Aktuellt

Arkiv

Fakta för fan

Lekcenter

Perspektiv & Retrospektiv

TopplistorText och bild: Jan M. Komsa & Totaka N. Talisa

Gott nytt år gott folk! Nu är det 2020 så vi fortsätter helt enkelt på en ny sida av toybloggen. Ja, vi väljer alltså att dela upp det så här för förr eller senare hade det ändå bara blivit för rörigt annars. Delen med de föregående inläggen hittar man till i länklistan här till höger. --> Högst upp i listan under "Lite av varje", sedan "Vår egen toyblogg" och "Gott och blandat 2019".

Uppdaterat 2020-01-08: Vad hände med mina senaste nya nya och nya gamla toys? (JMK)
Uppdaterat 2020-03-03: Zelda-amiibos (JMK)
Uppdaterat 2020-07-04: Några gamla och nya fynd (JMK) och Leksakshyllan i min bokhylla (TNT)
Uppdaterat 2020-10-04: Läääskiga leksaker (JMK, TNT)


Vad hände med mina senaste nya nya och nya gamla toys? (JMK)
Vi inleder det nya året och hela det nya årtiondet för den delen lagom lättsamt. Ni vet den där bunten med både nya nya och nya gamla toys som jag köpte på mig och plåtade för sidan i höstas? Vad hände egentligen med dem sedan? Är de framme fortfarande eller åkte de alla ner i en låda direkt efter bilderna togs eller vad? Jag tänkte att det vore väl kul med en liten uppföljning som visar vad som än blev av alla de där leksakerna. Inklusive Skull Mountain-schampoflaskan.

Ok, först ut var inte mina nyinköpta gamla nya He-Man-rymdmutanter men här står de först på tur iallafall. Eller sitter gör de ju, de sitter först på tur, som ni kan se här ovan till vänster. Jag satt dem ner rakt ovanpå min PS3:a och tänkte ja, där kan de gott sitta. Det gör de även än fastän de i skrivande stund av någon anledning bytt plats med varandra och har en andra vågens Mighty Max Dread Star mellan dem. Fråga inte, så är det bara. Och här ovan till höger ser ni var jag likaså har satt min senast köpta nya Transformers. Han fick alltså vara kvar på skrivbordet, i sällskap av de lyckligt utvalda toys som har sin mer eller mindre permanenta plats där.

Vi går vidare till den som faktiskt var först ut ur förpackningen ifjol. Min lilla Toad-amiibo närmare bestämt. Han brukar få följa med var spelhögen med Switch-titlar än hamnar. Oftast, och som på bilden längst till vänster här ovan, får soffbordet agera avlastningsplats. Eftersom jag spelar förhållandevis mycket på Switch numera, ligga i soffan och lira är supermysigt, bemödar jag mig såklart inte med att plocka undan hela kalaset varje gång jag stänger av utan låter bara allt vara kvar på bordet. Sedan kommer vi till min senaste röda Bad Eggz-figur. Och han åkte ner i en av skrivbordslådorna som ni kanske redan noterat i bilden i mitten här ovan. Om inte får ni leta efter honom. Han är där i nedre vänstra hörnet, strax ovanför en whiteboardpenna, ovanpå en kortlek och undertill en kompass. Ja, en kompass. Jag äger en sådan. Fråga inte. Superobservanta läsare (eller tittare i det här fallet kanske?) ser kanske också undersidan med rumphålet uppåt på en Virgil-minifigur bland alla jädra grejer där i lådan... Virgil från den andra och tredje vågens Mighty Max alltså. Vadan detta? Jo, en del läsare som bryr sig om sådana här saker kommer kanske ihåg att jag trodde att min Virgil-minifigur som medföljde Skullmaster som Mega Head hade försvunnit? Det hade den inte visade det sig men innan det visade sig att den inte hade det hann jag såklart beställa hem en lös minifigur att ersätta den jag trodde hade försvunnit. Och där är den nu, med baken uppåt i lådan. På tal om Mighty Max så har vi ju kvar den där Skull Mountain-schampoflaskan också! Den har jag naturligtvis placerat på en hylla i badrummet, jämte badkaret. Som ni kan se på bilden längst till höger här ovan och jag blir lika glad varje gång jag ser den då jag går in i badrummet. Varje gång är det som om en liten del av min barndom kommer tillbaka.


