Aktuellt

Arkiv

Fakta för fan

Lekcenter

Perspektiv & Retrospektiv

TopplistorText och bild: Jan M. Komsa & Totaka N. Talisa

Gott nytt år allesammans! För egen del innebär det dessutom en ny lägenhet och ett nytt skrivbord för mig att placera ut leksaker på. Vi inleder således det tredje året i toybloggen med att följa upp hur de första två åren startade, närmare bestämt med hur det ser ut på mitt skrivbord just nu samt vad som än blev av de där toysen i loten från förrförra hösten. Vilket än en gång inkluderar den där Skull Mountain-schampoflaskan! Och Talla kommer som bekant inte längre att vara delaktig i just den här delen av sidan framöver men vem vet, hon kanske ändrar sig så hon får stå kvar med namn och bild här högst upp tills vidare. Och som innan hittar man till med de föregående delarna från länklistan här till höger men jag la även till länkar till sidan före och efter eller runtom längst ner på botten av alla bloggsidorna. /JMK

Uppdaterat 2021-01-08: Nytt skrivbord och migrerande toys (JMK)
Uppdaterat 2021-02-04: Random Lego, Transformers och Turtles-notis (JMK)
Uppdaterat 2021-03-14: Nyköpta toys eller: En till random Lego, Transformers och Turtles-notis (JMK)


Nytt skrivbord och migrerande toys (JMK)
Ett nytt år och nya tag är det, ja. Samma gamla dator än så länge dock. I år kommer det gå fem år sedan jag köpte den här manicken (tiden går fort) och bortsett från att jag behövde byta batteri vid ett tillfälle så har den tjänat mig väl. Men jag tänker att snart är det kanske ändå dags att byta upp sig. Det är väl en gammal tumregel att man bör byta dator någonstans efter 3-5 år så...

Men nu ska ju det här handla om toys! Och som ni ser har jag en liknande setup här och nu som jag hade där och då i den förra lägenheten. Skillnaden är väl den att jag har det mesta ståendes till höger om datamaskinen på det här skrivbordet. Se första blogginlägget 2019 för en jämförelse. Och så har jag också bytt ut några toys, ja. Vilket väl torde vara det mest påtagliga på tal om toys.

Det nya året börjar med en smäll? Kanske. Vad jag nu dillar om? Jo, en av mina favoritföljetonger från den gamla Transformers-serietidningen från Marvel var "Arvet efter Unicron" som kunde läsas i #146–151 av den brittiska utgåvan av tidningen som senare samlades i nr 2-3 årgång 1990 av den svenska tidningen. Den här storyn utspelar sig den 1:a januari "i framtiden" år 2008 och börjar med att Scourge blir nedskjuten av prisjägaren Death's Head ovanför planeten Junk till just den texten... Dvs att det nya året börjar med en smäll. Ballt. Transformers Generations Titans Return Deluxe Class Scourge från 2016 var ett givet spontanköp för mig när jag någon dag stötte på en i någon leksaksaffär eller leksaksavdelningen i någon annan affär.

Ovan till höger har vi även min Transformers Generations Titans Return Deluxe Class Highbrow från samma år som jag plockade på mig i samma veva som Scourge, när exakt det nu var. Detta är alltså inga nyinköpta toys direkt. Nä, jag köpte dessa någon gång efter Windcharger och Beachcomber som jag hade framme på skrivbordet då vi körde igång detta toybloggande förrförra året och som då var mina senast inköpta Transformers. Att jag sedan inte gjorde någon grej av Scourge och Highbrow för toybloggen beror på att jag helt enkelt inte gör någon grej av allt nytt jag skaffar på mig. Men nu när jag ställde fram dem så får de ju ändå sin beskärda del i rampljuset.

Notera huvudet på Highbrow för övrigt. Han är alltså en Headmaster. Den här versionen av Scourge med för den delen. Jag gjorde så för bilden dels eller främst eller egentligen bara för att jag ville visa att det rör sig om Headmasters här och jag pallade inte förvandla hela figurerna fram och tillbaka. Det här ska ju bara vara en "titta vad jag har framme på skrivbordet nu-text" och inga ingående recensioner. Men nu när jag själv tittar på det så för det onekligen tankarna till något som jag diggade skarpt från den sista årgången av Marvel-serietidningen, som publicerades år 1991 i Sverige, nämligen battle damage och då i synnerhet på Power Master Optimus Prime.

Såväl Lego-R2D2 som Lego-Doktorn baserad på Peter Capaldi, inklusive hans mini-TARDIS, får stå framme fortfarande. Eraser från minifigurserien ur Lego Batman-filmen damp däremot ner i någon låda till förmån för inte gamla Batman själv utan faktiskt Mister Miracle, från samma serie från i fjol med diverse DC-figurer. Jag behövde väl inte ha mer svart mot den svarta ytan tänkte jag. Då passade den mer färgglada Mister Miracle bättre. Där bakom har jag förresten ett schackbräde som jag använder som förvaringslåda för diverse smågrejer som jag inte vill ska komma bort. Och där ovanpå står en Bob-Omb och vaktar. Jag har ingen aning om varifrån jag fått den. Minns inte. Längst ut till höger står en Sideswipe från den nya Transformers War for Cybertron Trilogy-linjen tillika miniserien som började på Netflix här om året. Jag har alltid velat ha en Sideswipe... Och nu har jag det. Ännu oöppnad som ni kan se. Jag har inte bråttom.

Då går vi över till det andra gänget som jag har utspridda här och var. Mina gamla nya He-Man-rymdmutanter, Flogg/Brakk från 1989 och Optikk från 1990, har migrerat från där de tidigare satt ovanpå vår PS3 i den förra lägenheten till en ny sittplats uppe på en Sega Saturn i en hylla i vardagsrummet. Ett kort tag däremellan satt de faktiskt ovantill platt-TV-apparaten men den onda rymdmutantledarens fruktade fiskespövapen lockade bara katten så det fick vara bra så här.

