Aktuellt

Arkiv

Fakta för fan

Lekcenter

Perspektiv & Retrospektiv

Topplistor

LekArkiv

Här samlar vi samtliga uppdateringar genom åren runt småvärldarna med Mighty Max

2022-09-14 Lekcenter: Mighty Max - Bortom tredje vågen
För lite mer än tre år sedan avrundades Mighty Max-arkivet här på POPKORN då Jan hade gått igenom samtliga tre vågorna och lite till. Men fastän det sista stora setet ur tredje vågen blev slutet på hela linjen så fanns det faktiskt planer för mer, fler Mega Heads och en hel fjärde våg därtill! Det här är en liten inblick i vad som kunde ha blivit Mighty Max BORTOM den tredje vågen...

2019-09-04 Lekcenter: Mighty Max våg 3 - Mighty Max Assaults Skullmaster
Ja, sommarlovet må vara förbi för i år men ännu är själva sommaren inte över. Och vi hade ju en uppdatering kvar till att ha täckt samtliga Mighty Max-set från samtliga vågor. Så här är den nu... Den stora finalen. Den sista bossen. Skull Master, i form av det enda officiellt utkomna MEGA HEADS-setet!! Klicka vidare för att läsa mer om hur hela linjen slutade.

2019-08-24 Lekcenter: Mighty Max våg 3 - Heroes & Villains
Vi närmar oss slutet på linjen nu. Efter dagens uppdatering återstår bara det allra sista stora leksetet där allas vår mäktige Max en gång för alla gör upp med sin ärkefiende Skull Master. Men först ska grabben göra upp med inte bara Skull Master utan också Doom och Lava Lord plus deras respektive anhang i den tredje vågens uppsättning av Heroes & Villains-minifigurerna.

2019-08-04 Lekcenter: Mighty Max våg 3 - Shrunken Heads
Här är det nu full fart framåt vad gäller Mighty Max-uppdateringarna. Härnäst på tur står en uppsättning av åtta nya Shrunken Heads för den tredje vågen så utan någon vidare fördröjning kör vi bara på! Det här är för övrigt den andra av sommarens totalt fyra Mighty Max-uppdateringar och inom bara en månad till förväntar sig Jan ha plöjt igenom de återstående två med.

2019-07-14 Lekcenter: Mighty Max våg 3 - Horror Heads!
Efter ännu ett motorstopp som heta duga har det blivit dags återigen. Det har gått två år, två månader och två dagar sedan Mighty Max-arkivet uppdaterades senast här på POPKORN så nu ska det allt gå undan. Det här blir den första av sommarens fyra planerade uppdateringar kring lekvärldarna, och först ut är de fyra sista Horror Heads-seten. Mycket nöje och stort tack för visat intresse!

2017-05-12 Lekcenter: Mighty Max våg 3 - Monster Heads
Monsterhuvuden alltså... Vilket ju i praktiken var exakt vad Horror Heads var för något men whatever. Dessa var dock i skalan mindre än Horror- men större än Shrunken Heads. Sedan huruvida någon egentligen efterfrågade något sådant, det vete väl fan men här har vi dem i alla fall, sex stycken sk Monster Heads som trängde sig in någonstans mitt i typ under våg tre.

2017-03-18 Lekcenter: Mighty Max våg 3:2 - Battle Warriors!!
Två Battle Warriors till!! Det kom visst två Battle Warriors till som vi på POPKORN inte ens kände till som barn!! WTF liksom?! Ja, eller hur? Erhm, ja, hur som helst, här har vi nu Gargoyle och Cybot alltså. Klicka bara vidare och läs mer om exakt hur väl de där tomtenissarna på Bluebird fyllde ut raden med Battle Warriors. ^_^

2017-01-21 Lekcenter: Mighty Max våg 3 - Battle Warriors!
En dag på gamla Leksaksmagasinet såg vi fyra stycken nya "kroppar" hängandes där bland alla Doom Zones och Horror Heads. Över 20 år senare kan ni läsa mer om detta här på POPKORN! Ja, snarare än att bara fortsätta rakt uppifrån och ner med de diverse Mighty Max-huvudena inleder vi det nya året med något nytt för tredje vågen i ordningen och hoppar rätt på Battle Warriors-figurerna!

