Aktuellt

Arkiv

Fakta för fan

Lekcenter

Perspektiv & Retrospektiv

Topplistor

Topp-25:
Dinosaurierelaterade grejer



Text och sånt: Jan "Grimlock" Komsa & Den där Dylan, 2022-06-04


Allt om dinosaurier! Eller, tja, i alla fall ganska mycket om dinosaurier blir det väl. För att Jurassic World Dominion nästa vecka. En mumsig aptitretare i form av en stor topplista som berör dessa förundransvärda förhistoriska härskarödlor ligger alltså helt rätt i tiden. Må det smaka!

25. The Flintstones

Hanna-Barbera var skiten på 60, 70- och 80-talet och ända in på 90-talet och Familjen Flinta var deras äldsta långkörare. Den första tecknade TV-serien är daterad redan 1960 i Amerika. Och även om den "bara" varade i sex säsonger, fram till 1966, följdes den upp med ytterligare TV-serier och en mängd TV-specialare och TV-filmer. Flintafenomenet kulminerade i spelfilmen år 1994 med John Goodman och Rick Moranis i rollerna som Fred och Barney som för åtminstone just den sommaren var typ nästa stora grej efter Jurassic Park. Familjen Flinta är en gammal klassiker inom populärkulturen alltså och en uppenbar föregångare och förebild till Simpsons. Den fiktiva komiska stenåldersmiljön där grottmänniskor levde sida vid sida med dinosaurier ska ju såklart inte tas på allvar, det begriper väl vem som helst. Inledningssekvensen där arbetsdagen i stenbrottet precis slutat och Fred glider ner för svansen på en Brontosaurus som agerar lyftkran är ju något alla som inte levt under en sten de senaste sex årtiondena känner till. Och vem minns inte familjens "hund" Dino? Att alla dinosaurier dock är blott en del av miljön och inte något i fokus i sig är varför Familjen Flinta trots allt får nöja sig med sistaplatsen på denna dinosaurieorienterade lista.



24. Vastatosaurus rex

Da fuck is this må man undra. Vastatosaurus rex, var sådana här på riktigt eller? Ööh, nej. Det var de inte. Vastatosaurus rex är en påhittad dinosaurieart. Påhittad för Peter Jackson nyinspelning av King Kong 2005. Diverse dinosaurier bor som bekant där i jungeln på Dödskalleön som är hem till Kong. Och så var fallet redan i den banbrytande originalfilmen från 1933, en film som för övrigt har plockats fram ur hyllan för POPKORN som man kan läsa mer om här. Och i den filmen så slåss Kong mot en Tyrannosaurus. I Jacksons version slåss han inte bara mot en utan mot flera Vastatosaurier som ska föreställa evolutionära ättlingar typ till Tyrannosaurier!



23. Hanna-Barberas Dino Boy & Mightor!

Bak på 60-talet gjorde Hanna-Barbera, bland mycket annat, tecknade TV-serier med kortavsnitt i sci-fi/äventyr/superhjältegenrerna och de kom typ i par också. Birdman and the Galaxy Trio, Space Ghost and Dino Boy och Moby Dick and Mighty Mightor var de mest framstående och seriösa varav Dino Boy och Mightor därtill utspelade sig i fantasieggande dinosauriefyllda miljöer... Dino Boy handlar om en grabb som en dag hamnar i en försvunnen dal, ā la En försvunnen värld, någonstans i Sydamerika där tiden alltså typ stått stilla. Typ då här finns grottmänniskor, dinosaurier och andra förhistoriska djur. Han finner snart en bekyddare i form av den vänligt sinnade grottmannen Ugh. Varje kortavsnitt är ett nytt äventyr för Dino Boy, Ugh och Bronty, en liten Brontosaurus som Dino Boy har som husdjur typ.

Mightor är då mindre äventyr ā la Jonny Quest och mer superhjälteorienterat. En ung grottman kommer i besittning av en magisk klubba som när han reser den över sitt huvud och ropar ut förvandlar honom till folkets beskyddare, den mäktige Mightor! Och när han använder klubban på sin tama dinosaurie förvandlas den dessutom till en eldsprutande drake. Om det där låter misstänkt likt He-Man så är det för att det är det och tänk då på att Mightor kom redan på 60-talet... Mightor var för övrigt som en vidareutveckling av Hanna-Barberas Samson & Goliath fastän båda kom ut samtidigt, september 1967. Båda föregick i alla fall He-Man med ca 14 år. Som nämnt redan i Topp-10: Tecknade superhjältar som inte är tagna från serietidningar men ser ut att kunna vara det...