Zelda-amiibos (JMK)
Det är väl inte så anspråksfullt direkt som de andra två grejerna som kommer upp i samma veva idag här på sidan men dagens tredje grej är i alla fall tre stycken Zelda-amiibos plåtade för toybloggen! Och med anspråksfullt i förhållande till dagens andra två uppdateringar menar jag inte att de grejerna skulle vara värda Pulitzer direkt utan att det här var mindre omfattande. Detta gjorde jag inte i samarbete med några andra och det var mindre göra helt enkelt. Ja, jag bara snappade några foton av toysen direkt här på skrivbordet och nu skriver jag helt fritt om den saken liksom. Först en bild från fågelperspektiv. Som i gamla klassiska Zelda-spel, ni vet? En centrerad bild i centrum förstås och sist men inte minst en där jag typ "roterat kameran". Såklart kan man trycka på bilderna för att se dem i storlek större. Och som ni förresten också kan se där i bakgrunden så har jag, sedan jag plåtade bilderna till Switch-kortbytet som läggs upp samtidigt som detta, hittat den officiella Lego-Doctor Who-ståplattan till minifiguren.

Tre bilder på mina tre nya amiibo-figurer alltså. Från början tänkte jag bara lägga upp vad som nu blev mittenbilden, sedan tänkte jag två bilder och till slut blev det tre. Dels för att köra vidare på dagens tregrej här på sidan och dels för att det också passar Zelda-temat. För att ni vet, med tanke på Trekraften? Och varför det då bidde dessa tre? Jo, när jag skaffade på mig den tidigare omnämnda Toad-amiibon för att få power-ups i Captain Toad-spelet så öppnade jag liksom Pandoras ask lite. Typ. Eller så släppte jag ut andan ur lampan. Eller vad man än säger... Lång berättelse kort så ville jag plötsligt ha grejer i The Legend of Zelda: Breath of the Wild som man får genom amiibos. Grejer som jag kunde vara utan innan men nu tänkte jag såklart att äsch, vadå, har jag redan köpt en sån här figur kan jag väl lika gärna köpa en till... Och en till... Och precis DÄRFÖR ska man inte börja gambla eller knarka eller nåt sånt gott folk! För det finns inget "bara en gång" här i livet. '-_-

Hur som helst, vad jag mest ville ha var utstyrseln från Ocarina of Time. Och denna kan man få, i omgångar givetvis, med en vuxen Link-figur från just Ocarina of Time som släpptes 2016 som del av da "30th Anniversary Series" av amiibos så en sådan fick det alltså bli. Och att jag faktiskt tycker att själva figuren är den bästa av alla Link-amiibos var bara bonus. Sedan ville jag ha en Twilight Bow också. Då en sådan inte kan få slut på pilar och har typ obegränsad räckvidd. Den kan man få om man har tur, eller om man bara är tillräckligt ihärdig, med en amiibo-figur av prinsessan Zelda i egen hög person, från Twilight Princess, tillhörande Super Smash Bros-serien, som släpptes loss 2014. Så numera kan jag ha en Link som ser ut som han gjorde i Ocarina of Time utrustad med Mästersvärdet, en Hyliansk sköld och Skymningsbågen. Svärdet och skölden finns att få tag på i spelet som det är förresten. Ööh... Spoilers? Nej, kom igen nu. Det är ingen spoiler att Mästersvärdet är med i ytterligare ett Zelda-spel. Skölden kanske men ändå... Kom igen!

Åh, just det! Lilla Zelda från The Wind Waker som också släpptes 2016 som del av jubileumsserien passade jag på att köpa i samma veva. Någon egentlig anledning för detta när det gäller godis i Breath of the Wild hade jag dock inte. Jag tycker bara om själva figuren. Utseendet på Link från Wind Waker gillar jag inte. Zelda däremot, funkar för mig. Henne gillar jag allt. Så det blev en sådan figur med. Och... Ja. Det var allt för mig för den här gången. Glad tredje mars gott folk!


Några loppisfynd från 10-talet (JMK)
Det här är från början ett foruminlägg som jag gjorde på loading.se någon gång in på 2010-talet. Hela det gamla forumet och allt innehåll åkte dock ner våren 2018 utan någon förvarning från de ansvariga klåparna på Bjarneby och co, även kända som Reset Media. Som tur är hade jag iallafall detta sparat som orddokument på datorn (ja, plus själva fotot i jpg-format), så jag postar bara om det nu i form av ett smått justerat blogginlägg här på POPKORN.

