Aktuellt

Arkiv

Fakta för fan

Lekcenter

Perspektiv & Retrospektiv

Topplistor

Arkiv
Videospeltopplistor

Videospeltopplistor! Coola grejer!

| 2 | 1 |

2012-01-15 Topp-100: NES-kassetter [bit 6/8]
Ett gott nytt år har det blivit och nya årslöften att försöka hålla med nya friska tag. Mellandagarna och den goda fortsättningen spenderades i mångt och mycket i rökfyllda skrivvrån med våra tomtar hängandes över sina tangentbord, lika upplysta som alltid vid skärmarnas sken och alltid likaså reflekterandes över val av både bilder och formuleringar... Vi inleder således det nya året med att i skrivande stund uppfylla ännu en del av vår mest omfångsrika topp.

2011-12-31 Topp-100: NES-kassetter [bit 5/8]
Dylan tycker till. Vi inleder med det igen och så kan vi ju ha som nyårslöfte att trycka fram mustigare inledningstexter fortsättningsvis [vi? red. anm]... Eller att inte sacka efter så mycket med uppdateringarna överlag men hälften av topplistan är i varje fall uppe, då är det väl ändå nedförsbacke framöver. När vi för drygt ett år sedan ganska så spontant satte igång det här tokeriet måtte vi dock ändå alla ha varit groggy på gammal glögg eller nåt. Föralldel!

2011-07-30 Topp-100: NES-kassetter [bit 4/8]
"Dylan tycker till. Vi inleder med det."

[och den här gången nöjer vi oss i stort med den sk inledning som finns till hands efter att Dylan tydligen tyckt till och varit nöjd med det, red. anm]

2011-07-21 Topp-100: NES-kassetter [bit 3/8]
"Texten inleds enligt Dylan." [och det visar sig att Dylan totalt failade att komma ihåg att det den här gången var hans och bara var hans tur att agera POPKORN:s allomfattande berättarröst med en liten introduktion till whatever som läggs upp på sidan och ja, "den här gången" eftersom vi dels faktiskt skiftar runt och "bara hans tur" eftersom vi dels kan vara fler än bara en åt gången som printar på stycket och ja, ofta ger det kul resultat då, red. anm]

2011-07-14 Topp-100: NES-kassetter [bit 2/8]
Dags för del 2 av 8 i vår följetong om de bästa spelen till Nintendo 8-bit. Vi presenterar ytterligare tio topptitlar av listan, som i sin helhet också erbjuder en ny ordning där i översta toppen än den som återfanns tidigare med flera av de gamla favoriterna numera omkastade till vitt skilda andra platser både inom- och bortom topp-20. Innan vi kommer så pass långt upp har vi dock en hel del andra spel att lyfta fram i det flyktiga solljuset denna sommar. För visst ska även toppspelen på plats 81-90 ha sin förtjända del av glansen?

2011-07-06 Topp-100: NES-kassetter [bit 1/8]
Drygt 20 år efter att Nintendo 8-bit kom till Sverige utnämndes för POPKORN:s räkning den kära gråa lådans 20 mest spelvärda kassetter. Detta var i sin tur drygt fem år sedan nu så då tänkte vi göra en Sega Mega Drive helt enkelt: Utöka listan till topp-25 och passa på att ompröva den rådande ordningen men yada yada yada så vi tänkte äsch, what the hell och här kommer nu vår topp- fuckin-100 över de bästa NES-kassetterna evah. Ja, del 1 av 8 i alla fall.

2010-12-29 Topp-10: Nintendo DS-spel/koncept [Återskapat!]
Nintendo DS släpptes visserligen redan i mars månad år 2005 i Sverige men det dröjde fram till den kommande julen innan Janne fick sin första stora version av dubbeldäckaren i fråga. Därför kommer också den här listan upp så här mitt i mellandagarna för nu har det gått fem år sedan dess... Hela halva årtiondet har manicken huserat runt om i hyllan och med den stundande 3DS-releasen blir detta förmodligen den sista julen vi får med DS. Gott läge för en topplista!!