22. Prehistorik Man

Ett väldigt sent släpp till SNES, så sent som 1996 i såväl Amerika som Europa. Bakom titeln stod Titus som satsade stort på Nintendos 16-bitare på den tiden, den sista tiden strax innan men även efter Nintendos 64-bitare väl kom ut. Och detta var faktiskt det tredje spelet i Prehistorik-serien där båda föregångarna kom ut på dator. Omslaget som visar en massa blodtörstiga dinosaurier för spelaren att banka är missledande för i själva spelet är det mestadels helt andra fiender faktiskt. Nåväl. SNES-spelet finns nu på Switch.



21. Joe & Mac

Skojfrisk serie plattformare där Joe & Mac bankar andra grottmän, flygödlor och just en massa dinosaurier bland andra förhistoriska djur. Mega Drive-porten är mer lik arkadförlagan. Joe & Mac till SNES kom 1991, Joe & Mac 2 kom 1994. Udda nog känns Congo's Caper, ett annat SNES-spel som Data East gjorde 1992 som dök upp i Switch Online-utbudet nu i dagarna medan detta skrivs, väldigt mycket som en tidig version av Joe & Mac. Hur världkartan ser ut, hur man går runt och klubbar främst grottmänniskor och små flygödlor, hmm...


20. Turok: Dinosaur Hunter

Turok började som en serietidning redan år 1954 men titeln tillika karaktären har bytt ägare många gånger och på senare tid snarare blivit mer känd som videospel. Och i det sammanganget var Turok verkligen skiten i mitten på andra halvan av 90-talet (så 1997). Det första spelet, Turok: Dinosaur Hunter, var en tidig release till Nintendo 64. Här i vår del av världen kom det faktiskt ut inom en vecka från konsolpremiären i mars 1997 och var ett grymt konsol-FPS för sin tid. Två uppföljare plus en spin-off gavs ut till samma format. Ettan och tvåan återfanns sedan också på PC. Som störst vikt vid just dinosaurier var det nog i första spelet.



19. Devil Dinosaur

Djävulskt färgstark. Kultförklarad. Och på riktigt. Skapades av Jack Kirby, en av medskaparna bakom flera av Marvels mest kända karaktärer som Captain America, Hulk och Iron Man. Devil Dinosaur blev inte riiiiktigt lika allmänt populär dock... Kom ut 1978 och har sedermera även blivit känd som en av Kirbys sista skapelser åt Marvel innan han gick vidare i livet och började göra annat från året därpå. Han jobbade t ex på den tecknade TV-serien Thundarr the Barbarian som först visades 1980. Bra grejer men det är en annan story. Den första serietidningen med Devil Dinosaur blev kortvarig. Bara nio nummer kom ut under ett och samma år, men han var också med i ett par nummer av Marvels Godzilla-serietidning! På 80-talet var Devil Dinosaur med en del i Fallen Angels, en spin-off till New Mutants, och gjorde sedan enstaka framträdanden i diverse Marvel-titlar på 90-talet. Det blev några one-shots med. Nya Moon Girl and Devil Dinosaur var den mest långvariga serien. Hela 47 nummer kom ut mellan 2016 och 2019. För den som bryr sig.


18. Barney

Från ett fall av uddafärgat dinosauriegalenskap till ett annat. Ja, fucking jävla Barney alltså... Från Barney & Friends, eller Barney och vänner på svenska, ett amerikanskt barnprogram som först gick på TV åren 1992-2010. Säg vad man vill om Barney, och vi lite äldre 80-talister som redan hade hunnit bli för stora för sånt här i början på 90-talet hatade såklart skiten, men en högst närvarande del av populärkulturen var han allt. Det kan man inte ta ifrån honom. Alla kände till Barney, den stora lila dinosauren. Vad fan ska Barney ens föreställa för dinosaurie? En fet Dino från Familjen Flinta? Tydligen en Tyrannosaurus rex. Lite långa armar för det kanske... Och så den där jävla sången de sjunger också... "I love you, you love me..." Barney är inte för alla åldrar. För alla äldre än förskolebarn är han riktigt plågsam att stå ut med.


