Monster Heads
Monsterhuvuden alltså... Vilket ju i praktiken var exakt vad Horror Heads var för något men whatever. Dessa var dock i skalan mindre än Horror- men större än Shrunken Heads. Sedan huruvida någon egentligen efterfrågade något sådant, det vete väl fan men här har vi dem i alla fall, sex stycken sk Monster Heads som trängde sig in någonstans mitt i typ under våg tre.

2017-04-29 Framgrävt ur spelkistan: Wave Race 64
Idag är det exakt 20 år sedan nissarna på Nintendo tog spel-Sverige med storm och lyckades undvika en tidig speltorka på 64-bitsfronten våren 1997 med den högst otippade uppföljaren till något gammalt Game Boy-spel. Såklart menar vi nu Wace Race 64! Dagen till ära kände vi ju oss bara tvungna att uppmärksamma ett av våra absoluta favoritspel genom tiderna.

2017-03-18 Lekcenter: Mighty Max våg 3:2 - Battle Warriors!!
Två Battle Warriors till!! Det kom visst två Battle Warriors till som vi på POPKORN inte ens kände till som barn!! WTF liksom?! Ja, eller hur? Erhm, ja, hur som helst, här har vi nu Gargoyle och Cybot alltså. Klicka bara vidare och läs mer om exakt hur väl de där tomtenissarna på Bluebird fyllde ut raden med Battle Warriors. ^_^

2017-02-24 Framgrävt ur spelkistan: Snowboard Kids
Ännu ett nytt år, ännu en ny sportlovsvecka och egentligen skulle vi ju spela och skriva om Nintendos eget 1080° Snowboarding men rent spontant började vi köra detta lilla myslir istället. Okända utvecklarna Racdyms kulthit i samma sportgrengenre från samma år och till samma format: Snowboard Kids! Så se upp i backen och allt det där för här går det undan!

2017-01-21 Lekcenter: Mighty Max våg 3 - Battle Warriors!
En dag på gamla Leksaksmagasinet såg vi fyra stycken nya "kroppar" hängandes där bland alla Doom Zones och Horror Heads. Över 20 år senare kan ni läsa mer om detta här på POPKORN! Ja, snarare än att bara fortsätta rakt uppifrån och ner med de diverse Mighty Max-huvudena inleder vi det nya året med något nytt för tredje vågen i ordningen och hoppar rätt på Battle Warriors-figurerna!


| 2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015-2014 | 2012-2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 |


POPKORN bedrivs som en helt fristående ideell sysselsättning och är inte del av något
annat samfund, samarbete eller liknande. Ansvarig uppläggare för sidan är Jan Komsa.