Att man faktiskt fortfarande kan fynda sånt som gamla toys på loppis är ingen skröna. Eller tja, nu är det faktiskt ett antal år sedan jag besökte någon loppmarknad själv men åtminstone så sent som på 2010-talet kunde man definitivt det vilket jag alltså också gjorde. Jag hade hakat på mor min bort till en Röda Korset-loppis en dag (då hon skulle leta gamla böcker) och fyndade dessa i leksaksbacken. En krona stycket stod det på lådan om allting däri men eftersom jag plockade på mig "så mycket" enligt tanten i kassan blev det totala priset tio kronor jämnt. Ja, tio spänn... Det är ca 80 öre per figur alltså. Även om allt nu inte var komplett tycker jag ändå att det var en extremt bra deal. Mest nöjd är jag över Battle Beasts-figurerna. Ca 80 svenska öre per figur!

Allt som allt fyndade jag följande...

Battle Beasts
1:a serien: Horny Toad (saknar vapnet)
1:a serien: Crusty Crab (saknar vapnet)
2:a serien: Chameleon (saknar vapnet)
Laser Beasts: Condorassin (saknar vapnet)
Laser Beasts: Zariganian (saknar vapnet)
Laser Beasts: Scope Cougar (saknar vapnet)

Transformers
Generation 1, 1986: Hubcab (gavs ut utan tillbehör så komplett men ganska sliten)
Generation 1, 1987: Cutthroat (saknar vapnet men fick alla tillbehör till Abominus på köpet)

Mighty Max
2:a vågen, Shrunken Heads: Lobotix (komplett med Max-figur)

Masters of the Universe
1985: Modulok (saknar båda delarna till vapnet samt en st Y-pigg)
1986: Horde Trooper (saknar klubban)

Övrigt
McDonalds Happy Meal, 1993: Joker med bil från Batman the Animated Series-linjen (komplett)

Och priset på allt ovanstående var som ovan nämnt blott tio kronor... Årtiondets deal alltså! Hade förövrigt en sådan där Joker-bil som knatte sedan tiden då de faktiskt medföljde Happy Meal som dottern och därefter sonen min fått ärva under åren så härmed fick vi ju ett extra exemplar. Och ja, en Shrunken Heads Lobotix hade jag såklart också sedan tidigare så sonen fick denna med.


Notis: Länkar som kan vara till hjälp i samlandet...

Bra ställe att kolla upp Battle Beast-figurer:
http://www.toyarchive.com/BattleBeasts/Figures/FiguresList.html

Bra ställa att kollla upp Transformers-figurer:
http://tfu.info

Bra ställe att kolla upp Mighty Max-figurer:
http://www.popkorn.nu/lekcenter/mightymax_1.html
http://www.popkorn.nu/lekcenter/mightymax_2.html
http://www.popkorn.nu/lekcenter/mightymax_3.html
http://www.popkorn.nu/lekcenter/mightymax_x.html