17. Denver, den sista dinosaurien

Så jävla sent 80-tal alltså. Finns visst en nyversion från 2018, say wuuuut? Denver, den sista dinosaurien är en tecknad TV-serie som ursprungligen sändes 1988-1990. Den fanns såklart att hyra på hyrvideo. Men även om man inte gjorde det så kände man till Denver då reklam för TV-serien spelades innan andra tecknade serier på hyrvideo. En cool dinosaurie med tuppkam och solbrillor som rockar loss på gitarr, yeah! För den som inte kan få nog av 80-talet då.



16. Terra Nova

En intressant idé för en TV-serie, helt klart, detta att människor i framtiden åker 85 miljoner år tillbaka i tiden för att starta civilisationen på nytt och på plats måste samleva med dinosaurier. Blev bara en säsong ā 13 avsnitt som först sändes 2011. Året efter kom DVD-boxen. En ung Naomi Scott medverkar i denna. Stephen Lang med och spelar ungefär samma roll som han gjorde två år tidigare i James Camerons Avatar fast är snäll den här gången. Problemet med en sådan här ambitiös serie var ju effekterna... Datoranimationen för främst dinosaurierna såg inte alltid bäst ut liksom. Men nåja.



15. Dino Crisis

Resident Evil med dinosaurier praktiskt taget. Är tydligen på väg som klassiker eller vad det nu kallas till PS4 och PS5 via några prisnivåer av PS Plus-tjänsten. De första två spelen i serien kom ut på Sonys första grå i alla fall. Något Dino Cricis 3 till PS2 bidde det dock icke. PS2-ägare fick istället hålla till godo med Dino Stalker, ett ljuspistolspel till spin-off. Men sedan kom det ett propert Dino Crisis 3 trots allt! Till Xbox... Den delen fick fisljummen kritik och sedan dess, 2003, har serien varit i dvala. Inbitna fans har länge efterfrågat en ny del och vem vet? Nu när originalet är på G via PS Plus och dinosaurier är heta igen tack vare Jurassic World... Konstigare saker har hänt. Som Shenmue III.




14. Riptor

Som en av raptorerna rakt ur Jurassic Park fast i ett ultrablodigt fighting-spel, whoa! Killer Instinct var råballt som arkadspel men grymt bra även i nedbantad SNES-version. Riptors bana var härligt blodig. Men namnet Riptor... Som i en raptor som rivs då eller..? Visst, varför inte. Det gör den ju. Trist nog var Riptor inte med längre i Killer Instinct 2 och hemversionen Killer Instinct Gold. Han var en av bara tre kämpar att inte återvända då. Detta var en tabbe för Riptor var lätt en av de fräckaste karaktärerna i ettan. Mycket bättre än t ex Spinal och det benranglet fick minsann komma tillbaka... Riptor återvände dock i Killer Instinct 2013, även om det då dröjde till 2014 innan han lades till karaktärsgalleriet.


13. Primal Rage

Tänk Riptor men ett helt spel på den idén, och med större bestar som slåss. Som Godzilla vs King Kong i princip. Med blod och gore. En riktig fräckis runt mitten på 90-talet. För ett spel som det var så stor hype kring, och som därtill faktiskt fick ett väldigt positivt bemötande och sålde bra, är det minst sagt konstigt att det aldrig blev någon hel spelserie eller ens en enda uppföljare. En uppföljare var förvisso på gång men lades ner... Och gjordes sedan om till en bok. Mm, det stämmer, storyn från det planerade Primal Rage II gavs ut i bokform i Primal Rage: The Avatars 1997. Liksom, WTF? Primal Rage är hur som helst ett fightingspel där kämparna är olika bestar som tagna rakt ur klassikern Rampage, så påhittade dinosaurieliknande drakar typ. Men det finns även flera spelfigurer baserade på riktiga dinosaurier som en Allosaurus och, naturligtvis, en Tyrannosaurus rex. Ett sannerligen grymt lir.


12. Triceraton

En Triceraton är nog något alla Turtles-fans är mer eller mindre bekanta med. Är det en Triceratopsmutant? Faktiskt inte. Snarare en utomjordisk varelse som bara råkar se ut som vår världs urtida Triceratopser... Okej, varför inte. Och mer än bara en dessutom. En hel utomjordisk ras av antropomorfiska Triceratopser alltså! Dessa Triceratopsliknande utomjordingar har hängt med ända sedan Eastman och Lairds ursprungliga serietidning i svartvit, de har dykt upp i den tecknade TV-serien, i videospel och såklart som actionfigurer, som den vars gamla cardback kunde ses i toybloggen här om veckan här på POPKORN köpt på Leksaksmagasinet för 57.50!


