Aktuellt

Arkiv

Fakta för fan

Lekcenter

Perspektiv & Retrospektiv

TopplistorText och bild: Jan M. Komsa & Totaka N. Talisa

Gott nytt år allesammans! För min del innebär det dessutom en ny lägenhet och ett nytt skrivbord att placera leksaker på. Vi inleder således det tredje året i toybloggen med att följa upp hur de första två åren startade, närmare bestämt med hur det ser ut på mitt skrivbord just nu samt vad som än blev av de där toysen i loten från förrförra hösten. Vilket än en gång inkluderar den där Skull Mountain-schampoflaskan! Och Talla kommer som bekant inte längre att vara delaktig i just den här delen av sidan framöver men vem vet, hon kanske ändrar sig så hon får stå kvar med namn och bild här högst upp tills vidare. Som tidigare hittar man till med de föregående delarna från länklistan här till höger men jag la även till länkar till året före och efter eller runtom längst ner på botten av alla bloggsidorna. /JMK

Uppdaterat 2021-01-08: Nytt skrivbord och migrerande toys (JMK)
Uppdaterat 2021-02-04: Random Lego, Transformers och Turtles-notis (JMK)
Uppdaterat 2021-03-14: Nyköpta toys eller: En till random Lego, Transformers och Turtles-notis (JMK)
Uppdaterat 2021-05-14: En triss i Transformers och lite annat också (JMK)
Uppdaterat 2021-07-04: Gamla nyheter (och lite nytt också) (JMK)
Uppdaterat 2021-10-03: En halloween-version av Hatsune Miku (TNT)
Uppdaterat 2021-10-31: Några benskalliga toys att öppna (JMK)
Uppdaterat 2021-11-16: Ett par relativt redigt stora bjässar (JMK)
Uppdaterat 2021-12-07: Två par PEZ-behållare och en god jul (JMK)


Nytt skrivbord och migrerande toys (JMK)
Ett nytt år och nya tag blir det. Samma gamla dator än så länge dock. I år kommer det gå fem år sedan jag köpte den här manicken (tiden går fort) och bortsett från att jag behövde byta batteri vid ett tillfälle så har den tjänat mig väl men jag tänker att snart är det kanske ändå dags att byta upp sig. Det är väl en gammal tumregel att man bör byta dator någonstans efter 3-5 år så...

Men nu ska ju detta handla om toys! Och som ni ser har jag en liknande setup här och nu som jag hade där och då i den förra lägenheten. Skillnaden är väl att jag har det mesta ståendes till höger om datamaskinen på det här skrivbordet. Se första blogginlägget 2019 för en jämförelse. Och så har jag ju bytt ut några toys. Vilket väl torde vara det mest påtagliga på tal om toys.

Det nya året börjar med en smäll? Kanske. Vad jag dillar om? Jo, en av mina favoritföljetonger från den gamla Transformers-serietidningen från Marvel var "Arvet efter Unicron" som kunde läsas i #146–151 av den brittiska utgåvan av tidningen som senare samlades i nr 2-3 årgång 1990 av den svenska tidningen. Den här storyn utspelar sig den 1:a januari "i framtiden" år 2008 och börjar med att Scourge blir nedskjuten av prisjägaren Death's Head ovanför planeten Junk till just den texten, dvs att det nya året börjar med en smäll. Ballt. Transformers Generations Titans Return Deluxe Class Scourge från 2016 var ett givet spontanköp för mig när jag någon dag stötte på en i någon leksaksaffär eller leksaksavdelningen i någon annan affär.

Och ovan till höger har vi min Transformers Generations Titans Return Deluxe Class Highbrow från samma år som jag plockade på mig i samma veva som Scourge, när exakt det nu var. Detta är alltså inga nyinköpta toys direkt. Nä, jag köpte dessa någon gång efter Windcharger och Beachcomber som jag hade framme på skrivbordet då vi körde igång detta toybloggande förrförra året, som då var mina senast inköpta Transformers. Att jag sedan inte gjorde någon grej av Scourge och Highbrow för toybloggen beror på att jag helt enkelt inte gör någon grej av allt nytt jag skaffar på mig. Men nu när jag ställde fram dem så får de ju ändå sin beskärda del i rampljuset.

Notera huvudet på Highbrow för övrigt. Han är alltså en Headmaster. Den här versionen av Scourge med för den delen. Jag gjorde så för bilden dels eller främst eller egentligen bara för att jag ville visa att det rör sig om Headmasters här och jag pallade inte förvandla hela figurerna fram och tillbaka. Det här ska ju bara vara en "titta vad jag har framme på skrivbordet nu-text" och inga ingående recensioner. Men nu när jag själv tittar på det så för det onekligen tankarna till något som jag diggade skarpt från den sista årgången av Marvel-serietidningen, som publicerades år 1991 i Sverige, nämligen battle damage och då i synnerhet på Power Master Optimus Prime.

Såväl Lego-R2D2 som Lego-Doktorn baserad på Peter Capaldi, inklusive hans mini-TARDIS, får stå framme fortfarande. Eraser från minifigurserien ur Lego Batman-filmen damp däremot ner i någon låda till förmån för inte gamla Batman själv utan faktiskt Mister Miracle, från samma serie från i fjol med diverse DC-figurer. Jag behövde väl inte ha mer svart mot den svarta ytan tänkte jag. Då passade den mer färgglada Mister Miracle bättre. Där bakom har jag förresten ett schackbräde som jag använder som förvaringslåda för diverse smågrejer som jag inte vill ska komma bort. Och där ovanpå står en Bob-Omb och vaktar. Jag har ingen aning om varifrån jag fått den. Minns inte. Längst ut till höger står Sideswipe från den nya Transformers War for Cybertron Trilogy-linjen tillika miniserien som började på Netflix här om året. Jag har alltid velat ha en Sideswipe... Och nu har jag det. Ännu oöppnad som ni kan se. Jag har inte bråttom.

Då går vi över till det andra gänget som jag har utspridda här och var. Mina gamla nya He-Man-rymdmutanter, Flogg/Brakk från 1989 och Optikk från 1990, har migrerat från där de tidigare satt ovanpå vår PS3 i den förra lägenheten till en ny sittplats uppe på en Sega Saturn i en hylla i vardagsrummet. Ett kort tag däremellan satt de faktiskt ovantill platt-TV-apparaten men den onda rymdmutantledarens fruktade fiskespövapen lockade bara katten så det fick vara bra så här.

