Aktuellt

Arkiv

Fakta för fan

Lekcenter

Perspektiv & Retrospektiv

Topplistor

Topp-10:
Switch merch som vi inte
visste att vi ville haText och sånt: Totaka N. Talisa & Jan M. Komsa, 2022-03-03


Vi snackar en topp-10 Switch-kringprodukter tillika handelsvaror, eller "merch" kort och gott, som vi prylsugna dårar inte ens visste att vi ville ha alltså. Och hur är då detta kopplat till konsolens femårsdag idag annat än att det uppenbarligen har med Switch att göra? Jo, då vi båda ovan undertecknade skulle kunna skriva under fem prylar per skalle. Endast en topp-5 totalt hade varit för lite kände vi och istället för att ha två separata topp-5:or här så slog vi bara ihop allt. Den här listan görs ganska spontant och flexibelt och därtill helt och hållet skojfriskt. Vi bara tutar och kör och ser hur det blir mao.

Nu kanske ni undrar hur vi kan veta att något är något som vi inte ens visste att vi ville ha... Hur kan vi veta att vi inte visste detta alltså. Bra fråga. Det här var lite av ett dilemma för oss faktiskt. Till en början så löd för övrigt rubriken tillika idén till denna lista "Switch-merchandise som DU inte visste att du ville ha" men sedan tänkte vi vilka är vi egentligen som inte bara lite fräckt nog minsann tror oss veta vad andra, i det här fallet ni som läser detta, vet vad de vill ha eller inte? Om det där låter vettigt... Så då tänkte vi om. Och tänkte helt utifrån oss själva. Och då tänkte vi att saker som vi inte vet att vi vill ha måste ju innebära sådant som vi inte vet att vi vill ha förrän vi ser det och om vi inte kan veta att vi vill ha det innan vi ser det så kan det självklart heller inte vara något som vi redan har. Och med den logiken gick vi helt enkelt in på ebay och fönstershoppade efter random roliga Switch-prylar!

Nu kanske ni undrar varför denna lista hamnar bland allehanda multipopulärkulturella topplistor istället för videospeltopplistor? Bra fråga. Jo, vi resonerade då som så att detta handlar inte om strikta speltillbehör och då sådant som leksaker och kaffekoppar, som vi alltså tar upp här, tidigare återfunnits just bland diverse allehanda topplistor så torde väl allehanda topplistor också vara den rätta, eller åtminstone "mest rätta", avgränsningen för en sådan här lista som vi nu har knåpat ihop. Japp... Så är det. Och med detta förtydligande framfört så kör vi väl, utan vidare fördröjningar ('-_-), igång med listan!

10. Koppunderlägg med Switch-motiv!


Vad är det vi ser här egentligen?
Vi börjar smått och gott, med något som den ena av oss faktiskt inte alls ville ha och som den andra pryltoken som sitter här spontant förvisso ville ha vid blotta åsynen men också var mest ljummen till av alla grejor vi till slut valde ut för detta. En hög koppunderlägg. Sådana där som man ställer kaffekoppen på alltså. Ja, kaffekoppen eller Pepsi-glasflaskan, Dr Pepper-burken, whatever... Vi snackar tio stycken i högen med stilrena Nintendo Switch-märkta underlägg mot röd bakgrund.

Vilken tok skulle vilja ha detta?
Vem annars än den koffeinberoende fånen som skriver blogginlägg om kaffekoppunderlägg? Jan! Taala tycker dessa är lite trista. Och med en prislapp inklusive porto på drygt 440 svenska kronor?! Mer än 400 spänn för tio koppunderlägg? Så 44 kr stycket för dessa plain ass tunna kartongbitar? Glöm det. Janne kan gott ha dem helt för sig själv.


9. Splatoon 2-kaffekopp PLUS koppunderlägg (minsann)


Vad är det vi ser här egentligen?
Ja, men titta, titta. Här snackar vi grejer. Jo, i sin tokjakt på andra kaffekopprelaterade produkter med anknytning till Switch snubbblade vår egen Too Much Coffee Man Jan över detta som till och med mer besinnade människor och inte bara prylkåta kaffetokar kan uppskatta... Inte bara ett mycket, mycket snyggare koppunderlägg med Splatoon 2-tema utan en medföljande kaffekopp på samma tema också! Något man såklart lika gärna kan ha för te med mjölk... Kan väl tilläggas att Janman sedan fann en ganska fin Super Mario Maker 2-kopp som frestade men nja, det fick faktiskt vara bra så här med kaffekoppgrejer.

Vilken tok skulle vilja ha detta?
Taala skulle helst vilja ha just detta set. Självklart lockar det mest speciellt om man är fan av spelet men bara själva färgerna gör ju det här koppunderlägget mycket mer intressant än de föregående. Mer än ett underlägg behöver man heller inte ha, att det desstuom säljs i set med en matchande kopp gör hela dealen mer intressant och därtill är detta mer prisvärt!


