Aktuellt

Arkiv

Fakta för fan

Lekcenter

Perspektiv & Retrospektiv

Topplistor

LekArkiv

Här samlar vi samtliga uppdateringar genom åren kring lite av varje vad gäller robotar och sånt

2021-08-14 Robotar och sånt: TF: WFC: Earthrise: Leader Class: Optimus Prime
Jannemans senaste Transformers-figur och den fjärde och sista han täcker för den här gången i ordningen... Eller den första för er som kikar igenom dessa rakt uppifrån och ned. Två Autoboter kontra två Decepticoner ur gamla Hasbros nya War for Cybertron-serie verkade väl vara en god idé. Det här är hur som helst de godas ledare; Optimus Prime.

2021-08-14 Robotar och sånt: Transformers: WFC: Earthrise: Voyager Class: Megatron
It's fucking Megatron! Nuff said.

2021-08-14 Robotar och sånt: Transformers: WFC: Siege: Deluxe Class: Spinister
Jans andra nya figur ur Transformers Generations: War for Cybertron: Siege-linjen, näst efter Sideswipe ur samma storlek- och prisklass. Fast Spinister här är en Decepticon. För det var väl klart att Jan skulle ha en motsvarande onding att möta den hjältemodiga Autoboten i rymdstrid!

2021-08-14 Robotar och sånt: Transformers: WFC: Siege: Deluxe Class: Sideswipe
Jan har visst alltid velat ha en Sideswipe. Och han hade förvisso redan en ur Armada iallafall. Men den versionen var blå av någon anledning. Så det räknas då inte riktigt. För Sideswipe ska ju vara röd. Och det är denna Transformers Generations: War for Cybertron: Siege: Deluxe Class: Sideswipe.

2021-04-04 Robotar och sånt: Fler bilder på Robot Leo 1004
Bilder på leksaksroboten i fråga i olika förpackningar samt logotypen kom med ett tips vi fick in via en säljare på Tradera. Det tackar vi för!

2020-05-04 Robotar och sånt: Transformers & Transformers Generations: Cindersaur
Nu när robotar och sånt arkiveras som en egen kategori, så som det för övrigt var tänkt att vara till att börja med, ska det väl också komma upp mer grejer om robotar och sånt i lekcenter. Måhända halvt om halvt sporrad av Vortex har Jan dels grävt fram en uråldrig text från gamla POPKORN, dels knåpat ihop en ny vad gäller Cindersaur årgång 1988 kontra 2018.

2009-02-07 Lekcenter: Multimac-parantes
Det är inte mycket med vi fann iallafall en bild från en reklamkatalog där Multimac PlanetaryOps och Multimac UtopiaProbe syns till, vilket ett konkret bevis för att Multimac-leksakerna faktiskt fanns tillgängliga i Sverige.

2008-07-10 Lekcenter: Transformers Generation 2: Skyscorchers mm
Janne fortsätter att vidga våra Transformers-vyer, den här gången med de fyra G2-figurerna/flygplanen Hawk, Snipe, Terradive och Tornado, tillsammans kända som Skyscorchers. Dessutom har stycket om Axelerators Rapido uppdaterat med bl a nya bilder då han har återfått sin sedan länge saknade motorhuv...

Axelerators! Grimlock!

2008-06-10 Lekcenter: Transformers Generation 2: Axelerators och Grimlock
Transformers! Generation 2!! Gånger två!! Och mer än så, detta är faktiskt de två första texterna som någonsin skrevs för vad som först under året därefter skulle komma att bli POPKORN. Då var det väl ändå på tiden att de också togs tillvara på.

2007-10-28 Lekcenter: Robot Leo 1004
När Janne var liten pojk hade han tydligen den här självgående batteridrivna roboten som därtill kunde förvandlas till ett lejon och som han nu skriver om med största möjliga entusiasm till tonerna av Ennio Morricones ledmotiv till "För några få dollar mer" (I kid you not...). Läs mer om Robot Leo 1004 som bara var en i mängden av likartade kinesiska robotleksaker från 1980-talet.

2006-10-29 Lekcenter: Multimac - The Planet Explorer
"Super oändliga förvandlingar!"

<- - Läs mer om Multimac, Hong Kongs eget alternativ till Zoids.

| Åter till arkiven |

POPKORN bedrivs som en helt fristående ideell sysselsättning och är inte del av något
annat samfund, samarbete eller liknande. Ansvarig uppläggare för sidan är Jan Komsa.