Och så åter till skrivbordet för där under, ovanpå skrivaren sitter nu min nya Cindersaur, efter att ha haft plats både på den förra skrivbordsytan och därefter på hemtelefonen. Någon sådan har vi inte nu längre förresten. Vi hade ju det innan alltså men då det gick mer än fyra år i förra lägenheten utan att hemtelefonen ringde en enda gång kunde vi liksom inte motivera att fortsätta betala avgifter för en sådan. Öppnar man upp en av skrivbordslådorna så finner man hur som helst även min senaste Bad Eggz-figur där bland allt från PEZ-behållare till kådisar och till sist har vi den där Skull Mountain-schampoflaskan som såklart får stå i badrummet nu med.

Men vänta nu lite, saknar vi inte någon? Jo. Toad-amiibon. Den lilla filuren har jag inte längre framme, eller ens någorlunda till hands som Bad Eggz-gubben, eftersom jag helt enkelt kände mig klar med Captain Toad. Videospelet då. Den plockades bara undan likt andra videospeltillbehör som man inte längre använder men det gav mig en idé. Kanske detta kan bli en liten lek framöver, typ se vilken av dessa från den här loten som blir kvar framme sist..? Den som lever får se.


Random Lego, Transformers och Turtles-notis (JMK)
Tjena! Och vet ni vad? Här ska det bli fler inlägg hädanefter. Fler än bara fyra om året alltså. För bägge bloggarna, toy och PS. Så det blir just mer spontant liksom. Därmed kommer dessa inte längre att presenteras som sina egna uppdateringar utan snarare bara haka på annat, efter att nu ändå ha fått varsin egen spot på aktuelltsidan så här i början på året. På så sätt frigör vi mer utrymme på schemat för annat också. Och låter båda bloggarna vara en vid sidan om-grej liksom. Det här inlägget gör jag som ett kort komplement till flyttbilderna i PS-bloggen som kommer upp nu i samma veva. Dels för att dela upp det hela lite och dels för att ja, ett par grejer hörde uppenbarligen egentligen hit till toybloggen. Så, ja, låt oss gå in på det då!

Det första som jag köpte till den nya lägenheten, så fort jag fick reda på att vi fick den, var det här stora Lego-huvudet. Som också är en förvaringslåda. Eller behållare... Ett kärl kanske? Inte för att jag, hur som helst, har något däri för tillfället. Eller har tänkt att ha något i denna skalle heller... Men när jag såg den så visste jag bara. "Den" liksom. "Den måste jag ha." Jag tänkte direkt att det här skulle bli det första jag ställer i en hylla i den nya lägenheten innan allt annat kom på plats... Så att stället inte skulle kännas så tomt. För då måste man ju ha något i hyllan. Så den här mega-lego-skallen fick det bli.

En ny Transformers-figur har jag för övrigt hunnit skaffa på mig bara sedan jag tog bilderna på hur det ser ut på mitt skrivbort just nu till det inledande inlägget för året här om månaden... Spinister ur samma serie och klass som min nya Sideswipe. Har inte öppnat någon av dem ännu, nä. För som tidigare nämnt har jag inte direkt bråttom med sånt här nu för tiden. Ett tecken på att man blivit äldre/börjar bli gammmal kanske. Tålamod är ju en dygd heter det. De kan stå kvar i sina förpackningar ett tag till tills jag känner för att göra något för Robotar och sånt kanske. Funderar fortfarande lite kring hur jag ska ta mig an den saken...

Men spana in da cool artwork på liksom "kartongryggen" av boxarna. Hur häftigt som helst i mitt tycke. Scourge aproves också som ni ser. Apropå artwork har jag här något från flytten också. Teenage Mutant HERO Turtles-förpackningar. Från Wacky Action-serien, ja. Jag hade två sådana här figurer som kid. Eller hade och hade, jag HAR ju kvar dem fortfarande. Splinter som kryper och Shredder som slicar. Splinter var kass. Och brukade gå sönder på mitten. Och det var inte bara min figur för en kompis hade också en och hans gick också sönder på samma ställe. Och i vuxen ålder köpte jag in en helt ny likadan Splinter-figur och den gick också sönder på precis samma ställe så... Men den där Shredder-figuren alltså... Det var fan den bästa Shredder-figuren som fanns då det begav sig. Gimmicken med de rörliga delarna var inte alls i vägen på just Shredder-figuren utan kunde ignoreras helt och Shredders hjälm och knivblad var, som sig bör, plåtfärgade och inte fucking lila som på originalfiguren... Det enda som fattades var egentligen tygkappan.

Och det var det för den här gången! Ett kortare inlägg alltså. Och faktiskt ett spontant sådant då jag från början inte alls tänkte göra något till den här delen av sidan för den här månaden. Jag vet inte varför jag inte tog fler bilder på toys och till toys direkt relaterade saker under flytten förresten... Tänkte bara inte på det... Och jag kan ju inte lika gärna ta nya bilder nu, för nu är det ögonblicket liksom förbi. Det vore inte genuint liksom. Så det blev bara en enda random toybild från den där flyttdagen då jag packade upp lådorna... Men kombinerat med en ny Transformers-figur och den där stora lego-skallen fick jag ju pusslat ihop ett helt inlägg ändå. Och ja, just det! När jag ändå var i farten passade jag på att ändra förra månadens rubrik till en mindre intetsägande sådan. Från "Nytt år, nya tag" till "Nytt skrivbord och migrerande toys".


Min februari-lot nyköpta toys eller: En till random Lego, Transformers och Turtles-notis (JMK)
Okej. Ett nytt inlägg var det här. Och det blir en till random Lego, Transformers och Turtles-notis, ja. Vilket alltså är vad min februari-lot nyinköpta toys råkade bestå av. Det blev inga nya gamla leksaker denna gång utan bara "lokala" spontanköp. Jag har mao inte handlat något på ebay på sistone utan detta är sådant som jag stött på och plockat i förbifarten i den fysiska handeln här på plats. Eller jag har ju handlat på ebay på sistone men det har inte varit några toys rättare sagt. Mest spel och sånt. Och här handlar det ju uteslutande om toys! Då kör vi.

En blygsam bunt men ändock en bunt nya leksaker. Några Lego-figurer, ett par Decepticon-ledare, mest märkbart med Megatron i mitten där, samt en Turtles-leksaksbil. Jag öppnade inte upp några av dessa nu, tillskillnad från i den förra loten som jag knåpade ihop ett inlägg kring, för det här fick helt enkelt bli ett kvickare inlägg. Och jag vet mycket väl att jag annars hade ägnat halva jäkla eftermiddagen speciellt åt Transformers-figurerna. Och detta hade jag bara inte tid för när jag plåtade de här bilderna. Jag fick kvicka mig innan grabben kom hem från skolan!