2010-11-24 Topp-25: PlayStation2-spel/serier
Den 24 november år 2000 släpptes PlayStation2 i Sverige. Med tioårsdagen för den svenska releasen i åtanke presenterar POPKORN, i samröre med medlemmarna i SPPS, allas vår egen topplista tillägnad förra konsolgenerationens solklara segrare. En som efter ett årtionde ännu inte kastat in handduken utan rent av konkurrerar med den efterföljande generationens Xbox 360, Wii och Sonys egna PS3 därtill. Varsågoda, här är vår topp-25 bästa PS2-spel samt spelserier.

2010-09-28 Topp-20: Grönmonotona Game Boy-kassetter
Nintendos allra första Game Boy... Stor och klumpig, driven med AA-batterier, med grönmonoton skärm och ingen bakgrundsbelysning. Sådant som pekskärm eller nät föreställde sig väl ens knappast någon heller men livet var lite enklare på den tiden och det krävdes mindre för att göra folk glada. Idag är det hela 20 år sedan Sverigepremiären och detta ska såklart uppmärksammas. Å POPKORN:s vägar presenteras härmed en 20-i-topp bästa grönmonotona Game Boy-kassetter!

2010-05-01 Topp-25: Omvärderade Sega Mega Drive-spel
Nu ger vi Sega Mega Drive-toppen en andra chans att glänsa! Vad detta innebär konkret är att vi dels utvidgar den från en topp-20 till topp-25 för att göra listan mer enhetlig Sega DreamCast-toppen som kom upp på senare tid och dels att vi går över samtliga äldre placeringar för att kontrollera huruvida vi fortfarande håller med oss själva eller om det finns titlar som vid närmare eftertanke borde vara högre respektive lägre på toppen. Mycket nöje!

2009-12-27 Topp-25: Sega DreamCast-spel
Temat för årets julkalender här på POPKORN; de inte mindre än 25 allra bästa DreamCast-spelen, inklusive alternativa- och delade placeringar, läggs nu upp i dess helhet bland topplistor. Efter att ha ägnat hela tre stycken evenemang på över etthundra olika titlar kände vi oss både nöjda och säkra med listan. Härmed följer en sammanhängade lista över vår sammanställda 25-i-topp i fråga allt medan vi önskar er alla såväl mycket nöje som en god fortsättning!

2009-05-03 Topp-10: Saker som är BULLSHIT i beat 'em up
Högljudda kraftuttryck, yttrade förbannelser och stigande frustration hade då knappast varit direkta följder till rent spel... Nu är Thomas visserligen en sådan som hellre kör fegspel och hugger till i ryggen på intet ont anandes stallbröder snarare än att möta någon mano a mano, på lika villkor, utan fula lurendrejerier. Thomas är dock också en hycklare och blir ändå irriterad när andra agerar oschysst. Speciellt i TV-spelsfighter, de enda han vågar ta.

2009-04-25 Topp-10: Videospeltennistitlar
Tennis och bordtennis har varit videospelens sport ända sedan den där hippa 70-talshowen som de kallar för årtionde, så med de senaste två sportloven i åtanke tog vi oss tiden att ställa samman en topplista över de till dags dato främsta samt mest framstående racketspelen. Vi tumm-smashade oss genom äldre titlar som fortfarande håller måttet (eller bara särskilt utmärker sig) samt de senaste teknikvidundren. Bättre sent än aldrig kommer här slutresultatet.

2009-02-15 Topp-10: Spelpar
Alla hjärtans dag var förvisso i går men det finns fortfarande en och annan som känner sig kärlekskrank här på redaktionen. Dessutom har det påpekats att vi tidigare uppmärksammat både påsk och halloween likväl juletid och att även kräftskivan av alla grejer har fått stå i centrum men just alla hjärtans dag har hittills inte gjorts någon grej kring... Det har blivit dags att ta igen det och som grund för att kärleken visst finns att finna i luften även i de digitala landskapen riktar vi in oss på kärlekspar genom videospelhistorien.