11. Mutasaurus

Från en mäkta häftig Triceratopsleksak till en annan. Och denna var inte en enskild actionfigur utan ett helt leksek i Bluebirds Mighty Max-linje, som ju onekligen har fått sin beskärda del av uppmärksamhet här på sidan under åren som gått. Mutasaurus, eller "Dino Lab" som den döptes om till på andra sidan Atlanten, kom ut som del av den andra vågens Doom Zones 1993 och var lätt en av de fiffigare och snyggare "banorna" det året. Definitivt roligare än gorillan eller djungelkatten. Den som förresten vill läsa mer om eller se lite mer av Mutasaurus behöver bara följa följande länk som tar en raka vägen till delen om Mighty Max Doom Zones våg 2.



10. Dinobots (och andra Transformers-dinosaurier)

Dinoboter var några av de häftigaste Transformers-toys som fanns att leka med från den första generationen. Några av de äldsta var de också. De var inte bland den allra första vågen 1984 men inte långt därefter då de kom ut i handeln som del av andra vågen 1985. Där fanns fem stycken; Grimlock, Slag, Sludge, Snarl samt Swoop fastän flygödlor egentligen inte var dinosaurier... Tre av dem gavs ut igen i flera olika färger, som Grimlock då han var blå, under Generation 2. Och det fanns ju andra TF-dinosaurier också. Trypticon t ex, som Dinoboterna fightas med i ett nummer av den amerikanska Marvel-serietidningen, även utgivet på svenska 1988. Sedan har vi inte minst Beast Wars där flertalet karaktärer antog mer köttliknande dinosaurieformer, inklusive då den nya Megatron, yeees... En ny Transformers-spelfilm med fokus på just Beast Wars är på gång medan detta skrivs. Det är nog bäst att vara försiktigt optimistisk inför denna dock. Transformers: Age of Extinction som inkluderade Dinoboterna var bedrövligt dålig nämligen... Nåväl.




9. Landet för länge sedan

Don Bluths mästerverk till tecknade långfilm som backades av både George Lucas och Steven Spielberg. Hade biopremiär i Sverige 1989, mer än ett helt år efter Amerikapremiären. Fick hela 13 numrerade uppföljare direkt till video. Det finns alltså en film med titeln "Landet för länge sedan 14". Det skamlösa uthorandet åsido så var originalfilmen en stor grej. Först 1994 började uppföljarna pumpas ut på löpande band. Tolv filmer, en ny om året nästan varje år, från 1994 till 2007. Och 2016, nästan ett årtionde senare alltså, kom den senaste delen. Film nummer 14 i ordningen. Bara ignorera alla uppföljarna. Första filmen har verklig tyngd dock. Scenen då mamman dör t ex, ja, jävlar... Bambi kan fan slänga sig i väggen!


8. Yoshi(s)

Ett påhittad släkte dinosaurier men ändock ett släkte dinosaurier. Vad ska man säga? Yoshi, som i DEN DÄR Yoshi som är Marios kompis, eller Yoshis, som i Yoshi-dinos i allmänhet, vilket som, är liksom för poppis inom videospel- och populärkulturen att inte kamma hem en placering på en dinosaurieorienterad lista, och en hyfsat hög sådan därtill. Yoshis debuterade i Super Mario World där de bodde på sin egen ö i Dinosaur Land och de hade olika färger redan då.


7. Dino Babies

På tal om söta färgglada små dinosar. Mycket dinorelaterat som är för småbarn, som Dinosaurietåget på Bolibompa, går ändå an på ett annat sätt än Barney, inte minst för en med egna småbarn att titta med. Dino Babies som först gick 1994-1996 var dock bra på riktigt. Denna tecknade TV-serie var så charmig att den kunde dra in även äldre kids. Kunde ses i Sverige på TCC. Introlåten är för övrigt en sådan som lätt sätter sig på hjärnan. Ah, du mysiga 90-tal...


6. Dinosaurier (TV-serien)

Äkta första halvan av 90-talet denna serie. Äkta. Dinosaurier är en prisbelönt sitcom om en familj antropomorfiska eh, dinosaurier. Totalt fyra säsonger spelades in och gick först mellan 1991-1995. Det här var dock ingen tecknad TV-serie som Simpsons och Familjen Flinta dessförinnan. Nej, denna serie gjordes minsann med dockor, helkroppskostymer och framför allt animatronik. Praktiskt taget robotar alltså. Föga förvånande gjorde det serien rätt så dyr att producera, vilket tyvärr bidrog till att den lades ner till slut trots det överväldigande positiva bemötandet. Samproducerades med Disney och sändes ursprungligen på ABC i Amerika. Kult som fan.