Om vi tar en lite närmare titt och börjar längst bak från vänster så har vi min, öh, nya penna. Ja, det är en sådan där Lego-penna som också är en riktig bläckpenna. Såg den i en bokhandel och köpte den på plats. Detta är ju just en sådan där pryl som egentligen hade passat att ta plats i pryl- och stoffbloggen men, MEN, märk väl att en Batman-minifigur ingår också... Vilket gör att jag klassar hela detta "set" som en leksak. Det här var inte första gången jag sett sådana här Lego-pennor i handeln men då har det också varit endast pennor, utan någon figur till alltså... Och vad som gjorde att det blev ett köp för mig just den här gången var just Batman-minifiguren! Inte för att jag inte redan hade flera Lego-Batman-figurer, däribland en sådan här med helsvart dräkt ā la filmen 1989, men what da heck... Man kan alltid ha en extra. Dessutom kostade pennan med figuren inte mer än runt en tjuga. Växelpengar.

Megatron går jag inte så mycket närmare in på nu då jag tänker att jag gör en egen grej om honom och de andra Transformers-figurerna ur War for Cybertron-serien som jag köpt på mig på sistone men jodå, det är en War for Cybertron-Megatron i alla fall. Duh. Den ur mittendelen i trilogin, Earthrise, närmare bestämt. Kom ut i butik rätt nyligen som en av dem i den sista vågen för den delen, från 2020 och in på 2021. Sedan har vi Bludgeon! Och jag har alltid velat ha en Bludgeon! Åtminstone ända sedan jag läste den sista årgången av den ursprungliga Marvel-serietidningen. Året var 1991. Så jag har velat ha en Bludgeon i drygt 30 år alltså. Och nu har jag en. Ja, jo, om det verkligen hade varit så viktigt för mig så hade jag ju beställt hem en originalfigur för länge sedan. Någon direkt priotitet har det mao knappast varit. Men när jag nu såg en i butik så passade jag på. Denna Bludgeon är en sådan för de lite mindre kidsen men vad gör det. Släpptes 2019 som del av Cyberverse-linjen, som man då hade döpt om till Bumblebee Cyberverse Adventures. Säkert för att casha in på Bumblebee-namnet då den spelfilmen hade premiär i slutet på 2018... Men gissa vad? När jag skriver detta nu, i början på mars, så har jag hunnit köpa på mig ännu en Bludgeon-figur... Men det får bli något för ett senare inlägg.

Lego-Super Mario eller Super Mario-Lego, hur ska man säga egentligen? Ja, tre påsar med random fiender från Mario-spelen köpte jag i vilket fall. Inga minifigurer utan sådana att helt bygga ihop med klossar. Och detta är serie 2 redan! Och jag som allra helst vill ha en Blopper... Då får jag visst hålla utkik i affärerna efter den första serien. Eller beställa direkt från ebay. De slösade då ingen tid med dessa. Första serien med de här fiendeklosspåsarna kom ju ut andra halvan av 2020, ihop med allt annat Mario-Lego, och de har redan hunnit följa upp den alltså. Nåväl. Nummer fem i ordningen är en liten Hot Wheels-buss med Teenage Mutant Ninja Turtles-tema. Det är också det femte av fem olika fordon i denna lilla serie från Hot Wheels och då hade de föregående fyra vardera en av de fyra Turtlarna som omslagsbild. Jag var frestad att köpa alla fem men njaä... Jag hindrade mig själv. Bussen med alla fyra Turtlar samlade på bilden blev det däremot. Och det var ju främst för den där bilden och den vansinnigt nostalgiframkallande gamla loggan som det blev ett köp. Kul att det överhuvudtaget "får" heta NINJA Turtles i vår del av världen nu för tiden förresten. Denna gröna Turtles-buss kommer nog ta Beatles gula utbåts plats som något random Hot Wheels-fordon på mitt skrivbord. Får vara försiktig då jag öppnar den bara. Vill ju inte skada bilden! Och det var allt för den här gången. Ha nu en mysig vår allesammans!


En triss i Transformers och lite annat också (JMK)
Det blir inget om Lego eller Turtles den här gången men en triss i nya Transformers i alla fall. Plus lite annat också. Så att, eh, ja, utan några vidare fördröj hoppar vi väl rakt in i det då!

Och här ovan har vi dem alltså. Mina tre senaste nya Transformers, köpta i mars och april i år. Först ut är den där andra Bludgeon-figuren som jag nämnde att jag hade hunnit köpa i början på mars men som ändå inte var med i marsinlägget då de bilderna plåtades redan i februari. Den här versionen av Bludgeon gavs ut som del av den tolfte och sista vågen av Robots in Disguise-linjen som varade 2015-2017... Och det är ju några år sedan nu, ja. Hur kunde jag då hitta honom ny i förpackning i leksaksavdelningen i någon affär år 2021? Med tanke på det totalt trasiga skicket på förpackningen så misstänker jag starkt att detta var en figur som måste ha trillat ner och bakom en hylla på lagret och som sedan bara legat där i alla dessa år, fram tills att någon som jobbar där råkade hitta figuren och bara ställde ut den i hyllan i butiken med alla de andra betydligt nyare Transformers-figurerna ur dagsaktuella linjer. Tro mig, jag har själv jobbat i butik och sådant händer faktiskt.

En nyare figur därefter. En Transformers Generations War for Cybertron Deluxe Class Crosshairs från 2019. Och mig veterligen är detta den enda nya Crosshairs sedan originalfiguren från 1987. Tja, den karaktären var väl aldrig någon omtalad fanfavorit direkt. Sist men inte minst men ändå minst snappade jag upp en Rattrap från War for Cybertron Kingdom, dvs den tredje och sista delen i denna trilogi, Core Class från 2020. Core Class består av små figurer. Där fanns även såna som Megatron i Core Class... Vilket jag inte alls tycker passar och därför bara ignorerade. Rattrap däremot, han SKA ju vara liten så honom passade jag på att köpa i den här storleken. Och så blev jag väl lite nostalgisk av att se vad som var en Beast Wars-karaktär i form av en helt ny figur.

Ni förstår, i år fyller Beast Wars 25 år. Den delen av Transformers började alltså 1996. Jag var förvisso inte alls intresserad av leksaker på den här tiden (som var slutet på mellanstadiet och början på högstadiet för mig) och det skulle dröja flera år in på 2000-talet innan jag ens fick chansen att se TV-serien med Beast Wars (som inte visades i Sverige), först via nätet varpå jag köpte på mig samtliga de tre säsongerna på amerikansk DVD. Däremot minns jag hur Hasbro år 2006 gav ut en miniserie leksaker för att fira Beast Wars 10-årsjubileum. Jag som hade hunnit fatta tycke för Beast Wars genom TV-serien slog då till direkt och beställde hem alla de sex figurerna som fanns tillgängliga; Cheetor, Rhinox, Waspinator, Dinobot, Tarantulas och såklart Rattrap... Lustigt nog var Rattrap den enda av dessa som inte baserades på originalfigurerna från 1996 utan hans Transmetalform från 1998 men han var ändå min favorit. Och tänka sig, att nu har det hunnit gå ytterligare 15 år sedan det där 10-årsjubileet... Tiden går fort...

