Aktuellt

Arkiv

Fakta för fan

Lekcenter

Perspektiv & Retrospektiv

TopplistorText och bild: Jan M. Komsa & Totaka N. Talisa

Gott nytt år gott folk! Nu är det 2020 och vi fortsätter helt enkelt på en ny sida av toybloggen. Ja, vi väljer alltså att dela upp det så här för förr eller senare hade det ändå bara blivit för rörigt annars. Delen med de föregående inläggen hittar man till i länklistan här till höger --->. Högst upp i listan under "Lite av varje", sedan "Vår egen toyblogg" och "Gott och blandat 2019".

Uppdaterat 2020-01-08: Vad hände med mina senaste nya nya och nya gamla toys? (JMK)
Uppdaterat 2020-03-03: Zelda-amiibos (JMK)


Vad hände med mina senaste nya nya och nya gamla toys? (JMK)
Vi inleder det nya året, och hela det nya årtiondet för den delen, lagom lättsamt. Ni vet den där bunten med både nya nya och nya gamla toys som jag köpte på mig och plåtade för sidan häromåret? Ja, vad hände egentligen med dem sedan? Är de framme fortfarande eller åkte de alla ner i en låda direkt efter bilderna togs eller vad? Jag tänkte att det vore kanske kul med en liten uppföljning som visar vad som än blev av alla de där leksakerna. Inklusive Skull Mountain-schampoflaskan, ja.

Okej, först ut var inte mina nyinköpta gamla nya He-Man-rymdmutanter men här står de först på tur i alla fall. Eller sitter gör de ju, de sitter först på tur, som ni kan se här ovan till vänster. Jag satt dem ner rakt ovanpå min PS3:a och tänkte ja, där kan de gott sitta. Och det gör de även än fastän de i skrivande stund av någon anledning bytt plats med varandra och har en andra vågens Mighty Max Dread Star mellan dem. Fråga inte, så är det bara. Och här ovan till höger ser ni var jag likaså har satt min senast köpta nya Transformers. Han fick alltså vara kvar på skrivbordet, i sällskap av de lyckligt utvalda toys som har sin mer eller mindre permanenta plats där.

Vi går vidare till den som faktiskt var först ut ur förpackningen ifjol. Min lilla Toad-amiibo närmare bestämt. Han brukar få följa med var spelhögen med Switch-titlar än hamnar. Oftast, och som på bilden längst till vänster här ovan, får soffbordet agera avlastningsplats. Eftersom jag spelar förhållandevis mycket på Switch numera, ligga i soffan och lira är supermysigt, bemödar jag mig såklart inte med att plocka undan hela kalaset varje gång jag stänger av utan låter bara allt vara kvar på bordet. Sedan kommer vi till min senaste röda Bad Eggz-figur. Och han åkte ner i en av skrivbordslådorna som ni kanske redan noterat i bilden i mitten här ovan. Om inte får ni leta efter honom. Han är där i nedre vänstra hörnet, strax ovanför en whiteboardpenna, ovanpå en kortlek och undertill en kompass. Ja, en kompass. Jag äger en sådan. Fråga inte. Superobservanta läsare (eller tittare i det här fallet kanske?) ser kanske också undersidan med rumphålet uppåt på en Virgil-minifigur bland alla jädra grejer där i lådan... Virgil från den andra och tredje vågens Mighty Max alltså. Vadan detta? Jo, en del läsare som bryr sig om sådana här saker kommer kanske ihåg att jag trodde att min Virgil-minifigur som medföljde Skullmaster som Mega Head hade försvunnit? Det hade den inte visade det sig. Men innan det visade sig att den inte hade det hann jag såklart beställa hem en lös minifigur att ersätta den jag trodde hade försvunnit. Och där är den nu, med baken uppåt i lådan. På tal om Mighty Max så har vi ju kvar den där Skull Mountain-schampoflaskan också! Den har jag naturligtvis placerat på en hylla i badrummet, jämte badkaret. Som ni kan se på bilden längst till höger här ovan. Och jag blir lika glad varje gång jag ser den när jag går in i badrummet. Varje gång är det som om en liten del av min barndom kommer tillbaka.