Bra ställe att kolla upp He-Man-figurer:
http://www.he-man.org/collecting/


Några Lego-figurfynd från 20-talet (JMK)
Och det här var från början inte påtänkt alls. Från början tänkte jag alltså bara lägga upp det tidigare stycket om loppisfynden från 10-talet för den här gången. Men så råkade jag komma över dessa bara här om månaden och tänkte om. För att varför inte och varför vänta? Det var när jag var ute och handlade hattar (ja, du läste rätt) och gick från affär till affär i någon galleria som jag fick syn på den tjugonde och senaste serien Lego-minifigurer i en leksaksaffär. Gavs ut tidigare i vår i år. Vid kassan hade de dem. Det blev ett köp. Lego-minifigurer från serien med minifigurer har jag hundratals av sedan tidigare. Så att jag greppade fem påsar direkt är inget ovanligt för mig. Hoppade förvisso över serie 19 från här om året. Även om Monkey King-figuren lockade lite hade jag alltså redan hunnit tröttna lite iochmed serie 18 från året dessförinnan. Fast detta är ju ändå serie 20 så visst, då slog jag trots allt till. Och senare samma dag, då jag letade 3DS-laddare på MediaMarkt i en annan galleria i en annan del av stan stötte jag på en delserie med mer eller mindre klassiska DC-figurer, också från i år. Inte baserat på någon film, som Lego Batman, utan bara DC-figurer liksom. Tre påsar sådana blev det. Så åtta påsar totalt.Och hejsan, hoppsan, här stötte jag på problem minsann. Lego har nämligen börjat TEJPA ihop det medföljande bladet där man ser exakt vad för slags figurer som ingår i just den serien. Och inte nog med det, men kvalitén på pappret är dessutom sämre än innan. Mycket tunnare. What. DA. Fuck? Jag hoppade som sagt över serie 19 ifjol så nu vet jag inte om detta är en ändring fr o m i år eller sedan förra året men kasst är det i vilket fall som helst. För fatta att det går ju heller inte att få loss tejpen från pappret utan att riva sönder bitar av det. Vad man får göra är att klippa itu tejpen på mitten och låta den sitta kvar på bladet. Som ni kan se på bilderna ovan. Starkt jobbat Lego! Verkligen ett stabilt första intryck man får av serie 20 innanför påsarna! Likadant är det med bladen för DC-figurerna. Ihoptejpade och av tunnare papper. Men där hade de åtminstone vettet nog att tejpa så att tejpbitarna hamnar på baksidan. Nåväl, vi går vidare.

Jo, förresten! Som baksidan av bladet för de vanliga minifigurerna påminner oss om är detta inte bara den tjugonde numrerade serien i ordningen men i och med denna firar man dessutom hela 10 år med Lego-minifigurer som serie i sig! 2010-2020. Vilket väl får lov att sägas vara rätt häftigt. Figurerna jag fick: En piratdonna, en Sentai-inspirerad karaktär, självaste 10årsjubileumgubben utklädd till kloss, en dykare ihop med en söt liten havssköldpadda samt en kille med dron. Okej. Det är en okej blandning. De jag ville ha mest var ändå piraten och Sentai-figuren och dem fick jag med så... Och han utklädd till Lego-klossen är ju posterbarnet för 10årsjubileumet så av den anledningen hade jag inget emot att få honom med. Dykaren borde jag tycka mindre om men icke för dels tycker jag det faktiskt var smått fiffigt av dem att få till en plupp som gör att man kan posera figuren som om hon verkligen vore under vatten och dels är den där sköldpaddan för sabla söt alltså. Den enda jag egentligen skulle velat byta ut är den tråkiga killen med dron. Om jag hade fått säg vikingen istället så vore jag helnöjd. Nu är jag "bara" 80% nöjd med dem jag fick.

Med det sagt tycker jag dock ändå att luften verkar ha gått ur hela grejen med minifigurserier. Serie 20 som uppmärksammar ett 10årsjubileum borde väl verkligen vara något extra, men istället känns det dessvärre mest slentrianmässigt vid det här laget. Liksom, ingen av de här figurerna, inte ens de två jag ville ha mest, är någon jag känner vidare entusiasm över. Det här är inga "Holy shit, fatta vad häftigt, måste ha"-figurer. Vi hade t ex mumier och samurajer i serie 3, varulvar och geishor i serie 4 samt en romersk gladiator, 1930-tals amerikanska gangster och vad som uppenbarligen skulle föreställa självaste Kleopatra och Sherlock Homlmes i serie 5. Serie 6 från 2012 var en höjdpunkt med dess desperados, klassiska utomjordingar, högländare, en ande i lampan, rosa rymdtjej, romersk legionär, leprechaun, minotaur och självste Frihetsgudinnan! Var nog bara skater girl som kändes som utfyllnad där. Poseidon och en vikingakvinna i serie 7, en conquistador och djuphavsdykare i serie 8, typ Dr. Jekyll och Mr. Hyde samt typ Marilyn Monroe men även en klassisk riddare och en alva i serie 9, Medusa i serie 10, en Yeti och en levande pepparkaksgubbe i serie 11, en hunnersk krigare och prinsessan och grodan i serie 12 osv, osv...