2008-11-30 Topp-5: Mega Man-spel
November visade sig vara Mega Man-månad för oss på POPKORN. Först lät vi både hurra och bua för det minst sagt omtalade släppet av "Mega Man 9" och sedan fick vi helt spontant idén att göra åtminstone en topp-5 bästa Mega Man-spel, bara som en kul grej för oss själva men som vi nu alltså ändå gör en grej av. För, varför inte liksom? Kul idéer att göra kul grejer av är ju hela poängen med vad vi gör här så läs mer och må det värma lite i det ruggiga höstvädret.

2008-09-22 Topp-20: Bästa utslagna spel från topp-16x16 SNES-kassetter
Nu har det gått exakt ett år sedan vi sammanställde en 16-i-1 topplista med fokus på Nintendos 16-bitare och eftersom det finns så många fler så pass bra spel kvar till systemet som fick lämnas utanför och inte ens omnämndes var vi bara tvungna att göra ett komplement. Det här är de 20 främsta titlarna som, trots att de inte klarade sig riktigt hela vägen fram in på den förstklassiga rankingen förra året, likväl förtjänar att lyftas fram i rampljuset.

2008-03-16 Topp-20: Sega Mega Drive-spel
Med NES, SNES och N64 i backspegeln kändes det ju på tiden att vi gick vidare från enbart Nintendo över till andra märken. Därmed ägnade vi tre stycken spelträffar med fokus på Sega och deras finfina Mega Drive då vi utnämnde de 20 bästa spelen till konsolen samt diverse alternativa placeringar därtill. Mega Drive:en har givit oss många fina speltimmar och kändes som en naturligt fortsättning på våra konsoltoppar. Dessutom är det trist med BARA Nintendo.

2008-03-01 Topp-10: Nintendo 64-kassetter
Att göra en N64-topplista kändes rätt i tiden förra hösten. Dels då det 2007 var tio år sedan konsolen släpptes i Sverige och dels då det kom att infalla i efterdyningarna av vår flerfaldiga SNES-topp. Efter 16 bitar med 16-bitaren var den gamla goda 64:an nästa logiska steg i ordningen. Med all efterarbete gjort kan vi med pompa och ståt, om än inte på 10års- så i alla fall på denna svenska årsdag i fråga, nu presentera den slutgiltiga Nintendo 64-topplistan.

2007-10-31 Topp: SNES-kassetter i 16 kategorier
Med start på Sveriges populärkulturella och pedagogiska samfunds 16:e öppna evenemang i ordningen och som POPKORN:s i sin tur sammanlagt 16:e topplista utsågs de bästa spelen till Nintendos 16-bitare i 16 kategorier, inklusive en övergripande topp-16. På de här sidorna kan ni se ställningarna och läsa mer, begrunda samt förvånas, förtjusas över- eller förbanna det färdiga resultatet av allas våra insatser. Detta är i varje fall vår SNES-topp i hela 16 delar.

2006-12-22 Topp-20: NES-kassetter att äga
I år är det 20-årsjubileum sedan Nintendo 8-bit släpptes i Sverige! Året till ära samlades medlemmar i Sveriges populärkulturella och pedagogiska samfund tillsammans med lirarna i Halmstads spelförening under tre stycken evenemang i höstmörkret med ett gemensamt mål i sikte å allas vår nya populärkulturella orientering på nätets grundliga vägnar, närmare bestämt att utse de 20 mest spelvärda kassetterna till NES sedan dessa 20 år tillbaka. ^_^

| 2 | 1 |

| Åter till arkiven |

POPKORN bedrivs som en helt fristående ideell sysselsättning och är inte del av något
annat samfund, samarbete eller liknande. Ansvarig uppläggare för sidan är Jan Komsa.