Zelda-amiibos (JMK)
Det är väl inte så anspråksfullt direkt som de andra två grejerna som kommer upp i samma veva idag här på sidan men dagens tredje grej är i alla fall tre stycken Zelda-amiibos plåtade för toybloggen! Och med anspråksfullt i förhållande till dagens andra två uppdateringar menar jag inte att de grejerna skulle vara värda Pulitzer direkt utan att det här var mindre omfattande. Detta gjorde jag inte i samarbete med några andra och det var mindre göra helt enkelt. Ja, jag bara snappade några foton av toysen direkt här på skrivbordet och nu skriver jag helt fritt om den saken liksom. Först en bild från fågelperspektiv. Som i gamla klassiska Zelda-spel, ni vet? En centrerad bild i centrum förstås och sist men inte minst en där jag typ "roterat kameran". Såklart kan man trycka på bilderna för att se dem i storlek större. Och som ni förresten också kan se där i bakgrunden så har jag, sedan jag plåtade bilderna till Switch-kortbytet som läggs upp samtidigt som detta, hittat den officiella Lego-Doctor Who-ståplattan till minifiguren.

Tre bilder på mina tre nya amiibo-figurer blir det. Från början tänkte jag bara lägga upp vad som nu blev mittenbilden, sedan tänkte jag två bilder och till slut blev det alltså tre. Dels för att köra vidare på dagens tregrej här på sidan och dels för att det också passar Zelda-temat. Ni vet, för att, med tanke på Trekraften? Okej, så varför bidde det då dessa tre? Jo, när jag skaffade på mig den tidigare omnämnda Toad-amiibon för att få power-ups i Captain Toad-spelet så öppnade jag liksom Pandoras ask lite. Typ. Eller så släppte jag ut andan ur lampan. Eller vad man än säger... Lång berättelse kort så ville jag plötsligt ha grejer i The Legend of Zelda: Breath of the Wild som man får genom amiibos. Grejer som jag kunde vara utan innan men nu tänkte jag såklart äsch, vadå, har jag redan köpt en sån här figur kan jag väl lika gärna köpa en till... Och en till... Och precis DÄRFÖR ska man inte börja gambla eller knarka eller nåt sånt gott folk! För det finns inget "bara en gång" här i livet. '-_-

Hur som helst, vad jag mest ville ha var utstyrseln från Ocarina of Time... Och denna kan man få, i omgångar givetvis, med en vuxen Link-figur från just Ocarina of Time som släpptes 2016 som del av da "30th Anniversary Series" av amiibos. Så en sådan fick det alltså bli. Och att jag faktiskt tycker att själva figuren är den bästa av alla Link-amiibos var ju bara bonus. Sedan ville jag ha en Twilight Bow också. Då en sådan inte kan få slut på pilar och har typ obegränsad räckvidd. Och den kan man få om man har tur, eller om man bara är tillräckligt ihärdig, med en amiibo-figur av prinsessan Zelda i egen hög person, från Twilight Princess, tillhörande Super Smash Bros-serien, som släpptes loss 2014. Så numera kan jag ha en Link som ser ut som han gjorde i Ocarina of Time utrustad med Mästersvärdet, en Hyliansk sköld och Skymningsbågen. Svärdet och skölden finns att få tag på i spelet som det är förresten. Ööh... Spoilers? Nej, kom igen. Det är ingen spoiler att Mästersvärdet är med i ytterligare ett Zelda-spel. Skölden kanske men ändå... Kom igen!

Åh, just det! Lilla Zelda från The Wind Waker som också släpptes 2016 som del av jubileumsserien passade jag på att köpa i samma veva. Någon egentlig anledning för detta när det gäller godis i Breath of the Wild hade jag dock inte. Jag tycker bara om själva figuren. Utseendet på Link från Wind Waker gillar jag inte. Zelda däremot, funkar för mig. Henne gillar jag allt. Så det blev en sådan figur med. Och... Ja. Det var allt för mig för den här gången. Glad tredje mars gott folk!


| Tillbaka till toppen |

Till arkivet!
Lite av varje

|- GLO Friends
|- Powers of Grayskull
|- Trollfrisyrer
|- Vår egen toyblogg
|--- Gott och blandat 2019
|--- Gott och blandat 2020

Robotar och sånt

|- Multimac
|- Robot Leo 1004
|- TF/TFG Cindersaur
|- TF G2 Axelerators
|- TF G2 Grimlock
|- TF G2 Skyscorchers

Smågubbar

|- Bad Eggz Bunch
|- M.U.S.C.L.E.
|- Monster in My Pocket
|- Savage Mondo Blitzers
|- Trash Bag Bunch
|- Zbots

Småvärldar

|- Mighty Max
|--- 1:a vågen i fokus
|--- 2:a vågen i fokus
|--- 3:e vågen i fokus
|--- Mighty McMax-set

POPKORN bedrivs som en helt fristående ideell sysselsättning och är inte del av något
annat samfund, samarbete eller liknande. Ansvarig uppläggare för sidan är Jan Komsa.