När POPKORN startades för 15 år sedan var jag småbarnsförälder. Nu är jag storbarnsförälder och det är inte långt kvar innan den äldsta är gammal nog att lämna boet. Ja, tiden går fort alltså. Förresten är det relativt nyligen som jag återigen började köpa nya Transformers till mig själv för när kidsen var i leka-med-leksaker-åldrarna spenderade jag oftast hellre pengar på leksaker, däribland Transformers, för dem att faktiskt leka med. Men de växer upp så fort och nu är inte ens den yngre det minsta intresserad längre, nu har även han redan hunnit växa ifrån det här med leksaker. Vilket å ena sidan är lite synd men å andra sidan kunde jag då med gott samvete börja köpa leksaker åt mig själv igen. Hoho. Fast nu får jag nog ändå sänka tempot lite med nya inköp. För ni vet hur man kan ha en "backlog" av nya spel som man antigen inte har tid eller inte tar sig tid till att börja beta av? Jo, nu börjar jag ju ha en backlog av toys också! Det blev inte bara en triss i nya Transformers de här senaste två månaderna, nu har jag plötsligt en triss i oöppnade War for Cybertron Deluxe Class-figurer också! Och då räknar jag inte ens med Megatron som jag köpte i februari. Det får liksom vara bra så här tills jag börjat beta av nytillskotten.

Vad har hittills hindrat mig? Tja, egentligen behövde jag bara bygga en ny scen att plåta alla toys på. Sedan vi flyttade och sedan flyttade igen har jag varit utan en nämligen. Nu i veckorna fick jag tummen ur och fick ihop en äntligen. Här ovan ser ni några testbilder. Min gamle GoBot Scratch fick äran att stå modell. Och det blev väl ändå inte så tokigt om jag får lov att säga det själv? Nu när jag själv tittar närmare på dessa bilder inser jag också att denna Scratch nog aldrig blivit ordentligt rengjord. Men det är trots allt den äldsta leksaken som jag fortfarande har kvar sedan min tidiga barndom på 80-talet. Att figuren nu är så där sliten och så är en del av dess historia för mig personligen. Ja, hur som helst... Nu har jag inga undanflykter längre. Dags att börja öppna de nya toysen. War for Cybertron-figurerna står först på tur. Planerar att knåpa ihop ett propert inslag om dem under sommaren. Och det var allt för idag gott folk!


Gamla nyheter (och lite nytt också) (JMK)
..eller ÄNNU en till random Lego, Transformers och Turtles-notis! Ja, med tanke på vad de flesta inlägg hittills har handlat om är det väl inte så svårt att luska ut vad för toys jag egentligen lutar som mest åt, visst? Visst hade jag några He-Man-gubbar, en och annan Action Force, några Biker Mice from Mars, ett par uppsättningar Zbots, flera Polisskolan-figurer av alla saker och några få från diverse andra leksakslinjer. En styck Power Ranger-figur t ex. Den blåa såklart. Och en styck Simpsons-figur. Bart. Och så vidare... Jag hade förvisso rätt många från Trash Bag Bunch serie I-II, men långt ifrån alla. Först i vuxen ålder kompletterade jag den första serien åtminstone. Störst intresse för och vad jag också hade som mest av redan som kid var Mighty Max, som har flera egna sidor här på POPKORN (se våg 1, 2 och 3 t ex), och så just Lego, Transformers samt Turtles. Vilket väl reflekteras i vad jag ofta väljer att fokusera på nu för tiden.

Mario-Lego serie 1 Mario-Lego serie 1-2

Den som söker finner. Jag har ju varit på något av en liten skattjakt efter serie 1 av de här, eh, Super Mario-fienderna i Lego-påsar. Fick napp till slut alltså. Tre påsar kvar fanns det. Vilket väl var tur för mig, för det var ju exakt så många jag ville ha också. Så nu har jag tre påsar från serie 1 och tre påsar från serie 2 som jag köpte tidigare i år. Fortfarande oöppnade hela bunten, ja... Men sedan februari, då jag köpte de där första tre påsarna, har jag iallafall tagit tiden till att öppna Lego-pennan inklusive Batman-minifiguren, Earthrise Voyager Megatron och Turtles-bussen från Hot Wheels. Så jag har börjat beta av "backloggen" med nya toys alltså. Den nya Sideswipe samt Spinister från ännu tidigare har jag dessutom också hunnit öppna minsann!

Åter till Mario-Lego-figurerna eller Lego-Mario-figurerna eller vad man nu ska kalla dem. Håller hur som helst fortfarande tummarna för en Blopper som jag tycker ser ut att vara den häftigaste av alla dessa Mario-fiender i Lego-format men det kvittar faktiskt om det inte blir någon sådan. Lägger ändå Lego på hyllan efter det här. Av flera anledningar. Dels har båda barnen vuxit ifrån Lego vid det här laget och det var mycket för deras skull som jag hade framme allt mitt Lego i alla dessa år. Dels har Lego Borg trist nog återigen försvunnit från marknaden. Och dels har jag själv tröttnat på Lego-minifigurserien. Såvida det inte plötsligt dyker upp något superhäftigt blev detta antagligen mitt sista Lego-köp, åtminstone inom överskådlig framtid.

Class of 1986 Class of 1986

Raskt över till nästa sak på dagordningen. Gamla nya Transformers. Gamla nya som i gamla figurer i nya versioner. Ni som läst det föregående inlägget här ovantill minns nog att jag nämnde att Beast Wars fyller 25 år i år? Det är inte allt. Transformers The Movie, den tecknade långfilmen, fyller även 35 år det här året. Den kom först upp på biograferna 1986 alltså. Tiden flyger. Med anledning av 35-årsjubileet har flera nya figurer som baserats på dem med anknytning till filmen börjat dyka upp på butikshyllorna. Som ni kan se på bilderna här ovan. Jag skulle ju ta en paus från nya inköp men var ändå lite frestad att plocka Hot Rod och/eller Scourge... Men jag avstod. Hot Rod har jag redan i originalfigur från 1986 och då den karaktären aldrig tillhört en av mina favoriter är jag liksom nöjd med att "bara" ha en version av honom. Scourge kunde jag dock tänka mig att ha flera av men... Tja, jag gillar inte direkt just den här "feta" designen på roboten. Generations Titans Return Deluxe Class Scourge från 2016 som pryder mitt skrivbord just nu ser ju mycket, mycket bättre ut. Och därmed höll jag i slantarna.

