Aktuellt

Arkiv

Fakta för fan

Lekcenter

Perspektiv & Retrospektiv

Topplistor

Arkiv
Videospeltopplistor

Videospeltopplistor! Coola grejer!

| 2 | 1 |

2017-06-04 Topp-100: SNES-spel
Det är 10 år sedan i år sedan den där SNES-topplistan i 16 bitar kom upp här på POPKORN och i dag, den 4:e juni år 2017, är det dessutom exakt 25 år sedan som själva SNES:en släpptes i Sverige! Nu är tiden sannerligen inne att göra verklighet av idén med att sammanställa en total topp-100 bästa SNES-lirlista så här har ni den! En komplett topphundralista över världens bästa SNES-spel, signerad POPKORN. ^_^

2016-06-25 Topplistor: Tjugotvå + två toppar till ur askan
Här kommer ett andra skepp lastat... Med två dussin topplistor till! Samtliga våra allehanda topplistor som ansågs vara värda- eller fortfarande relevanta att behålla och de båda återstående speltopparna närmare bestämt NES-delarna; NES-topp-20:an följt av den fulländade NES-topp-100! ÄNTLIGEN! Snacka om flyt i flytten, va? Julkalendersidorna är det enda som ännu är nere och vem vet, julen kanske kommer tidigt i år? Ja, här slår vi ju på vår egen trumma så det står härliga till alltså!

2016-06-25 Topp-100: NES-kassetter [bit 8/8]
Sådär, ja... Efter så många om och men kan POPKORN äntligen bjuda på den helt färdigställda återstående åttonde delen av vår NES topphundra bästa lirlista. Det har tagit åratal sedan vi började på listan och ytterligare fem år sedan vi sammanställde den förra 20-i-topplistan, då det i sin tur var drygt 20 år sedan NES:en kom till Sverige. Allt som allt har det, på sätt och vis, tagit nära 30 år nu för hela den här grejen tillägnad 8-bitaren att bli verklighet. Ett livstidsprojekt som heta duga. ^__^

2016-06-25 Topp-100: NES-kassetter [bit 7/8]
Skåda den rekonstruerade, renoverade sjunde och nästsista delen av vår sedan länge påbörjade topphundralista över världens bästa NES-kassetter. Och varför efter såhär lång tid? För att här gäller det jävlar anamma alltså, att inte ge upp utan att faktiskt fullföja det man påbörjat. Det spelar ingen roll hur lång tid det tar för ja; det är bättre sent än aldrig och skam den som ger sig! SKAM. Vi som hellre är stolta över att ha åstadkommit något istället för att gå och skämmas fattar vitsen med att ro det här i mål.

2016-05-15 Speltopplistor: Tolv toppar ur askan
Ett skepp kommer lastat... Med ett dussin topplistor! Man kan nu åter se samt återse de flesta av våra speltoppar som vi har valt att behålla från förr med undantag för NES-delarna. Det var då nämligen bitarna 7-8 av topphundralistan som rök i den stora kraschen... Vi har lyckats bärga äldre obearbetade utkast till dessa så nu kan de också rekonstrueras till slut men det tar även längre tid mot allt som vi iallafall hade kvar i redan bearbetade tidigare upplagor.

Det sistnämnda och det som mao nu kommer åter med skeppslasten är inte mindre än topp x16 SNES-toppar plus topp-20: Bästa utslagna spel från SNES-topparna, topp-10: Nintendo 64-lir, topp-20: Gamla Game Boy-lir, topp-10: DS-spel/idéer och så topp-20 till -25: Sega Mega Drive-spelen, topp-25: Sega DreamCast-spel samt topp-25: PlayStation2-spel/serier och utöver konsoltopparna har vi också topp-5: Bästa Mega Man-spel, topp-10: BS-saker i VS-spel, topp-10: Par i spel och sist men inte minst topp-10: Videospeltennistitlar... Vi fick alltså upp tolv toppar under loppet av drygt sex veckor, så i snitt två toppar i veckan, vilket väl inte är så pjåkigt då flera toppar i sin tur består av flera delar så snacka om att kunna pusta ut. Närmast i tiden ligger nu de återstående två speltopplistorna, dvs NES-delarna, samt de allehanda topplistorna upptill! ;)

| 2 | 1 |

| Åter till arkiven |

POPKORN bedrivs som en helt fristående ideell sysselsättning och är inte del av något
annat samfund, samarbete eller liknande. Ansvarig uppläggare för sidan är Jan Komsa.