Aktuellt

Arkiv

Fakta för fan

Lekcenter

Perspektiv & Retrospektiv

Topplistor

Arkiv
Videospeltopplistor
[Random]

Här hamnar mer random videospeltopplistor
än bäst av alla spel i alla kategorier.

2023-09-04 Topp-10: Sonic-spel
Den där italienska rörmokaren från Brooklyn ska väl inte få all uppmärksamhet i år heller? Segas supersnabba igelkott till maskot förtjänar också kärlek!

^_^ ^_^

2023-05-24 Topp-20: Super Mario-plattformsspel & Topp-10: Super Mario-spin-offs
Majtokigheterna upphör nu. Vi ville tajma något till påskhelgen förra månaden men anpassade inte den här månadens schema för detta. Fast nu är vi åter rätt datummässigt så uppläggsschemat återgår härmed till det normala. För att väga upp för en mindre händelsefylld första halva av maj är här ett dubbelinslag: Alla 20 Super Mario-plattformsspelen rankade plus de tio bästa "andra" spelen dvs spin-offs o.d med Mario. Det är minsann Mario-Mania nu denna maj månad!

2022-09-23 Topp-10: Höstiga videospel(bitar)
Nämen, se där. Hösten har börjat. Vilket innebär att vi nu kör igång med vår sedan det första året av det här årtiondet årliga nedräkning till Halloween! En topplista om höstiga hela spel eller bara bitar av spel står först på tur för i år! Spel eller spelbitar som är i den här årstidens rätta anda alltså.

2022-03-03 Topp-5: Plus och minus med Switch efter 5 år
Närmare bestämt topp-5 saker som Nintendo gjort rätt med Switch kontra topp-5 saker som vi fortfarande saknar på Switch efter fem år.

2021-07-04 Topp-5 Topp-10: Mega Man-spel
Mer än tolv år efter att en topp-5 bästa Mega Man-spel sattes samman fick vi för oss att omvisitera och utöka listan till en hel 10-i-topp. För att varför inte? Med nytt blod på redaktionen, nya spel ute i serien samt gamla åsikter som omvärderats sedan listan först kom upp hösten 2008 tyckte vi att det var något som gott och väl kunde göras!

2021-04-04 Topp-20: Försummade spel(serier) från Konami
Glad påsk allihopa! En helt ny random videospeltopplista var det här! Ämnet är vad vi ser som försummade spel och spelserier från Konami. För vågar man, i påskens rätta anda och allt, hoppas på någon återuppståndelse måtro..?

2016-05-15 Speltopplistor: Tolv toppar ur askan
Ett skepp kommer lastat... Med ett dussin topplistor! Man kan nu åter se samt återse de flesta av våra speltoppar som vi har valt att behålla från förr med undantag för NES-delarna. Det var då nämligen bitarna 7-8 av topphundralistan som rök i den stora kraschen... Vi har lyckats bärga äldre obearbetade utkast till dessa så nu kan de också rekonstrueras till slut men det tar även längre tid mot allt som vi iallafall hade kvar i redan bearbetade tidigare upplagor.

Det sistnämnda och det som mao nu kommer åter med skeppslasten är inte mindre än topp x16 SNES-toppar plus topp-20: Bästa utslagna spel från SNES-topparna, topp-10: Nintendo 64-lir, topp-20: Gamla Game Boy-lir, topp-10: DS-spel/idéer och så topp-20 till -25: Sega Mega Drive-spelen, topp-25: Sega DreamCast-spel samt topp-25: PlayStation2-spel/serier och utöver konsoltopparna har vi också topp-5: Bästa Mega Man-spel, topp-10: BS-saker i VS-spel, topp-10: Par i spel och sist men inte minst topp-10: Videospeltennistitlar... Vi fick alltså upp tolv toppar under loppet av drygt sex veckor, så i snitt två toppar i veckan, vilket väl inte är så pjåkigt då flera toppar i sin tur består av flera delar så snacka om att kunna pusta ut. Närmast i tiden ligger nu de återstående två speltopplistorna, dvs NES-delarna, samt de allehanda topplistorna upptill! ;)


2009-05-03 Topp-10: Saker som är BULLSHIT i beat 'em up
Högljudda kraftuttryck, yttrade förbannelser och stigande frustration hade då knappast varit direkta följder till rent spel... Nu är Thomas visserligen en sådan som hellre kör fegspel och hugger till i ryggen på intet ont anandes stallbröder snarare än att möta någon mano a mano, på lika villkor, utan fula lurendrejerier. Thomas är dock också en hycklare och blir ändå irriterad när andra agerar oschysst. Speciellt i TV-spelsfighter, de enda han vågar ta.

2009-04-25 Topp-10: Videospeltennistitlar
Tennis och bordtennis har varit videospelens sport ända sedan den där hippa 70-talshowen som de kallar för årtionde, så med de senaste två sportloven i åtanke tog vi oss tiden att ställa samman en topplista över de till dags dato främsta samt mest framstående racketspelen. Vi tumm-smashade oss genom äldre titlar som fortfarande håller måttet (eller bara särskilt utmärker sig) samt de senaste teknikvidundren. Bättre sent än aldrig kommer här slutresultatet.

2009-02-15 Topp-10: Spelpar
Alla hjärtans dag var förvisso i går men det finns fortfarande en och annan som känner sig kärlekskrank här på redaktionen. Dessutom har det påpekats att vi tidigare uppmärksammat både påsk och halloween likväl juletid och att även kräftskivan av alla grejer har fått stå i centrum men just alla hjärtans dag har hittills inte gjorts någon grej kring... Det har blivit dags att ta igen det och som grund för att kärleken visst finns att finna i luften även i de digitala landskapen riktar vi in oss på kärlekspar genom videospelhistorien.

2008-11-30 Topp-5: Mega Man-spel
November visade sig vara Mega Man-månad för oss på POPKORN. Först lät vi både hurra och bua för det minst sagt omtalade släppet av "Mega Man 9" och sedan fick vi helt spontant idén att göra åtminstone en topp-5 bästa Mega Man-spel, bara som en kul grej för oss själva men som vi nu alltså ändå gör en grej av. För, varför inte liksom? Kul idéer att göra kul grejer av är ju hela poängen med vad vi gör här så läs mer och må det värma lite i det ruggiga höstvädret.

| Åter till arkiven |

POPKORN bedrivs som en helt fristående ideell sysselsättning och är inte del av något
annat samfund, samarbete eller liknande. Ansvarig uppläggare för sidan är Jan Komsa.