Aktuellt

Arkiv

Fakta för fan

Lekcenter

Perspektiv & Retrospektiv

Topplistor

Arkiv
Videospeltopplistor

Videospeltopplistor! Coola grejer!

| 2 | 1 |

Wii WiiWare

2019-06-14 Topp-20: Nintendo Wii-spel & Topp-10: WiiWare-spel
Så var det dags. Efter diverse topplistor med bästa spel till alla stationära Nintendo-konsoler från NES till GameCube, och så på den portabla fronten även alla Game Boy-varianter och Nintendo DS, likväl som de bästa spelen från den sjunde konsolgenerationen Xbox 360 och PS3 emellan, har turen nu kommit till nästa Nintendo-konsol i ordningen. Vilket innebär en topp-20 Wii-spel. Whee!! Och vi passar på med en topp-10 WiiWare-spel också!

2019-03-04 Topp-20: Nintendo GameCube-spel
Mittemellan å ena sidan NES, SNES och N64:an och å andra sidan Wii, Wii U och Switch så har vi den minst omtalade av Nintendos allas stationära konsoler... Typiskt mellanbarnet att vara den mest i skymundan. Här på POPKORN har vi hur som helst redan gått igenom Nintendos tre första och det är nu dags för nästa steg. Konsolen som fortfarande var aktuell året då sidan först blev till och som nu har hunnit bli retro. Det har blivit dags för en GameCube-topplista.

2018-12-03 Topp-10: Game Boy Advance-kassetter
År 2001 släpptes Game Boy Advance över hela världen och det är vare sig tio eller tjugo eller tjugofem eller trettio år sedan. Eller något liknande. Det stämmer bra. För allt behöver faktiskt inte kretsa kring jämna jubileum. Idag är det i alla fall tio dagar sedan GBC-topplistan kom upp här på sidan vilket väl räcker gott som skäl att följa upp den med en motsvarande 10-i-topp bästa Game Boy Advance-kassetter! Passar ju bra in mellan GBC och DS-listan med.

2018-11-23 Topp-10: Game Boy Color-kassetter
Game Boy Color. Mindre och mer ergonomisk, driven med färre AA-batterier, med färgskärm men fortfarande ingen bakgrundsbelysning. Inte heller var pekskärm eller nät något man ens förväntade sig av en handhållen konsol då men livet var enklare på den tiden med... Idag är det hela 20 år sedan Sverigepremiären och detta ska såklart uppmärksammas. Å POPKORN:s vägar presenteras härmed en 10-i-topp bästa Game Boy Color-kassetter! Fullständigt logiskt menar Janne.

2018-09-24 Topp-25: Sega Master System-spel
Jo, visst vore det oerhört trist med BARA Nintendo? Jan har personligen velat fylla i luckorna bland spelkonsoltopplistorna här på sidan sedan ett bra tag tillbaka och det mest passande är ju såklart att ta det från början med Segas egen 8-bitare! Det här är alltså de topp-25 bästa spelkassetterna till deras gamla Master System. Från Alex Kidd till Wonder Boy och mer därtill. Och hela 31 år (fråga inte) efter konsolpremiären i Sverige hösten 1987.

PS3 Xbox 360 Multiplatt

2018-03-23 Trippeltopp: Sjunde konsolgenerationens bästa speltitlar
Den föregående konsolgenerationen med PlayStation3 och Xbox 360 i spetsen var sannerligen en för historieböckerna... Och nu när båda formaten formellt har upphört produktionen passar vi på att smida medan järnet ändå ännu är varmt och sammanställer de topp-25: mest exklusiva Xbox 360-titlarna, de topp-25: främsta PS3-titlarna samt de topp-50: mest framstående multiplattformtitlarna de båda formaten emellan... Mycket nöje!!

2018-03-01 Topp-20: Nintendo 64-spel
Idag är det tio år sedan POPKORN:s 10-i-topp över de bästa Nintendo 64-spelen kom upp, ett år efter 10årsdagen för konsolens svenska premiärdatum... Detta följer vi nu allt upp med både en omvisitation av den gamla topp-10:an och en kompletterande del med platserna 11-20, som i sin tur alltså kommer upp exakt ett år efter 20årsdagen för den svenska premiären. Mm, historien upprepar sig själv och allt vad det heter eller hur?