5. Gon

Gon är god. Masashi Tanakas manga kommer till Sverige hösten 1997, som tidigare omnämnt i dessa blygsamma manga-memoarer. Tyvärr kom bara två volymer ut "på svenska" i slutändan. Den lilla men inte lite våldsamma dinon gästspelade sedan i PS-versionen av Tekken 3. Mycket grymt. Gon kan slåss, han kan bitas, hoppa högt med sina kraftiga bakben och han kan fisa. Att mangan fanns tillgänglig i Sverige ungefär samtidigt som karaktären gästspelade i PS-spelet gjorde väl att vissa blev intresserade men de svenska utgivarna på Tago förlag var nog lite för tidiga ändå. Det dröjde nämligen till hösten 1998 innan Tekken 3 fanns ute i svenska spelbutiker...


4. Stegron the Dinosaur Man

En av Spindelmannens fiender från D-listan. Möt mannen som blev en muterad Stegosaurus och som såklart bara råkade heta just Stegron i efternamn. Stegron kändes allt lite väl jävla långsökt även för en fantastisk serietidning som Spindelmannen. En muterad ödleman gick väl an, men en muterad dinosaurieman som hette Stegron redan som människa? Lägg av... Som skurk kallades han inte bara Stegron heller utan det var Stegron the Dinosaur Man. Vilket ju låter mer som titeln på en dålig monsterfilm från 50-talet. Stegron dök upp i Marvel Team-Up #19, 1974 för första gången och var med i ett par nummer av Amazing Spider-Man senare på 70-talet. Stegron användes sparsamt. På 90-talet var han med i Lethal Foes of Spider-Man och några nummer av Sensational Spider-Man men inte mycket mer än så. Först på senaste år har Stegron börjat synas ganska mycket men vem bryr sig egentligen om amerikanska superhjälteserietidningar från Marvel eller DC efter millenumskiftet? Allting läsvärt gjordes ju fram t o m på 90-talet. Allting efteråt är bäst att bara ignorera. En mer känd Marvel-karaktär är förresten flygödlemannen Sauron men flygödlor, eller pterosaurier, var som bekant inga dinosaurier...



3. Dino-Riders

Fem år innan dinosaurierna i Jurassic Park röt i biosalonger världen över gjorde urtidsdjuren sig hörda genom en kultförklarad linje leksaker och en tecknad TV-serie. "Dinoryttarna" var namnet på svenska men för att bespara oss ostigheten presenterar jag Dino-Riders! Lätt det mest popkultiga för alla oss 80-talister. Dinosaurier som leksaker har alltid varit en grej. Dinosaurier som del av mer popkultiga leksakslinjer såg man också. Från MOTU och Transformers till Turtles. Dino-Riders kombinerade däremot de båda och byggde hela märket kring grejen. Bäst var givetvis T-Rexen, som förutom det att den tycktes enorm kunde GÅ själv! Denna bjässe var en av ett tjugotal andra kött- och växtätare som mellan 1989-1991 betade fält på svenska lekmarknaden. Var Dino-Riders-box innehöll en stridsutrustad dinosaurie i varierande storlek, mellan en till tre mini-figurer samt en mini-comic; det senare en gimmick som under det sena 80-talet hade blivit något av standard i actionfigursammanhang. Och extremt stilfull artwork dessutom - ja, tack! Som ni själva kan se och döma av bilden här nedan...

Detta var under en tid då snygga boxarts på pojkleksaker var som en konst i sig och vad jag så här i efterhand ser som ett fint pedagogiskt drag av Tyco Toys var även den komprimerade faktatexten om dinosaurier på sidan av förpackningarna som såklart gick hand i hand med att Dino-Riders var BÅDE actionvänliga leksaker och högst verklighetstrogna dinosauriemodeller. Det bästa ur båda världar alltså. För att promota leksakerna producerade man som sagt var en namedroppande tecknad TV-serie för att sånt gjorde man på den tiden. Dinosaurier är coola så Dino-Riders-leksakerna hamnade överst på många önskelistor. En obligatorisk serietidning då? Jodå, även om den aldrig hittade till Sverige gav Marvel Comics ut tre nummer årgång 1989.