Vi har fått hot dog-gubbar, majskolv-gubbar, banan-gubbar, en uppsjö av olika aliens, monster, gubbar och gummor i djurdräkter och kända mytologiska varelser däribland en faun, krigare från diverse verkliga epoker mm... Någon gång in på den andra halvan av 00-talet började det dala däremot. Och när man nu ser över figurerna i serie 20 är det ju inte bara lite underväldigande. Åtminstone HÄLFTEN av de i serie 20 hade ju lika gärna kunnat ingå i något random Lego City-set. Och den "speciella" figuren för serie 20, Lego-klossgubben? Meh. Två stycken Lego-klossgubbar, i mindre gräsliga färger dessutom, fanns nämligen redan som del av serie 18 som släpptes i samband med 40årsfirandet av minifiguren. När "been there, done that" är det mest bestående intrycket som man lämnas med... Då är det kanske på tiden att sätta punkt. Som jag gjorde med MCU-filmer efter Endgame. Och då hade det också gått över tio år och mer än 20 filmer. Vad jag nu försöker komma fram till är det blir förmodligen inga fler Lego-minifigurserier för mig. Serie 20 känns åtminstone som ett lämpligt ställe att bryta av vid. Återigen, liksom Endgame.

Men på tal om superhjältar, jag köpte ju på mig tre påsar med DC-minifigurer också... Och dessa blev jag lite gladare för. Jag ville egentligen bara ha den gamla Batman... Och jag fick honom! Först fick jag Aquaman, baserad på hans mer moderna utseende. Det blev bara en axelryckning. De kör samma det ser ut som att han simmar-gimmick med den här och det är väl lite kul i alla fall. Figur nummer två i ordningen var dock den jag ville ha alltså. Gamla fucking Batman. Bataranger och vad som ska vara repet till en änterhake medföljer. Figur nummer tre lämnade mig heller inte besviken. Mister Miracle. Okej, okej. Coolt. Hade jag fått byta ut någon så... Ja, då skulle jag hellre vilja ha Bumblebee istället för Aquaman. Om jag fick ett till önskemål hade Lego-klossen som avbildar Detective Comics #27 som man får med Bat-Mite medföljt den gamla Batman istället. För det vore verkligen pricken över i:et med Detective Comics #27 i gamla Batmans Lego-klohand.


Leksakshyllan i min bokhylla (TNT)
Skåda min leksakshylla. Eller i alla fall den hyllan med leksaker bland alla andra hyllor i min bokhylla som mest är fyllda med just böcker... Leksakshyllan i min bokhylla med andra ord! Som rubriken säger! Mest plats tar mina gamla [gamla och gamla, reds.anm...] L.O.L. Surprise-dockor. De som står uppradade på mitt L.O.L Surpise Pop-Up Store Playset som alltså också funkar som ett display set. Det är alltså både ett play och DISPLAY set. Fyndigt, eller hur? Detta är inte alla mina L.O.L. Surprise-dockor utan bara de jag tycker mest om och känner förtjänar att visas upp. Vad mer, jo, där är ju också några av mina stora Num Noms, nallar och squishys. Där är en i burk och se där, det lade jag själv nästan inte märke till förrän nu men där bakom står en söt liten L.O.L. Surprise-lavalampa med. Åter till Num Nomsen, de luktar JÄTTEGOTT. Vidare från Num Nomsen för den vita klockan ni ser där nere till höger? Det är min egen Yo-Kai Watch baserat på spelet till Nintendo 3DS. Lite som Pokémon. Och klockan funkar dessutom ihop med Yo-Kai-medaljer!Låt oss gå in för några närmare och tydligare tittar. Och ni kan såklart klicka på bilderna och förstora dem ännu mer. Okej, längst fram från vänster i hyllan står, eller rättare sagt sitter, min statyet av prinsessan Alicia, hjältinnan från Valkyrie Profile 2: Silmeria till PS2:an. Jag gillar rollspel förresten. Sedan är där tre katter från två RPG-serier till. Jag gillar katter också förresten. Meowt från Pokémon känner nog de flesta som läser det här till redan. Den vita katten och den röda katten är båda Yo-Kais. Komasan och Jibanyan heter de. Och Jibanyan har jag ju som nalle också som jag redan visat upp här förra året. Och en till cool grej! Ni ser de där medaljerna som hör till figurerna? Jo, dessa funkar inte bara att leka med till den vita klockan utan de funkar faktiskt ihop med själva 3DS-spelet också! Man scannar in dem i spelet alltså... Så det är inte bara leksakstillbehör utan speltillbehör med. Grymt häftigt. Och till höger bakom Jibanyan har jag några fler små Pokémon-figurer, inklusive tre små Pikachusar. Inget märkvärdigt utan jag tycker bara de är söta hela bunten. Det är inte alla Pokémon-figurer jag äger heller.