2017-06-04 Topp-100: SNES-spel
Det är 10 år sedan i år sedan den där SNES-topplistan i 16 bitar kom upp här på POPKORN och i dag, den 4:e juni år 2017, är det dessutom exakt 25 år sedan som själva SNES:en släpptes i Sverige! Nu är tiden sannerligen inne att göra verklighet av idén med att sammanställa en total topp-100 bästa SNES-lirlista så här har ni den! En komplett topphundralista över världens bästa SNES-spel, signerad POPKORN. ^_^

2016-06-25 Topplistor: Tjugotvå + två toppar till ur askan
Här kommer ett andra skepp lastat... Med två dussin topplistor till! Samtliga våra allehanda topplistor som ansågs vara värda- eller fortfarande relevanta att behålla och de båda återstående speltopparna närmare bestämt NES-delarna; NES-topp-20:an följt av den fulländade NES-topp-100! ÄNTLIGEN! Snacka om flyt i flytten, va? Julkalendersidorna är det enda som ännu är nere och vem vet, julen kanske kommer tidigt i år? Ja, här slår vi ju på vår egen trumma så det står härliga till alltså!

2016-05-15 Speltopplistor: Tolv toppar ur askan
Ett skepp kommer lastat... Med ett dussin topplistor! Man kan nu åter se samt återse de flesta av våra speltoppar som vi har valt att behålla från förr med undantag för NES-delarna. Det var då nämligen bitarna 7-8 av topphundralistan som rök i den stora kraschen... Vi har lyckats bärga äldre obearbetade utkast till dessa så nu kan de också rekonstrueras till slut men det tar även längre tid mot allt som vi iallafall hade kvar i redan bearbetade tidigare upplagor.

Det sistnämnda och det som mao nu kommer åter med skeppslasten är inte mindre än topp x16 SNES-toppar plus topp-20: Bästa utslagna spel från SNES-topparna, topp-10: Nintendo 64-lir, topp-20: Gamla Game Boy-lir, topp-10: DS-spel/idéer och så topp-20 till -25: Sega Mega Drive-spelen, topp-25: Sega DreamCast-spel samt topp-25: PlayStation2-spel/serier och utöver konsoltopparna har vi också topp-5: Bästa Mega Man-spel, topp-10: BS-saker i VS-spel, topp-10: Par i spel och sist men inte minst topp-10: Videospeltennistitlar... Vi fick alltså upp tolv toppar under loppet av drygt sex veckor, så i snitt två toppar i veckan, vilket väl inte är så pjåkigt då flera toppar i sin tur består av flera delar så snacka om att kunna pusta ut. Närmast i tiden ligger nu de återstående två speltopplistorna, dvs NES-delarna, samt de allehanda topplistorna upptill! ;)

2012-02-29 Topp-100: NES-kassetter [bit 8/8]
Sådär, ja... Efter så många om och men kan POPKORN äntligen bjuda på den helt färdigställda återstående åttonde delen av vår NES topphundra bästa lirlista. Det har tagit åratal sedan vi började på listan och ytterligare fem år sedan vi sammanställde den förra 20-i-topplistan, då det i sin tur var drygt 20 år sedan NES:en kom till Sverige. Allt som allt har det, på sätt och vis, tagit nära 30 år nu för hela den här grejen tillägnad 8-bitaren att bli verklighet. Ett livstidsprojekt som heta duga. ^__^

2012-01-29 Topp-100: NES-kassetter [bit 7/8]
Skåda den rekonstruerade, renoverade sjunde och nästsista delen av vår sedan länge påbörjade topphundralista över världens bästa NES-kassetter. Och varför efter såhär lång tid? För att här gäller det jävlar anamma alltså, att inte ge upp utan att faktiskt fullföja det man påbörjat. Det spelar ingen roll hur lång tid det tar för ja; det är bättre sent än aldrig och skam den som ger sig! SKAM. Vi som hellre är stolta över att ha åstadkommit något istället för att gå och skämmas fattar vitsen med att ro det här i mål.

| 2 | 1 |

| Åter till arkiven |

POPKORN bedrivs som en helt fristående ideell sysselsättning och är inte del av något
annat samfund, samarbete eller liknande. Ansvarig uppläggare för sidan är Jan Komsa.