Aktuellt

Arkiv

Fakta för fan

Lekcenter

Perspektiv & Retrospektiv

Topplistor

Arkiv
Filmtopplistor

Filmrelaterade topplistor!


2023-10-31 Topp-10: Klassiska Universal Studios-monsterfilmer
Förra Halloween listade Jan sina personliga favoritskräckisar genom tiderna (mycket 80-tal och 90-tal blev det) och tidigare denna månad hamnade moderna filmmonster i fokus. Detta handlar däremot om de klassiska monsterfilmerna, som Dracula och Frankenstein, från Universal på 1930-talet. Glad Halloween!

2023-10-13 Topp-13: Moderna filmmonster
Läs mer om de 13 främsta moderna filmmonsterna denna fredag den 13:e...

2023-09-14 Topp-7: Sjufilmer
Inte filmsjuor alltså, utan sjufilmer. Vad fan nu det ska betyda egentligen. För att de där gamla romarna var visst inte riktigt kloka eller nåt sånt... Kort sagt handlar det om sju filmer med sjuor i titlarna denna inte längre sjunde månad på året. Fattades väl bara att detta kom upp den sjunde också.

2023-06-04 Topp-10: Filmer om videospel som inte är adaptioner av spel
En topplista om filmer om videospel som inte är adaptioner av spel. För att Tetris nu i våras... Spelfilmen om Tetris alltså. Klicka vidare och läs mer om den och nio andra mer eller mindre sevärda rullar!

2022-11-24 Topp-10: Amerikanska kalkonfilmer
En filmtopplista. Bästa amerikanska kalkonfilmer. Varför..? Därför att det är amerikanska Thanksgiving idag. Gobble, gobble.

2022-10-31 Topp-10: Skräckisfavoriter
Glad Halloween gott folk! En filmtopplista har vi här och med aftonen i fråga i åtanke blev det naturligtvis en på temat skräck. Den här gången handlar det helt enkelt om skräckfilmer i största allmänhet. Mycket, skräckblandat, nöje!

2022-08-24 Topp-10: Vattenspelfilmer
Inte vattenspelfilmer som i filmer om vattenspel, som typ vattenpolo, utan spelfilmer om vatten alltså. Vattniga spelfilmer. Våta spelfilmer? Eh... Ja, hur som helst. Filmer som utspelar sig i, på eller i anknytning till vatten handlar det här om... Somrigt vatten är ett plus men inget måste. Ju större del av filmen som helt enkelt har med vatten att göra, desto bättre!

2022-05-24 Topp-25: Bruce Willis-filmer (1988-2012)
Det här en hyllning till Bruce Willis, en av vår tids mest omtyckta skådisar. Vi tittar tillbaka på mannens toppfilmer från 1988 och det stora genombrottet med Die Hard till 2012 som nu i backspegeln dessvärre ser ut att ha varit den stora finalen, innan uppsjön direkt till video-filmer började flöda in...

2021-11-24 Topp-25: James Bond-filmer
Bond-filmtopplistan är nu uppdaterad med hänsyn till den senaste rullen...

2021-06-14 Topp-20: Studio Ghibli-filmer
Studio Ghibli-filmer! En Ghibli-filmtopplista var det här, ja! En hel topp-20 dessutom. För efter en topp-20 Tim Burton-filmer, Steven Spielberg-filmer och MCU-filmer verkade visst Ghibli-filmer vara givet. Och det var väl på tiden!

2021-05-04 Topp-20: Steven Spielberg-filmer
Att Janman inte skulle kunna låta bli att sätta samman en filmtopplista över Steven Spielbergs bästa verk efter att vi de här senaste månaderna har grävt fram några spel baserade på regissörens blockbusters var väl rätt tippat... Så här har ni den! En 20-i-topp bästa filmer regisserade av Steven Spielberg!

2020-10-31 Topp-10: Topp-20: Tim Burton-filmer
Halloween år 2010 satte Janman samman en topp-10 Tim Burton-filmlista. Och nu när det är Halloween år 2020 så utvidgas den listan till en topp-20. Såklart. Ytterligare tio stycken Tim Burton-filmer kommer mao in på listan nu när det är hela tio år senare. Klicka vidare, läs vidare, håll med eller inte men ha i vilket fall som helst en riktigt glad Halloween allesammans!

2020-07-15 Topp-10: Tågfilmer
Några fler som hade tänkt att dra ut och tågluffa i sommar? Och inte bara i Sverige men runt om ute i resten av världen också? Tja, tji fick visst vi? Men att det nu gick som det gick med världen hindrar ju inte Janne från att åtminstone komma med den här tågfilmtopplistan. För nu när filmlistor har blivit sin egen grej här på sidan ska det såklart fyllas på med fler sådana.