2016-11-19 Lekcenter: Mighty Max Doom Zones våg 3:3
Tredje gången gillt eller..? Turen har i alla fall kommit till det tredje och sista paret av den tredje och sista vågens Doom Zones att få dess beskärda del av uppmärksamhet här på sidan. Och vilken avrunding, det må man säga! Läs vidare för vad som vi rent spontant vågar påstå är de häftigaste, fyndigaste och maffigaste stora sk banorna evah i Mighty Max - Cyberskull och Nautilus!

2016-10-08 Lekcenter: Mighty Max Doom Zones våg 3:2
Årstider kommer och årstider går. Sommaren har då så smått övergått till höst och på plats i vår nya och åter stationära redaktion så står vi fast vid våra ord och gör vårt bästa för att hålla vad vi lovat. För närvarande innebär det ytterligare två nya Doom Zones ur den tredje vågens Mighty Max att presentera här i vårt lekcenter. Mycket nöje!

2016-09-10 Lekcenter: Mighty Max Doom Zones våg 3:1
Så var sensommaren kommen till slut och i och med det så var det alltså också dags att återuppta utbygganden av Mighty Max-arkivet här på POPKORN. Som sagt var, så ska det bli med. Även om undertecknad önskar att det hände under lite trevligare omständigheter bakom kulisserna än de som för närvarande råder och som vi för övrigt inte behöver gå närmare in på här och nu, så ska vi ju inte låta oss nedslås av det utan tvärtom bara köra på och köra hårt!

2016-03-27 Lekcenter: Mighty Max våg 3 - Överblick
Nu tar vi vårledigt från nya uppdateringar här på redaktionen under tiden som avdelningen topplistor ses över på allvar! Jan återkommer till utbyggandet av Mighty Max-arkivet senare under sommaren och fortsätter då också vidare in på den tredje tillika avslutande vågen av leksakslinjen. Sist men inte minst för säsongen bjuder vi på ett litet påskägg, i form av en sammanfattning över den tredje vågen i fråga som illustrerar mer eller mindre vad som komma skall. ;p

2016-03-26 Lekcenter: Mighty Max Storms Dragon Island
Nu gäller det! Nu avrundas sent omsider den andra vågens Mighty Max-eskapader här på POPKORN! Nu är det dags att tillsammans med Max storma Dragon Island!! Detta är del 2 av den sedan länge omtalade finalen för våg 2. Den sista akten innan vi går vidare över till den tredje vågen som i sin tur avslutar serien. Men hur blir det nu då? En värdig sista uppgörelse för den här vågen eller har vi redan gått igenom bättre set än så här? Den som klickar vidare får se.

2016-03-12 Lekcenter: Mighty Max Defies the Dread Star
Vi har äntligen kommit fram till första delen av den stora finalen för våg 2! Nästa uppdatering inom POPKORN:s Mighty Max-avdelning blir således den sista för den här vågen och då kikar vi närmare på den nya Skull Masters nya näste. Men det kom alltså ut ytterligare ett större set under samma period, så först tar vi ju såklart itu med detta! Den här gången ska det heller inte ta längre tid än vad pixelklubben existerat mellan uppdateringarna så håll bara utkik!

2016-01-30 Lekcenter: Mighty Max våg 2: Heroes & Villains Collections
Vi fortsätter det nya året med ett nytt inslag om den gamla Mighty Max-linjen då Janne återkommer ännu en gång till sitt eget lilla skötebarn här på sidan, fast besluten att en vacker dag fullfölja vad som en gång påbörjades och inte vila förrän han har begåvat världen med det mest fulländade arkiv vad gäller Mighty Max som människan någonsin skådat. Det närmar sig den stora finalen nu för våg 2 men innan dess sticker vi in med något litet annat emellan också...

2015-12-15 Lekcenter: Mighty Max våg 2: Dread Heads
Efter ett motorstopp som heta duga så kör vi igen helt enkelt!! Senast då det begav sig såg det också ut som att vi härnäst skulle gå igenom de återstående två större seten från våg nr 2 och lämna uppsättningen Dread Heads till sist. Vid närmare eftertanke gör vi dock tvärtom och ger nu förtur åt Dread Heads så sparar vi de stora bjässarna till finalen för denna vågen. Under tiden som gått har f.ö Bad Eggz Bunch, Savage Mondo Blitzers, Monster in My Pocket och M.U.S.C.L.E. åter lagts upp under "smågubbar" ifall nu någon missade det. ^_^


2010-07-03 Lekcenter: Mighty Max: Våg 2: Magus!
Mighty Max-arkivets uppdateras igen efter ett visst uppehåll och snart har vi också hunnit avverka hela den andra vågen. Därmed har turen kommit till de (i proportion) större lekseten där lilljätten Magus är först ut för en närmare koll. Magus var rätt så kontroversiell i Mighty Max-kretsar eftersom det nu inte bara handlade om ett slags huvud eller något med liknande omfång utan en hel kropp, komplett med rörliga armar och ben och hela köret.