Något som också gick i undervisande anda men som däremot ter sig smått absurt är att namnen på leksakerna var desamma som dinosaurierna i fråga. För det var liksom onekligen svårt för en sjuåring att säga att man önskade sig en Pachycephalosaurus eller Quetzalcoatlus... Sedan att flera av djurarterna egentligen levde på olika kontinenter och då med miljoner år mellan varandra spelade ingen direkt roll för leksugna pojkar. Det är möjligt att Dino-Riders, tack vare diverse nostalgiforum på Internet, blivit en större företeelse idag än vad det någonsin hann vara då. Men när MOTU-figurernas gyllene era var förbi och innan TMNT/TMHT-figurerna väl utrotade allt motstånd, så lyckades de fem centimeter höga dinoryttarna med sina detaljrika krigsdinosaurier, om än bara för några få år, att verkligen stå ut på leksakshyllorna. /MDJ


2. En försvunnen värld (1925)

En klassiker. Bara själva idén med en förlorad värld där man kan hitta levande dinosaurier är ju en klassiker liksom. Dödskalleön i på denna lista tidigare nämnda King Kong, den förlorade dalen i på denna lista tidigare nämnda Dino Boy, Aquaman, Ice Age 3, Marvels Savage Land. För att inte tala om att detta var en direkt förbild till The Lost World: Jurassic Park. The Lost World från 1925 är en svartvit stumfilm i regi av Harry O. Hoyt efter romanen med samma namn från 1912 av Arthur Conan Doyle, känd för Sherlock Holmes. Storyn kretsar kring att folk finner en avskild plats djupt in i Sydamerikas djungel där dinosaurier alltså lever kvar. Versionen från 1925 är i public domain och kan ses i sin helhet helt gratis, och helt lagligt alltså, på bl a filmens engelska wikipedia-sida. Detta är ett högst betydelsefullt stycke populärkulturhistoria.



1. Jurassic Park

Jurassic Park är mer än bara en bok eller en film, som för övrigt plockades ur filmhyllan redan för fyra år sedan här på POPKORN... Det är ett populärkulturellt IP av samma kaliber som Ghostbusters med allt vad merchandise heter. Nu när det har gått snart 30 år sedan den första banbrytande filmen så är det äkta retro dessutom. Steven Spielbergs filmatisering år 1993 av Michael Crichton roman från 1990, Urtidsparken på svenska, startade franchisen. Crichtons verk i all ära men det är trots allt filmerna som betyder mest för flest människor. Videospelen är också ofta inte helt tokiga. Segas ljuspistolspel baserat på The Lost World: Jurassic Park är t ex en klassiker i arkadhallarna. Och det finns ju så mycket runt omkring att ogenerat älska med Jurassic Park. Nu är det mindre än en vecka kvar till nästa del i filmserien, Jurassic World Dominion alltså, där såväl Sam Neill och Laura Dern som Jeff Goldblum återvänder i sina roller. Är ni läsare lika taggade som vi här på redaktionen? Placeringarna på denna lista må förresten ha varit lite all over the place men att Jurassic Park skulle hamna på förstaplatsen var ändå trots allt en självklarhet. Jurassic Park är så stort, ja.



| Till toppen av sidan |

Till arkivet!
Allehanda topplistor
Multipopulärkulturella
|- 4x4 Popkulturella 4:or
|- Annorlunda julsagor
|- Artister likt tecknade...
|- Benrangel/benskallar
|- Björnar
|- Dinorelaterade grejer
|- Enögda typer
|- Gula saker
|- Gula saker igen...
|- Gröna saker
|- Hajrelaterade grejer
|- Harar och kaniner
|- Hattklädda typer
|- Häftiga häxor
|- Kaffekoppar
|- Krabbdjur för kräftskiva
|- Krig mot maskiner
|- Monster Mash-Ups
|- Pingviner
|- Pirater i populärkultur
|- Piratkaptendonnor
|- Pumparelaterat tjofräs
|- Rödblå saker
|- Speedsters
|- Switch merch vi inte...
|- Ugglor
|- Zombierelaterade saker
|- Zombierelaterat igen...
|- Äggrelaterade grejer
|
Mångpopulärkulturella


Filmtopplistor
Filmorienterade listor
Väsentliga filmer...

Videospeltopplistor
"Bäst av" i alla kategorier
Random spellistor

POPKORN bedrivs som en helt fristående ideell sysselsättning och är inte del av något
annat samfund, samarbete eller liknande. Ansvarig uppläggare för sidan är Jan Komsa.