Aktuellt

Arkiv

Fakta för fan

Lekcenter

Perspektiv & Retrospektiv

Topplistor

SpelArkiv
För eller emot

De flesta videospelrelaterade inslagen på POPKORN var antigen topplistor, framgrävda ur spelkistan eller i form av dueller för eller emot. Undantagen var länge få och slogs under en period därför också helt enkelt ihop med just för eller emot. Nu när frispel dock har tagit en större del av POPKORN, och fortsätter att göra så, är det inte längre vettigt att det inte arkiveras helt för sig varför för eller emot återfår sitt alldeles eget lilla arkiv här nedan.


2023-10-07 För eller emot: Mortal Kombat-filmen (1995)
Håll i hatten för här kommer en ny för eller emot en spelfilmadaption av ett videospel såhär nästan tre år efter den förra kring Super Mario Bros-filmen. Fast faller detta in under vårt pågående lilla Halloween-tema..? Ja. Ja, det gör det faktiskt. För just den här filmen har minsann tydliga skräckelement!

2020-10-08 För eller emot: Super Mario Bros. (filmen) - Tagning två
Tagning två såhär två år efter den första uppgörelsen kring Super Mario Bros. Filmen alltså. Fast faller detta in under vårt pågående lilla Halloween-tema? Öh... Ja. Ja, det gör det. För den här filmen är så jävla hemsk alltså. Och även om man inte tycker den är SÅ dålig är det ändå den mörkaste, skitigaste och mest skräckinjagande officiella tagningen på Mario som någonsin gjorts.

2018-10-08 För eller emot: Super Mario Bros. (filmen)
Nära ett årtionde efter det begav sig senast är den där billiga cowboy-hatten sedan länge försvunnen men en sån sak hindrar ju inte oss. Tanken från början var att det skulle argumenteras för eller emot valfria videospel ELLER annat spelrelaterat men det blev nästan uteslutande enskilda spel som kom på tal... Nu tänkte vi alltså steget längre och kom fram till Super Mario Bros. Filmen! Som hade premiär i Sverige den 8 oktober 1993, för exakt 25 år sedan idag.

2009-11-24 För eller emot: Sonic 2
Just den här dagen är tredje gången någonsin som "Sonic 2's day" inträffar!!! Exakt vad för något nu igen? Jo, "Sonic 2's day" tillika "Sonic Tuesday" som i "Sonic 2-dagen på en tisdag den 24 nov när spelet först släpptes" hajar ni? Måns och Thomas ägnade denna spelhistoriska dag med Sonic och Tails i den blå igelkottens mest berömda spel genom tiderna. Men förtjänar det verkligen att kallas för klassiker eller är det bara är en okontrollerad berg- och dalbana?

2009-06-14 För eller emot: Wii
Efter ett litet uppehåll återkommer vi med en hiss möter diss som heta duga. Den här gången är det nämligen inget enskilt spel utan en hel spelkonsol som står inför rätta. Vi pratar Nintendos Wii. Är det en riktig revolution eller bara trams? Har Nintendo verkligen breddat spelmarknaden eller snarare bäddat för menlöst viftande som gimmick? Och är nu Dylan respektive Thomas verkligen kompetenta nog att på adekvat vis lyckas argumentera för eller emot formatet?

2009-03-28 För eller emot: R.C. Pro-Am
POPKORN är tillbaka efter flytten, nu på plats i vårt nya fina webhotell, men medan resten av redaktionen ännu inte kunnat ges någon möjlighet att göra sig hemmastadda har den där Dylan och tissel-tassel-Thomas typiskt nog struntat i att hjälpa till med flyttkartongerna och samvetslöst lämnat Janne i sticket bara för att sitta instängda i ett mörkt litet rum och köra Rares R.C. Pro-Am under tiden de slappar (varandra...).

2009-02-28 För eller emot: Super Mario Bros.
Kan man verkligen vara "emot" Super Mario Bros. och på fullaste allvar bara "tröttna" på det så till den grad att man inte vill veta av det längre? Tja, Thomas som är av typen slit och släng ser uppenbarligen inget fel med att bokstavligt talat göra sig av med allt som han för stunden inte känner för och sätter inget som helst värde på hur många år det höll heller. Nej, ut med det gamla bara! Bort, bort! Den något mer gammalmodiga Dylan känner sig dock mer eller mindre manad att tala för Mario och spelvärldens största klassiker!

2009-01-30 För eller emot: Toki: Going Ape Shit
Den här månaden är det drygt ett år sedan som vi folket på SPPS sammanställde Sega Mega Drive-toppen åt POPKORN och fortfarande är det många som inte alls vill kännas vid Toki och dess placering på listan. Nu är det äntligen dags för Måns att få vedergällning, men inte alla låter Toki bli bespottad och som apans främste förespråkare kommer den där Dylan kutandes till undsättning.

2008-12-31 För eller emot: Final Fantasy VIII
Medan varje vettig man och kvinna i vårt vettlösa avlånga land bergis passat på att vila upp sig efter julfirandet, kollat in mellandagsrean, förberett en skumpa inför nyår och fan vet vad men den sortens grejer i alla fall, så har Janne och Måns ägnat mellandagarna till att hissa respektive dissa det drygt tio år gamla textbaserade japanska konsolrollspelet Final Fantasy VIII. '-_-

2008-11-15 För eller emot: Mega Man 9
Hej och välkommna till ett nytt avsnitt här på POPKORN. Var månad kommer två av våra skribenter att argumentera för- eller emot något valfritt videospel liksom andra spelrelaterade frågor som kan tänkas dyka upp. Oavsett om det är tal om enskilda speltitlar eller annat som ska upp för debatt kan det handla om något högaktuellt likväl som något gammalmodigt. Vad vore då mer passande att börja med än ett spel som är... både och..?
| Åter till arkiven |

POPKORN bedrivs som en helt fristående ideell sysselsättning och är inte del av något
annat samfund, samarbete eller liknande. Ansvarig uppläggare för sidan är Jan Komsa.