2009-11-28 Lekcenter: Mighty Max våg 2: Shrunken Heads
Vår man Jan fortsätter att bygga vidare på Mighty Max-arkivet här på POPKORN och den här gången har turen kommit till de minimalaste av miniatyrvärldar, de under fem centimeter små Shrunken Heads, att stå under luppen. Läs vidare om den andra vågens minsta småttingar, så pyttesmå att de t o m framstår som lite gulliga...

2009-08-30 Lekcenter: Mighty Max våg 2: Doom Zones
Det har tagit längre tid än planerat men nu finns nästa utlovade uppdatering av Mighty Max-arkivet äntligen uppe här på POPKORN, då vår egen egenmäktige Janne tar en närmare titt på den andra vågens Doom Zones. Surfa vidare för mer om dessa sex huvudsakliga småskaliga lekvärldarna som har granskats nära under luppen. På allmän begäran har även thumbsen till alla bilderna ur både första och andra vågorna förstorats upp.

2009-05-10 Lekcenter: Mighty Max - Andra vågen
Vi fortsätter att utvidga Mighty Max-arkivet här på POPKORN och tar oss nu en närmare kik på den andra vågens Horror Heads. Denna andra våg i ordningen var f.ö den första i den då nya Mighty Max-ordningen som kopplades till den tecknade TV-serien och ändrade stilen lite... Dessutom passar vi på att göra några mäkta marginella uppdateringar för den första vågen och däribland har boxart från den första vågens Horror Heads kommit upp.

2009-02-07 Lekcenter: Mighty Max-uppdateringar
Äntligen har bilder på Arachnoid kommit upp på sidan, ihop med det vinstbrev som den där Dylan fick med sin Mighty Max-dekal år 1994. Passade dessutom på att snygga till upplägget med alla bilderna så att sidan överlag helt enkelt blir mer överskådlig. ^_^

2007-10-22 Lekcenter: Mighty Max X Happy Meal
Vad är nu detta? Mighty McMax? Ja, utöver banorna i den huvudsakliga leksakslinjen lät Mattel och Bluebird Toys göra dessa billigare varianter som alltså medföljde hamburgerjätten McDonalds barnmenyer. Till vår kännedom gjordes två sådana här banor, båda i storleken av huvudlinjens Horror Heads och bland fansen mer kända som Yeti och Blue Skull. Janne berättar gladligen mer om dem här.

2007-02-26 Lekcenter: Mighty Max-Manin fortsätter!
Det visade sig att jag visst fann mycket att skriva om de mindre banorna, eller Horror Heads rättare sagt, så nu har jag uppdaterat hemsidan om första vågens Mighty Max-leksaker med info och synpunkter kring dem också och detta medan Dylan passade på att skriva om den återstående stora banan; Arachnoid.

Tillägg, 2007-03-31: Lade upp bilder och info om de återstående två Horror Heads.

2007-02-23 Lekcenter: Mighty Max-Mani!
Har lagt upp ett arkiv med bilder på den första vågens Mighty Max-leksaker, ihop med kort info och synpunkter på de större banorna (dvs Doom Zones och Skull Mountain) och lite annat skoj på köpet... Jag har ännu bestämt mig för om jag ska kommentera de mindre banorna, då det helt enkelt inte finns värst mycket att säga om dem, så jag låter dem vara tills vidare.

2007-02-17 Lekcenter: Mighty Max - Hans öde vilar i dina händer!
Små handhållna skräckkabinetter inuti huvudena på diverse monster och annat sattyg. Detta var en variation av ursprungstanken bakom Polly Pocket-märket där en till synes vanlig puderdosa kunde dölja ett helt dockhus i miniatyr. Ta samma idé med en annan målgrupp i åtanke och låt världen möta Mighty Max, även känd som Polly Pocket för pojkar.

| Åter till arkiven |

POPKORN bedrivs som en helt fristående ideell sysselsättning och är inte del av något
annat samfund, samarbete eller liknande. Ansvarig uppläggare för sidan är Jan Komsa.