8. Metroid Dread-pin


Vad är det vi ser här egentligen?
Det är en pin. En Metroid-pin. Med Screw Attack-ikonen. Från Metroid Dread som gavs ut till Nintendo Switch nu i höstas. Mycket elegant. En fin pryl framför allt för den som är inne i pins vilket man faktiskt kan vara, ja. Att ha en sådan här fäst vid t ex kragen på kavajen skulle man väl inte tacka nej till. Det här är sannerligen en modeaccessoar som heta duga. Inte alls kitschig utan subtil och smakfull. Ja, helt enkelt elegant som sagt var.

Vilken tok skulle vilja ha detta?
Detta är nog mest något för Jan då. Taala har aldrig varit särskilt intresserad av Metroid-spelen och även om hon tycker att pinen är fin som pryl i sig så känns återigen prislappen på väl över 700 svenska kronor, med portot inräknat, inte direkt motiverad. Det här är mest bara en liten statussymbol för de som verkligen gillar Metroid eller bara spel och pins i allmänhet och som har så mycket klöver över till onödiga modeaccessoarer.


7. Nallar av Tom Nook, Tommy och Timmy från Animal Crossing: New Horizons


Vad är det vi ser här egentligen?
Men oj, oj, oj! Nu snackar vi verkligen grejer här alltså. Supersöta och mysiga plushnallar av Tommy, Timmy och Tom Nook i egen hög person från Animal Crossing-spelen i deras direkt igenkännbara härligt semesteröinspirerade utstyrslar från Animal Crossing: New Horizons som kom till Switch alldeles lagom till vårstarten 2020 och tveklöst var ett av det årets bästa spel alla kategorier, om inte topp-2 så åtminstone topp-3... Något för alla som gillar spel som heller aldrig blir för stora för nallar!

Vilken tok skulle vilja ha detta?
Taala, helt klart. Tjejen är superentusiastisk för dessa. Jan är mest bara meh. För att en liten pin som kostar mer än alla dessa tre nallar tillsammans låter mer vettigt eller vad? Nej, just det. På den punkten fick till och med han ge sig alltså.


6. Stilren Switch-keps


Vad är det vi ser här egentligen?
Det är en keps. En vanlig keps. En sådan där sort som var standard i början på 2000-talet. Vad som gör denna bara lite utmärkande är ju då Nintendo-färgerna och Switch-motivet. Och nu när våren snart närmar sig (eller hur blev det, såg murmeldjuret sin egen skugga eller inte den 2 februari i år?) och sommaren följer så hade en sådan här suttit fint på skallen. Inget hokus pokus, bara en vanlig keps med ett stilfullt placerat Switch-motiv. Kanon.

Vilken tok skulle vilja ha detta?
Jan är den som mest vill ha den här kepsen som han alltså tycker är stilren. Taala tycker däremot att den är en smula trist och därtill, och återigen, inte värd pengarna. Hade det inte varit för portot så visst men mer än 300 spänn för kepsen PLUS nästan lika mycket för portot också känns lite för mycket för något så anspråkslöst som denna design.


5. Mysig Cappy-keps från Super Mario Odyssey


Vad är det vi ser här egentligen?
Men vad falls? Vad har vi här då? En till keps men en av det plushigare slaget i form av självaste Marios besatta mössa rakt ur Super Mario Odyssey, det stora Mario-plattformsliret på Switchen. Det här var ju roligt. Och se så fluffig den ser ut... Se så mysig den är... Hur kan någon motstå denna? Det går inte. Den är ett måste ha-objekt. Och med en sådan här på huvudet kan man dessutom verkligen visa sin kärlek för spelet!

Vilken tok skulle vilja ha detta?
Taala är den som mest vill ha den här kepsen då den är så rolig och rakt ur spelet, för att inte tala om mycket billigare än den där vanligare kepsen... Jan säger sig däremot vara för gammal för den här skiten men håller trots allt med om att denna är mer unik och prisvärd.


4. Switch-nyckelringar!


Vad är det vi ser här egentligen?
Nyckelringar alltså. Det är nyckelringar! I form av små söta Switch-konsoler med bilder ur olika spel på skärmarna. Hur härligt som helst ju! Och det till ett sannerligen överkomligt pris också. Under 100 spänn per nyckelring är inte så farligt. Ja, det är ju om man inte räknar med frakten då, vilken förvisso kan mer än dubbla det priset men ändå... Vi diggar dessa så hårt att fraktkostnader inte berör oss i det här fallet. Tittar man runt så finner man massor med dylika annonser uppe, för olika sorters Switch-nyckelringar av detta slag. De här ovan är av vanliga Switch samt OLED-modellen men det finns Switch Lite-nyckelringar också för den som helst vill ha en sådan.

Vilken tok skulle vilja ha detta?
Båda två faktiskt! Möjligen vill Taala ha en liiite mer än Jan som för tillfället är nöjd med hur hans nyckelknippa ser ut. Kommer dock detta till trots inte längre fram på listan eftersom nyckelringar är en så fjuttig pryl egentligen. Och mer ofta än inte lossnar biten som håller fast kedjan mellan prylen och själva nyckelringen. Därför hamnar dessa inte på topp-3 trots att vi båda alltså inte skulle ha något emot att ha en varsin.