Och då kommer vi till dagens huvudstory typ. Det som verkligen är gamla nyheter, som i vad som var nytt för länge sedan. Mellan att se nya Transformers-figurer från filmen som nu firar 35 år och nya Beast Wars-figurer då den serien nu firar 25 år samt mina egna bilder förrförra månaden från 15 år sedan då Beast Wars firade blott 10 år så har jag väl blivit något mer nostalgisk än vanligt nu på sistone. Så jag rotade igenom några lådor fyllda med allt möjlig för att se om jag kunde hitta gamla cardbacks och sånt. Återfann en del men långt ifrån alla jag hoppades på. Men så hittade jag detta också. En gammal, väl använd, leksakskatalog med Turtles-nyheter från 1992. Tror jag. Sista siffran i årtalet där det står skrivet längst ner till höger på sista sidan är nästan helt bortsliten, men jag tycker det ser ut att vara en tvåa. Ja, det har alltså bläddrats extremt mycket i den här nyhetskatalogen. Vilket man väl ändå får lov att säga blivit en del av dess charm nu, så här nästan hela 30 år senare. Åtta sidor lång är denna. Vi tar en kik inuti!

Första uppslaget. Sidan 2 och 3 alltså. Proppfullt med gamla nyheter. Och jag gillar verkligen hur de gjorde att de tecknade bakgrunderna hänger samman på uppslagen. Det är charmigt. Men för enkelhetens skull går jag igenom sida för sida här. Högst upp på sidan 2 ser vi en "NY BLIMP". Den nya blimpen helt enkelt. Även känd som Turtle Blimp II. En andra version av Turtlarnas eget luftskepp som varje vettig påg då kände igen från den tecknade TV-serien. Och som man såklart ville ha med aldrig fick... Just en sådan här hängde minsann i taket på andra våningen på gamla Lekcenter i stan där jag växte upp. Hur fett ballt som helst. Moturs från blimpen ser vi några fler fordon och till sist centerbiten på sidan; Krangs androida kropp. Denna kropp var märkbart större än vad man såg i den tecknade TV-serien, mer än dubbelt så hög som någon av de vanliga actionfigurerna. "Figur sälj separat." står det som vanligt i slutet av beskrivningen men detta stämde inte riktigt. Medföljde gjorde nämligen själva hjärnan till kroppen, Krang själv alltså, den som tidigare såldes som en "lös" figur i sk "mobilt livsuppehållande system". Någon Krang ville man ju såklart också ha som kid. Och jag var överlycklig som fick den här stora bjässen, Krangs androida kropp inklusive hjärnan, som kid. Det var ett av de få "fordonen" jag hade.

Raskt över till sida 3 där man ser ytterligare fyra fordon. Och ett av dessa hade jag faktiskt; Mike's Pizza Chopper Back-Pack! "Mike har byggt om en pizzaugn till en helikopter som bärs på ryggen! Du får fart på den genom att pumpa in pizzabitar i ugnen." kan man läsa. Ja, ni kan ju klicka på bilden ovan för att förstora och kunna läsa själva förresten. Denna pizzakopter köpte mor min åt mig helt spontant minns jag. Bara sådär. På Åhlens. Det är ju ett av de allra minsta fordonen så den var säkert mycket billigare. Kanske därför. Vad mer har vi här, sport Turtles? "Välj mellan 4 olika" står det i beskrivningen och så har de bara tre på bild. Lyckat. Jag var dock i vilket fall som helst aldrig särskilt mycket för alla dessa olika variationer på de fyra vanliga Turtlarna. Kändes mest som trams och utfyllnad bara. Och likadant kände jag för Batman-figurerna och mestadels därför hade jag bara en enda sådan (en Combat Belt Batman från 1992 för den som undrar). De där elva vanliga figurerna där under däremot var då vad som fångade blicken på denna sida. Helt nya figurer står det om dem men nja..? Walkabout, Wyrm, Chrome Dome, Dirtbag och Groundchuck är faktiskt något äldre... De kom på den lite äldre sortens cardbacks nämligen, samma som t ex Turtlarna som kunde öppna skalen. Super Shredder, Tokka, Rahzar, Sergant Bananas, Space Usagi och Tatoo hade en nyare sorts cardbacks däremot. Av de lite äldre figurerna ville jag som barn verkligen ha Walkabout. Kängurun alltså, som jag för övrigt trodde var en dingo då. Dock lyckades jag aldrig finna figuren någonstans. En Chrome Dome hade jag däremot. Plåtskallen som av någon anledning var en av de spelbara karaktärerna i Turtles Tournament Fighters på SNES. Sedan hade jag en kompis som hade Wyrm som också var en fräck figur. Av de lite senare figurerna hade jag även Rahzar, rakt ur Turtles II-filmen 1991, och Sergant Bananas. Den senare var också min allra sista Turtles-figur som kid. Även denna köpt på Åhlens, bara helt apropå. Och när jag skriver att jag "hade" dessa så menar jag inte att jag inte längre har kvar dem utan snarare att jag hade dessa REDAN som kid. För jag har ju också fortfarande kvar dem alla, ja.

Sidan 4 och 5. Mittuppslaget. Och jag ska kanske försöka hålla mig lite mer kortfattad... Så vad har vi här då? Mer gamla nyheter! Däribland fler uppsättningar med olika variationer på de fyra turtlarna. Även om det bara är tre på bild i grupppen längst upp till höger där på fjärde sidan. Militär-turtles, rock 'n roll-turtles... Giv mig styrka. Men jag hade faktiskt en militär-Bebop, som inte fick vara med i denna katalog. Men det var då å andra sidan bara för att jag inte hade någon vanlig Bebop på den tiden. Militär-Bebop var en rätt så bra figur får jag dock ändå medge. Ovanligt rörlig i armarna för en figur från första halvan av 90-talet. Vad mer, just det, de där turtlarna som kunde trycka ner huvudet i skalet! Det var faktiskt en rätt så schyst gimmick och jag har vaga minnen av att någon av kompisarna hade en sådan figur. Sedan de båda fordonen där längst ner på sidan? Pansarvagnen och monstertrucken? Dessa vill jag minnas att jag såg där och då på Åhlens samtidigt som mor min köpte mig en Sergant Bananas. Och Turtlarna med dinosaurier hade de också. Synd att man inte alltid hade någon kamera med sig överallt på den tiden...