Okej, då kommer vi till min Donkey Kong-figur med. Och det är heller inte min enda DK-figur. Jag har Diddy Kong och Dixie Kong också i samma serie, så i samma stil och samma skala. Men eftersom de båda SKA vara mindre än Donkey så vet jag inte, jag tycker de ser lite fjuttiga ut. Så fastän Dixie är min favorit i TV-spelen tycker jag ändå att Donkey ser bäst ut av figurerna och därför får han stå framme här. Just det! På display setet bakom Donkey där längst ner är ju inte enbart L.O.L. Surprise-figurer utan där har jag också en Shoppie-docka, Chelsea Cheeseburger, och några Shopkins. Mellan mina Num Noms och min Yo-Kai Watch kan man skymta några Pokémon-kort... Där är också min gamla Tamagochi och Pikachu-PEZ-behållare som jag köpte förra sommaren... Och det får vara allt för mig för idag. Jag är egentligen inte lika inne på leksaker som Jan utan har börjat intressera mig mer för annat på sistone men jag tyckte ändå att det var på tiden att jag gjorde ett till inlägg här. För variationens skull. Bara så det inte blir för grabbigt liksom. ^_^


Läääskiga leksaker (JMK, TNT)
Ja, vi snackar spöken, de levande döda, en pumpaskallenalle och andra monster... Raskt in i det!

JMK: Lite läskiga leksaker såhär inför Halloween passar vi alltså på att visa upp. Först ut är, som ni kära läsare själva ser här ovan, dessa tre små nallar. De medföljde någon jäkla yoghurt tro't eller ej. Nu minns jag inte exakt vilken sort för det var inte i år direkt men ja, liksom man brukar få med någon kul sak i flingpaket (ett år i mitten på 1990-talet var det Mini Boglins i Kellogs Frosties-paketen t ex), så fick man alltså dessa med den här yoghurten... Som en cool tvåbarnsfarsa kunde jag då såklart inte motstå frestelsen att köpa en av varje, en till mig samt en vardera till kidsen. Deras tråkmamma som saknar barnasinne blev utan. Sonen valde i alla fall Frankensteins monster. Dottern ville ha spöket. Inte mig emot. För kvar blev ju då den som jag i hemlighet önskade mest åt mig själv - Pumpaskallemonsternallen! Bara spana in så grym den är!

JMK: Bygger vidare på Lego-minifigurfyndinlägget från i somras med ett till Lego-minifigurinlägg och i säsongens rätta anda ett direkt knutet till Halloween alltså. För som ni själva kan se på bilden ovan är det allså minifigurer av den ohyggliga sorten det gäller. De flesta kommer direkt ur serie 14 från hösten år 2015. Och till synes av ingen särskild anledning alls hade just denna serie ett genomgående tema, nämligen Halloween. Där fanns 16 stycken olika figurer att samla och jag lyckades fånga 15 av dessa. Där fanns en ny varulv med ett unikt huvud samt svans då serie 4 från 2011 innehöll en mer Michael Jackson i Thriller-aktig varulv utan svans och med ett vanligt Lego-figurhuvud. Vidare fanns där en galen vetenskapsman, en ny häxa (en annan häxa ingick också i serie 2 från 2010), ett träskmonster, en gigantisk muterad fluga, en gast som kom med kedjor, en zombifierad hejarklacksledare, en kattkvinna som tagen ur Ed Woods Orgy of the Dead, en till zombie, en mara som jag på bilden dock bytt hår på, från svart till spöklikt vitt, då jag tycker att det passar bättre, Bigfoot med kamera samt en av Draculas brudar.

Just det, där fanns även en zombie/spökpiratkapten som inte är med i bilden då han låg i en låda med andra pirater, en man utklädd till skelett med pumpaformad hink i hand för bus eller godis och en till Frankensteins monster. Den förra var liksom den förra varulven del av serie 4 så för att särskilja den här mot den där så spelar denna glatt på elgitarr. Och då jag inte tycker att vare sig bus eller godis-typen eller Frankensteins monster som glad rockstjärna riktigt passar in bland alla andra genuina monster, våldnader osv så fick de två heller inte vara med i bilden. Med istället har jag några andra favoriter som passar in bättre; vad som tveklöst ska föreställa en zigensk sierska från serie 9 årgång 2013, en Doctor Who-figur baserad på Peter Capaldi och en helt hemmabyggd vandrande döing i astronautdräkt inspirerad av nya Whos Silence in the Library. Och just det, ja! Där bak i skuggorna gömmer sig även Medusa ur serie 10 från 2013.