3. Ghostbusters-skyddsfodral i form av en spökfälla


Vad är det vi ser här egentligen?
"If there's something strange... In the neighborhood... Who you gonna call? Ghostbusters!" Just det och inte fucking He-Man heller! Detta är faktiskt det mest strikt speltillbehöriga på hela listan. Även om det inte är ett direkt speltillbehör så som en handkontroll eller ratt eller något sådant så är ett skyddsfodral ändå något som används till spelkonsolen och som inte riktigt har några andra användningsområden. Man har inte detta som en prydnadssak t ex, som man kan ha amiibo-figurer. Men en merchandise-produkt är det ju i alla fall med tanke på crossovern med Ghostbusters-franchisen. Och med tanke på hur mycket Ghostbusters som franchise har betytt för populärkulturen och hur stort inflytande det har haft på oss och i förlängningen på POPKORN i sig så var det ganska givet att denna pryl hamnade bland topp-3 på listan. Bustin' makes us feel good!

Vilken tok skulle vilja ha detta?
Jan, som är både ett äldre och större Ghostbuster-fan än Taala, som för övrigt inte hade något mer att tillägga om detta annat än att jodå, den ser cool ut...


2. Link från remaken av The Legend of Zelda: Link's Awakening som amiibo-figur


Vad är det vi ser här egentligen?
Och apropå amiibo-figurer så har vi med en sådan här, ja. Och det fina med amiibo-figurer är just att de är så fina att man kan lika gärna bara ha dem ståendes som prydnader utöver att de kan användas ihop med spelen. Beroende på varifrån man kommer, så att säga, kan man antigen se prydnadsfigurfaktorn som körsbäret på toppen, eller grädden på moset i Sverige, eller så är det just spelinteraktiviteten som är en trevlig bonus. Den här versionen av Link i charmigt chibi-format från Zelda IV-remaken som gavs ut på Switch sensommaren 2019 ser i var fall precis lika förtjusande plastig ut som i själva det spelet. Mycket gulligt!

Vilken tok skulle vilja ha detta?
Taala som verkligen gillar gulliga chibi-figurer. Jan å andra sidan har redan alla Zelda-amiibos han ville ha, som redan omnämnt och uppvisat, men håller med om hur fin denna är.


1. Pokémon Legends: Arceus pokéboll-replika tillika Switch-spelkassettbehållare


Vad är det vi ser här egentligen?
Här har vi en både fin och häftig pryl med direkt koppling till det senaste Pokémon-spelet, Pokémon Legends: Arceus, som släpptes för bara några veckor sedan nu i år. Detta är alltså en pokéboll-replika av en pokéboll från det spelet och den ser riktigt, riktigt tjusig ut. Lätt att man skulle kunna ha en sådan här, eller varför inte flera, ståendes som prydnad på skrivbordet eller i bokhyllan. Men vänta, detta är faktiskt mer än bara en prydnad! Man kan nämligen öppna upp pokébollen och däri finns utrymmen för Switch-spelkassetter. Visserligen finns det bara plats för tre stycken kassetter i en sådan här boll men ändå. Det är ändå häftigt och fiffigt och gör den här prylen till ett självklart förstahandsval i våra ögon!

Vilken tok skulle vilja ha detta?
Återigen båda två! Och då detta är en så mycket häftigare pryl än nyckelringarna så kniper denna lätt förstaplatsen alltså. Möööjligen är Janne aningen mer förtjust i denna då han så väldigt gärna har olika leksaker och prylar och annat krimskrams på sitt skrivbord. ^_^

| Till toppen av sidan |

Till arkivet!
Allehanda topplistor
Multipopulärkulturella
|- 4x4 Popkulturella 4:or
|- Annorlunda julsagor
|- Artister likt tecknade...
|- Benrangel/benskallar
|- Björnar
|- Dinorelaterade grejer
|- Enögda typer
|- Gula saker
|- Gula saker igen...
|- Gröna saker
|- Hajrelaterade grejer
|- Harar och kaniner
|- Hattklädda typer
|- Häftiga häxor
|- Kaffekoppar
|- Krabbdjur för kräftskiva
|- Krig mot maskiner
|- Monster Mash-Ups
|- Pingviner
|- Pirater i populärkultur
|- Piratkaptendonnor
|- Pumparelaterat tjofräs
|- Rödblå saker
|- Speedsters
|- Switch merch vi inte...
|- Ugglor
|- Zombierelaterade saker
|- Zombierelaterat igen...
|- Äggrelaterade grejer
|
Mångpopulärkulturella


Filmtopplistor
Filmorienterade listor
Väsentliga filmer...

Videospeltopplistor
"Bäst av" i alla kategorier
Random spellistor

POPKORN bedrivs som en helt fristående ideell sysselsättning och är inte del av något
annat samfund, samarbete eller liknande. Ansvarig uppläggare för sidan är Jan Komsa.