Högst upp på femte sidan gör de reklam för muterande Turtles-figurer. Bland oss i grabbgänget på den här tiden mer kända som "Turtles som kan förvandla sig" för det var alltså just detta som var grejen med dem. Jag hade en viss kompis, samma kille som hade Wyrm som nämnt innan, som hade en av de fyra Turtlarna... Eller två. Antigen hade han två, Michaelangelo och Raphael, eller så hade han en av dem medan en annan kompis hade den andra. Jag minns inte riktigt. Själv hade jag i var fall två andra av dessa figurer som kunde förvandla sig. Rocksteady och Bebop. Då jag inte hade de ordinarie Rocksteady och Bebop som pojk (Wyrm-polaren hade det, själv fick jag denna duo först i vuxen ålder) så var det alltså dessa variationer jag lekte med för de rollerna. Och jag kom att digga de här figurerna skarpt. Inte minst då jag lekte med dem både som Rocksteady och Bebop men även som helt andra karaktärer i deras mänskliga former när jag hittade på helt andra världar och inte enbart lekte Turtles med Turtles-figurer liksom. Som människor passade de ju ihop med figurer ur andra linjer med. Ok, några fordon till där nere. Inget att tillägga om det. Vi bläddrar vidare.

Sista uppslaget. Sidan 6 och 7. Och här är det gamla favoriter för hela slanten! Bara fordon på dessa sidor men vi ser flera kära klassiker här. Inte minst turtlarnas party van, som den där dönicken Dylan köpte på sig när vi båda var i 20-årsåldern någon gång omkring mitten till slutet på dubbelnollatalet (i ungefär samma veva som POPKORN först blev till för den delen). Skåpbilen är väl det mest kända fordonet Turtlarna någonsin haft, i flera inkarnationer, och visst har den sin charm och elegans. Turtlecykeln är ju också cool och kult, och Jetskin som Rocksteady rattar längst ner på sjätte sidan är såklart densamma som Råttkungen styr i Turtles IV på SNES. Och så kan jag väl passa på att nämna att de även hade det där Pizza Thrower-fordonet den där gången på Åhlens. Bland fordonen på sjunde sidan tyckte jag alltid att den flygande bilen som Shredder, Rocksteady och Bebop sitter i var riktigt läcker. Men mest av allt ville man såklart ha det där borrmaskinfordonet, dvs "mutantmodulen" som ondingarna brukade använda i den tecknade TV-serien. "Fotslöddrets nya monstermaskin - en dödligt farlig tunnelborrare som gräver sig fram i marken med en roterande dyngborr i nosen. Bestyckad med bl a målsökande missiler och laserkanon." Oh, baby! Man kunde ju bara drömma om att få en sådan. Sist men inte minst, eller kanske minst ändå, av alla dessa fordon är det jag själv hade. Da Party Tube... Längst ner till höger på uppslaget.

Sidan 8 och runt om till sidan 1 igen då. Den sista sidan samt den första med omslaget alltså. Fler gamla favoriter här. Och de sparade tydligen det bästa till sist... För här ser vi ju både Technodromen och kloakerna, dvs skurkarnas och hjältarnas respektive högkvarter! Och därtill två till gäng med lösa actionfigurer! Jag hade själv inte Technodromen. Däremot hade min kompis, han som hade bl a Wyrm, detta högteknologiska högkvarter, denna gigantiska golfboll på räls med ett enormt cyklopöga högst upp. Så jag har ändå fått leka min beskärda del med Shredders och Krangs ställe. Och själv hade jag däremot kloakerna. Fick det stora leksetet i julklapp ett år. Och då kunde vi alltså turas om vad vi lekte med, den där kompisen och jag. När vi var hemma hos honom så lekte vi med Technodromen och när vi var hemma hos mig så lekte vi med kloakerna. Båda är ju helt suveräna lekset. Kloakerna är kanske roligare som just lekset betraktat... Det finns fler lekmöjligheter. Setet är mer som ett dockhus för grabbar medan Technodromen, fastän det öppnas upp just som ett dockhus, är mer trångt och har mer begränsad lekyta där inuti. Technodromen är dock kul som fan att leka med det också, men framför allt är det visuellt mer imponerande och funkar mycket bättre så som utställningsobjekt. Finns för- och nackdelar med båda seten alltså. Jag är ju bara glad att i barndomen ha haft chansen att leka mig mer än mätt med båda.

Om vi tittar på gänget längst upp till höger på sista sidan av de individuella figurerna så hade jag och den där kompisen oss sinsemellan alla dessa. Jag hade Baxter Stockman som muterad fluga, han hade Shredder med tygkappa, jag hade Ace Duck och Metalhead, vi hade båda Casey Jones, jag hade Usagi Yojimbo, han hade Leatherhead, jag hade stensoldaten General Traag, han hade den där första Krang med skyddsbubblan, jag hade Genghis Frog, han hade Råttkungen, jag hade Splinter och han hade alla fyra vanliga Turtlar (men jag hade alla fyra som kunde öppna skalen). Det blev många långa lekar med Turtles-figurerna vi båda hade. Sist av allt ser vi Wacky Action-figurerna där nere till vänster. Och som tidigare nämnt då jag i flytten hittade förpackningarna från just dessa hade alltså vi båda Splinter som kryper men går sönder på mitten vid användning och jag hade också Shredder som slicar, som jag tycker var den bästa Shredder-figuren då det begav sig. Okej, det var allt för den här gången. Uff. Blev visst mycket mer text än jag trodde. Ja, så kan det gå när man börjar tänka tillbaka och minnas allt mer man vill dela med sig. Glad sommar nu!


En halloween-version av Hatsune Miku (TNT)
Hej igen! Talla här. Oväntat? Det är nästan ett helt år sedan mitt förra inlägg då jag dessutom tackade för mig. Men nu gör jag minsann ett kort gästinhopp här i bloggen, så då var det väl tur att mitt namn fick stå kvar för i år också! Känner ni till Vocaloid? Det är ett datorprogram som man kan göra sånger med. Det utvecklades i Japan av Yamaha och kom först ut 2004. Och vem är då Hatsune Miku? Bara den mest populära personligheten för Vocaloid. Och Crypton Future Medias egen officiella "moe anthropomorphism" och typ maskot. Det finns många olika figurer av Hatsune Miku. Detta är en Hatsune Miku Halloween Version och det är bara en av flera olika halloween-versioner av Hatsune Miku dessutom. Finns några med mer realistiska proportioner. Men jag föredrar denna gulliga chibi-variant. Och som om den söta lilla pumpan inte vore nog har Miku egen pumpaskalle!