Den enda som fattas egentligen dvs den enda figuren som jag saknar från serie 14 är typiskt nog en av de jag mest ville ha, nämligen den stentuffa gargoylen. Visst kunde jag ha köpt en direkt från ebay men det vore ju att fuska. Halva nöjet med de här var att inte veta vilken man fick i påsen förrän man öppnade den. Nåväl, detta var en grymt bra serie i vilket fall. Något som jag dock stör mig på är varför det goda folket på Lego gjorde detta till serie nummer 14 i ordningen när det olycksbådande numret 13 ändå låg så nära till hands. För det vore faktiskt hur passande som helst om just denna dedikerade Halloween-serie hade numret 13. Och man gav ju ändå ut flera spinoff-serier parallellt med de numrerade serierna så om man verkligen behövde fylla en lucka då vad som blev serie 13 släpptes i början på 2015 kunde man väl ha låtit Simpsons-figurer eller något komma före för att spara på nummer 13 till Halloween. Eller är det bara jag som tänker så?

TNT: Minns ni Jibanyan och Komasan från leksakshyllan i min bokhylla som jag gjorde ett inlägg om i somras? Nu kan jag lägga till Whisper i samlingen. Det är en till Yo-Kai Watch-figur alltså fastän jag egentligen nog har gått ifrån det här med leksaker... Kanske jag återkommer till det någon gång i framtiden men just nu är det andra saker som lockar mer. Så är det bara. Men ändå, då jag förra, eller kanske förrförra, helgen var och kollade runt i samma krimskramsbutik där vi köpte de där Pokémon-PEZ-behållarna förra sommaren så såg jag denna. Och fastän jag egentligen slutat köpa nya toys kunde jag inte motstå när jag såg prislappen. För 10 kr, nedsatt från en hundralapp! Dessutom passar den här spökfiguren bra i hyllan nu när det närmar sig Halloween.

De hade flera där men bara av just den figuren men det gör inget för jag hade ändå inte velat ha de andra två. Tattletell och Noko. De är fula. Men avsnittet av animén med skvallerkärringspöket var kul i alla fall! Ett av mina favoritavsnitt. Fast det betyder inte att jag vill ha den fula gamla tanten som prydnad i min hylla! Och jag är inte en sådan som måste ha alla bara för att ha alla heller. Jibanyan, Komasan och Whisper räcker för mig. Och om det här blir mitt sista inlägg för toybloggen är det inte att jag slutar med en whimper. Nä, jag slutar ju med en Whisper ser ni väl! Hihi! Men jag kommer fortfarande vara med om att göra topplistor och gräva fram spel ur kistan då och då. Det är bara just leksakerna som jag lägger undan, i alla fall för tillfället.


< 2019 | | Tillbaka till toppen | 2021 >

Till arkivet!
Lite av varje

|- GLO Friends
|- Powers of Grayskull
|- Trollfrisyrer
|- Vår egen toyblogg
|--- Gott och blandat 2019
|--- Gott och blandat 2020
|--- Gott och blandat 2021
|--- Gott och blandat 2022
|--- Gott och blandat 2023

Robotar och sånt

|- Multimac
|- Robot Leo 1004
|- TF/TFG Cindersaur
|- TF G2 Axelerators
|- TF G2 Grimlock
|- TF G2 Skyscorchers
|- Transformers WFC

Smågubbar

|- Bad Eggz Bunch
|- M.U.S.C.L.E.
|- Monster in My Pocket
|- Savage Mondo Blitzers
|- Trash Bag Bunch
|- Zbots

Småvärldar

|- Mighty Max
|--- 1:a vågen i fokus
|--- 2:a vågen i fokus
|--- 3:e vågen i fokus
|--- Bortom 3:e vågen
|--- Mighty McMax-set

POPKORN bedrivs som en helt fristående ideell sysselsättning och är inte del av något
annat samfund, samarbete eller liknande. Ansvarig uppläggare för sidan är Jan Komsa.