2020-04-04 Topp-25: James Bond-filmer
En topp-25 så basically alla 25 officiella Bond-filmerna rankade. Det var tanken åtminstone. Och aldrig tidigare har James Bond låtit sig stoppas av kommunister. Förrän nu. Ja, pga det kinesiska Corona-viruset som spridits över den civiliserade världen och lamslagit hela länder så blev det nu inget av den tänkta premiären av den 25:e och senaste Bond-filmen, No Time To Die. Därmed fick det bli en topp-24 istället... Eller åtminstone tills vidare.

2019-01-24 Topp-10: Spelfilmer baserade på engelska serietidningshjältinnor
Det är ett nytt år och vi har en helt ny bunte filmer ur Marvels cinematiska universum att se fram emot. Om man fortfarande ser fram emot de filmerna dvs. Först ut blir i alla fall Captain Marvel och inför denna tänkte Janneman att det vore väl sköj att lista näst intill varenda annan spelfilm baserad på en amerikansk, eller brittisk, serietidningshjältinna fram till dagens datum och gjorde följaktligen en hel topp-10 av det.

2018-08-04 Topp-20: Marvels cinematiska universum-filmer
Vi är nu hela tio år och tjugo filmer in i Marvels cinematiska universum. Låt det sjunka in en stund. Det har alltså gått tio år och vi har under den tiden fått tjugo stycken superhjälteserietidningsfilmer på bioduken från lirarna på Marvel. En bedrift som heta duga minsann. En Marvel-filmtopplista var ju ändå given, så här är den alltså... Vi snackar samtliga Marvel-filmer i deras eget cinematiska universum rangordnade från 1-20:e plats.

2018-06-24 Topp-10: FLER filmer man inte…
Vår vänliga kvarters-Janne följer upp "Topp-10: Filmer som man kanske ej tror är serietidningsfilmer men som faktiskt är det…" med en "Topp-10: FLER filmer som man kanske inte tror är serietidningsfilmer men som faktiskt är det…" och fortsätter i samma veva med de fullkomligt vanvettiga långa topplistetitlarna också. Huruvida det är menat som något slags skämt eller om han är på allvar, det kan man ju verkligen undra.

Super Mask

2018-04-21 Topp-10: Filmer man kan tro är… & Topp-10: Filmer man kanske ej…
Och de fullständiga fullständigt vrickade titlarna lyder "Topp-10: Filmer som man kan tro är serietidningssuperhjältefilmer men som faktiskt inte är det…" samt "Topp-10: Filmer som man kanske ej tror är serietidningsfilmer men som faktiskt är det…" Ja, POPKORN:s egen Janman är på hugget alltså. Och med bara dagar kvar till Marvels magnum opus som är Avengers: Infinity War bjuder han på inte bara en, men två serietidningsfilmrelaterade topplistor!!

2017-11-12 Topp-25: Gamla favoritroller i repris (+Topp-5: Att se fram emot…)
Never Say Never Again. År 1971 sade Sean Connery sig ha gjort sin sista James Bond-film, Diamantfeber. Aldrig mera Bond sade han. Tolv år senare återkom han dock till rollen i Never Say Never Again, som käckt och fräckt nog just refererade till hans tidigare uttalanden. Ja, det här är vad den här listan handlar om i alla fall. Skådisar som repriserat någon av deras gamla mest kännetecknande roller. Och då ska det ha gått viss tid emellan också, ja.

2010-10-31 Topp-10: Tim Burton-filmer
Glad Halloween hör ni! Med helgen i åtanke bjuder vi på en tio-i-topplista över den erkänt makabre Tim Burtons alla regisserade (eller manusförfattade) långfilmer. Placeringarna kompletteras med betyg på Halloween-stämning samt Depp-faktor (sedan om det sistnämnda är bra eller dåligt får var och en själv ta ställning till ^_^).

2007-06-04 Topp-20: Orsaker att hata Spider-Man 3
Det har gått ca tre veckor sedan SPPS:s Spindelmannen-maraton och idag exakt en månad sedan de såg filmen på bio, men Janne har fortfarande inte kunnat smälta hur fruktansvärt dålig Spider-Man 3 är. Här följer inte mindre än 20 (tjugo!) skäl till hur hårt den här filmen suger!

| Åter till arkiven |

POPKORN bedrivs som en helt fristående ideell sysselsättning och är inte del av något
annat samfund, samarbete eller liknande. Ansvarig uppläggare för sidan är Jan Komsa.