Pumpkin Pumpkin

Jag beställde denna Miku redan innan förra årets halloween men den hann inte komma fram i tid så jag sparade detta inlägg till i år. Det passade ju bra nu när det gått snart tre månader sedan bloggen uppdaterades och han den där old man Jan ändå inte tänkt posta något eget riktigt ännu. Och visst skrev jag innan att jag hade slutat med toys men då är ju frågan, är det här verkligen en leksak? Det är ju en prydnadsfigur. Testa leka med den och den faller i bitar! Man får posera figuren försiktigt och bara ha den framme att titta på. Blir inte mer prydnadsfigur än så. Ett ställ fick man också till, för att bättre hålla figuren på plats, men jag tycker hon ser bäst ut utan, som hon är bara. Jag gillar denna också då hon kommer med en polkagris i handen och ingen orangesvart utan en äkta julig rödvit så det är Nightmare Before Christmas-anda över henne.


Några benskalliga toys att öppna (JMK)
Mer på temat benskallar parallellt med benrangel/benskalletopplistan och den kuriosa benskalliga prylen i Perspektiv & Retrospektiv. Då jag väl hade bestämt mig vilket tema Halloween-topplistan skulle ha så tänkte jag att det vore väl passande om jag tog tillfället i akt att öppna de båda Bludgeon-figurerna som jag köpte på mig tidigare i år. Och jodå, jag dröjde verkligen till nu, veckan för årets Halloween, med att göra detta. Som tidigare nämnt känner jag inte längre någon brådska direkt med sånt här. Och ja, Bludgeon må vara en Transformer men det är en Transformer med benskalle så liksom... Ja, det passar. Ni som måhända kollat igenom den där topplistan må även notera att Bludgeon dock icke fick vara med där... Benskallen till trots... Nää, för att någonstans måste jag ju ändå dra gränsen och jag hade redan överstigit topp-10 och med tanke på att Bludgeons benskalle egentligen är helt fake även "in-universe" så rök den gamle Pretendern.

^_^ ^_^

Men hur som helst, låt oss skrida till verket nu. Två styck Bludgeon-figurer köpta nya i vanliga fysiska butiker tidigare nu i år alltså. Och jag har ju redan tagit upp exakt vad för linjer som dessa kommer ur och sånt, så detta går jag inte in på igen. Den som verkligen vill veta behöver ju bara scrolla upp på just denna sida av sidan och läsa det där... Här och nu är det bara hopp och lek som gäller. Och som vanligt kan man klicka på bilderna för att förstora dem förresten.

^_^ ^_^

Ja, förvandla dem kände jag faktiskt för att göra under tiden jag plåtade den här gången. De där instruktionerna på baksidan av förpackningen till den större, mer avancerade, Bludgeon-figuren, eller Bludgeon-figuren för större barn helt enkelt (^_^), var dock ganska kassa och inte lätta att följa. Så jag struntade i dem och gick på känsla och fick snabbt till det ändå. Vad kan man säga om stridsvagnsformen egentligen... Det är ju en sån där futuristisk design-historia. Inte direkt min kopp av te... Men det funkar väl för den här figuren. Den andra Bludgeon i robotform kan närmast beskrivas som en kompakt klump plast. Figuren har nästan ingen rörlighet alls och känns väldigt plastig, sådär billigt plastig. Påminner om många figurer från de senare åren av den ursprungliga linjen. Men så är det ju uppenbarligen en leksak för de lite mindre kidsen.

^_^ ^_^ ^_^

Åter till Bludgeon för de äldre kidsen, inklusive oss åldringar med barnasinnet i behåll. Enligt de där instruktionerna och bilden på förpackningen så ska svärdet placeras med spetsen framåt på fordonsformen. Jag tycker däremot att det ser mycket bättre ut med spetsen bakåt i det läget... Och det är allt jag har att säga om det. En liten fördel med den simplare Bludgeon är iallafall att dennes svärd inte har en ful extrapigg som sticker ut, och som sticker i ögonen, vid fästet!

^_^ ^_^

Men vänta, det kommer mera! En benskallig toy till återstår att öppna. En sådan där pirayaplanta från Super Mario-spelen fast just i benskalleform då. Hur logiskt det än är liksom... För växter har väl inga skelett heller men ja, ja, whatever... Och säg hej till Herr Mullvad förresten!

^_^ ^_^

Oookej, först en närbild... Och sedan en bild på denna skojfriskt makabra leksak av en krukväxt där den gott kan stå som prydnad i fönstret. Och ja, det var allt för den här gången.

Egentligen så tänkte jag faktiskt ha en fjärde toy att öppna i samband med dessa... En Skeletor från första vågen av de nya He-Man-figurerna från 1989. Som för övrigt är den enda jag saknar ur den vågens sk onda mutanter, fastän Skeletor teeekniskt sett rent storymässigt faktiskt inte är en av mutanterna men whatever. Likt med Taalas pumpaskallefigur ifjol, som hon skrev om tidigare i månaden, hinner jag dock inte få hem min rymdbenskalle i tid innan årets Halloween. Och det är inte ens det att jag hade beställt den i god tid innan och det nu visar sig att den inte kommer fram i tid utan jag hade själv helt glömt bort att beställa hem en tidigare och helt plötsligt var det veckan innan Halloween och jag bara ååååh... Men fuck it, den får komma när den kommer. Kanske jag, återigen likt Taala med sin figur, rent utav spar den till nästa Halloween-säsong!


Ett par relativt redigt stora bjässar (JMK)
I samband med den gamla klassiska Godzilla som plockats ur filmhyllan till idag så blev det ett inlägg här i bloggen om just ett par rediga bjässar från förr, närmare bestämt den onda hjärnan Krangs androida kropp från Turtles samt Transformers Armada Unicron. Och ja, det är ju relativt stora bjässar då. Ståendes sida vid sida med t ex fucking Action Man, som jag för övrigt också hade en av som kid (och ja, just det var faktiskt en docka för pojkar) så är väl dessa två inte så jättestora, men jämfört med andra ur deras egna respektive leksakslinjer så var de det. Eller tja, rätt så stora i alla fall. Så som jag tänker handlar det dock inte bara om hur stora själva leksakerna är i vår värld, utan även om hur stora de var i deras fiktiva världar...

Och där var, och förblir, Unicron den största Transformern av dem alla. Någonsin. Detta är typ allmänbildning. Han förvandlas till en hel jävla planet till andras stora fasa för fasen! Den första Unicron-leksaken var denna ni ser här ovan. Armada Unicron. Det var Transformers Armada som fick mig intresserad av toys igen i vuxen ålder. Jag köpte dem alla. Och naturligtvis var Unicron den stora kronjuvelen i den samlingen då. Och jag har ju andra stora Transformers. Som redan nämnt någonstans apropå någonting här på sidan så har jag en 20årsjubileums Optimus Prime. Den kanske största och finaste av dem alla... En G1 Scorponok har jag också. En av de största figurerna ur den ursprungliga leksakslinjen och faktiskt nära Unicrons storlek som leksak. Men grejen är den att Unicron skulle vara mycket större egentligen i den verkligheten! Transformers var ju i regel jättar som de var. Unicron var dock en jätte bland jättarna. Och det är vad det handlar om. Och jo, förvisso var ju Scorponok en sådan där bas också. Som toy och i den tecknade TV-serien var han, liksom Fortress Maximus, också mycket större än de i vanlig jättestorlek, som Optimus Prime... Men som nog också nämnt innan så har jag alltid förespråkat den ursprungliga Marvel-serietidningskontinuiteten framför allt annat och i denna var Scorponok, liksom Fort Max för övrigt, minsann i samma storlek som OP och co. Och då är det alltså Unicron som gäller.

Krangs androida kropp var däremot inte alls så mycket större än alla andra i Turtles. Och i det här fallet tänker jag på den tecknade TV-serien (som Archie-serietidningen förvisso byggde på). Leksaken var ändå det. Den var inte mycket, mycket större än vanliga figurer men den var mycket större än vad kroppen framställdes vara i serien i alla fall. Här är grejen dock... Som väl alla Turtles-fans säkert vet kunde ju Krang ihop med androidkroppen växa till jättetorlek! Och därmed uppfyller den här figuren mina kriterier för att tas upp här som en relativt stor gammal bjässe. Karaktären var en jätte i sin fiktiva kontinuitet och leksaken är större än genomsnitten i sin linje. Bilderna ovan skall väl också nämnas förresten... Jo, första bilden från vänster är jag, som kid, år... Jag vet i fan, 1992 eller 1993, då jag fick Krang med hans androida kropp. Inköpt på gamla Leksaksmagasinet. Tillfället, om det var någon special occasion, minns jag för allt i världen icke. Kanske det var det? Kanske det var därför någon var där med kamera och fotade..? Jag minns inte dock. Jag minns bara att det var dagen jag fick Krang och Krangs androida kropp. Naturligtvis har jag kvar den än. Och då jag är av uppfattningen att leksaker är till för att lekas med så har den liksom gått i arv till mina egna barn. Eller tja, de har i alla fall fått "låna" den att leka med. Dottern var först...

..och senare sonen. Hennes lillebror mao. Som under en tid faktiskt la beslag på alla mina gamla Turtles-toys. Med sköldpaddornas bas såklart. Det gamla kloakleksetet alltså. Dessa dagar är nu ett minne blott, men han var allt ett stort Turtles-fan när han var mindre. Pappa kunde ju inte ha varit mer stolt! Han hade ju många egna Turles-figurer också. Den nyare generationens figurer alltså, baserade på TV-serien från 2003. Dessa lekte han också mycket med. Ibland bara med dem, ibland bara med mina gamla och ibland blandade han gammalt med nytt. Och det var en mycket rolig och liksom mysig tid för mig som förälder. Bara att se, eller höra i bakgrunden, hur han lekte. Se mina egna gamla leksaker lekas med på nytt och komma till liv igen liksom. Fylla sina syften. Typ så som toysen i Toy Story. Krangs stora androida kropp var såklart en favorit. Detta märktes då den ofta fick liksom center stage, stå i centrum helt enkelt. Som ni kan se här ovan. ^_^


Två par PEZ-behållare och en god jul (JMK)
Detta blir årets sista inlägg och lagom juligt som sådant. Lite tidigt att önska alla en god jul kanske men igår, 6 december, var i alla fall tomtedagen så...

Ho, ho, ho och allt det där, ja! Med gårdagen i åtanke tyckte jag att det här passade gott nog. Några andra "jultomtiga" toys (och jag hittar på ord till höger och vänster i dessa bloggar, ja) kan jag så här på rak arm heller inte påminna mig om att jag har så att... Ja, det fick ju bli detta då. Och inte för att jag tvunget måste avrunda med något julrelaterat i december, utan för att jag just i år helt enkelt kände för att göra det. Annars kan det såklart diskuteras huruvida PEZ-behållare ens bör räknas som leksaker. Och jag vet inte men jag följde den här TV-serien på femman på 90-talet, Kameleonten, och där brukade de referera till huvudena på PEZ-behållarna som leksaker... Dessutom har vi redan gjort ett inlägg om PEZ-behållare för den här delen av sidan. Men ja, jultomten själv och Rudolf med röda mulen i form av PEZ-behållare skramlade jag alltså fram. Och där har ni dem, på bilden här ovan. De båda är fina nog och funkar gott.

Kändes liiiite fjuttigt att göra ett helt inlägg kring bara ett par PEZ-behållare som jag inte ens hade mycket att skriva om så what da heck, jag slänger in ett till par. Det här är nog mina senaste två. Nog... Jag är inte helt säker. Inte för att jag har för vana att köpa PEZ-behållare (likt t ex kaffekoppar), men det händer. Ett rätt så häftigt gammalt par jag har är Darth Vader och en Stormtrooper. Min personliga favorit är annars Odie, hunden från Garfield. Dess öron är nämligen perfekta att sätta tummen på så att man slipper nagla på den lilla piggen där baktill för att kunna komma åt godiset. Mario och Donkey Kong här ovan är hur som helst ett schyst par. Fint skulpterade, fint målade och troget återskapade med huvudformer och anleten uttrycksfulla nog för att passa mycket bra som PEZ-behållare. Och det var det för i år för bloggen. God jul!


< 2020 | | Tillbaka till toppen | 2022 >

Till arkivet!
Lite av varje

|- GLO Friends
|- Powers of Grayskull
|- Trollfrisyrer
|- Vår egen toyblogg
|--- Gott och blandat 2019
|--- Gott och blandat 2020
|--- Gott och blandat 2021
|--- Gott och blandat 2022
|--- Gott och blandat 2023

Robotar och sånt

|- Multimac
|- Robot Leo 1004
|- TF/TFG Cindersaur
|- TF G2 Axelerators
|- TF G2 Grimlock
|- TF G2 Skyscorchers
|- Transformers WFC

Smågubbar

|- Bad Eggz Bunch
|- M.U.S.C.L.E.
|- Monster in My Pocket
|- Savage Mondo Blitzers
|- Trash Bag Bunch
|- Zbots

Småvärldar

|- Mighty Max
|--- 1:a vågen i fokus
|--- 2:a vågen i fokus
|--- 3:e vågen i fokus
|--- Bortom 3:e vågen
|--- Mighty McMax-set

POPKORN bedrivs som en helt fristående ideell sysselsättning och är inte del av något
annat samfund, samarbete eller liknande. Ansvarig uppläggare för sidan är Jan Komsa.