Och så åter till skrivbordet för där under, ovanpå skrivaren sitter nu min nya Cindersaur, efter att ha haft plats både på den förra skrivbordsytan och därefter på hemtelefonen. Någon sådan har vi inte nu längre förresten. Vi hade ju det innan alltså men då det gick mer än fyra år i förra lägenheten utan att hemtelefonen ringde en enda gång kunde jag liksom inte motivera att fortsätta betala avgifter för en sådan. Öppnar man upp en av skrivbordslådorna så finner man hur som helst även min senaste Bad Eggz-figur där bland allt från PEZ-behållare till kådisar. Och till sist har vi den där Skull Mountain-schampoflaskan som såklart får stå i badrummet nu med.

Men vänta nu lite, saknar vi inte någon? Jo. Toad-amiibon. Den lilla filuren har jag inte längre framme, eller ens någorlunda till hands som Bad Eggz-gubben, eftersom jag helt enkelt kände mig klar med Captain Toad. Videospelet alltså. Den plockades bara undan likt andra videospeltillbehör som man inte längre använder. Men det gav mig en idé. Kanske detta kan bli en liten lek framöver, typ se vilken av dessa från den här loten som blir kvar framme sist? Den som lever får se.


Random Lego, Transformers och Turtles-notis (JMK)
Tjena! Och vet ni vad? Här ska det bli fler inlägg hädanefter. Fler än bara fyra om året alltså. För bägge bloggarna, toy och PS. Så det blir just mer spontant liksom. Därmed kommer dessa inte längre att presenteras som sina egna uppdateringar utan snarare bara haka på annat, efter att nu ändå ha fått varsin egen spot på aktuelltsidan så här i början på året. På så sätt frigör vi mer utrymme på schemat för annat också. Och låter båda bloggarna vara en vid sidan om-grej liksom. Det här inlägget gör jag som ett kort komplement till flyttbilderna i PS-bloggen som kommer upp nu i samma veva. Dels för att dela upp det hela lite och dels för att ja, ett par grejer hörde uppenbarligen egentligen hit till toybloggen. Så, ja, låt oss gå in på det då!

Det första som jag köpte till den nya lägenheten, så fort jag fick reda på att vi fick den, var det här stora Lego-huvudet. Som också är en förvaringslåda. Eller behållare... Ett kärl kanske? Inte för att jag, hur som helst, har något däri för tillfället. Eller har tänkt att ha något i denna skalle heller... Men när jag såg den så visste jag bara. "Den." liksom. "Den måste jag ha." Jag tänkte direkt att det här skulle bli det första jag ställer i en hylla i den nya lägenheten innan allt annat kom på plats... Så att stället inte skulle kännas så tomt. För då måste man ju ha något i hyllan. Så den här mega-lego-skallen fick det bli.

En ny Transformers-figur har jag för övrigt hunnit skaffa på mig bara sedan jag tog bilderna på hur det ser ut på mitt skrivbort just nu till det inledande inlägget för året här om månaden... Spinister ur samma serie och klass som min nya Sideswipe. Har inte öppnat någon av dem ännu, nä. För som tidigare nämnt har jag inte direkt bråttom med sånt här nu för tiden. Ett tecken på att man blivit äldre/börjar bli gammmal kanske. Tålamod är ju en dygd heter det. De kan stå kvar i sina förpackningar ett tag till. Tills jag känner för att göra något för Robotar och sånt kanske. Funderar fortfarande lite kring hur jag ska ta mig an den saken...

Men spana in da cool artwork på liksom "kartongryggen" av boxarna. Hur häftigt som helst i mitt tycke. Scourge aproves också som ni ser. Och apropå artwork har jag här något från flytten också. Teenage Mutant HERO Turtles-förpackningar. Från Wacky Action-serien, ja. Jag hade två sådana här figurer som kid. Eller hade och hade, jag HAR ju kvar dem fortfarande. Splinter som kryper och Shredder som slicar. Splinter var kass. Och brukade gå sönder på mitten. Och det var inte bara min figur för en kompis hade också en och hans gick också sönder på samma ställe. Och i vuxen ålder köpte jag in en helt ny likadan Splinter-figur och den gick också sönder på precis samma ställe så... Men den där Shredder-figuren alltså... Det var fan den bästa Shredder-figuren som fanns då det begav sig. Gimmicken med de rörliga delarna var inte alls i vägen på just Shredder-figuren utan kunde ignoreras helt och Shredders hjälm och knivblad var, som sig bör, plåtfärgade och inte fucking lila som på originalfiguren... Det enda som fattades var egentligen tygkappan.

Och det var det för den här gången! Ett kortare inlägg alltså. Och faktiskt ett spontant sådant då jag från början inte alls tänkte göra något till den här delen av sidan för den här månaden. Jag vet inte varför jag inte tog fler bilder på toys och till toys direkt relaterade saker under flytten förresten... Tänkte bara inte på det... Och jag kan ju inte lika gärna ta nya bilder nu, för nu är det ögonblicket liksom förbi. Det vore inte genuint liksom. Så det blev bara en enda random toybild från den där flyttdagen då jag packade upp lådorna... Men kombinerat med en ny Transformers-figur och den där stora lego-skallen fick jag ju pusslat ihop ett helt inlägg ändå. Och ja, just det! När jag ändå var i farten passade jag på att ändra förra månadens rubrik till en mindre intetsägande sådan. Från "Nytt år, nya tag" till "Nytt skrivbord och migrerande toys".


Min februari-lot nyköpta toys eller: En till random Lego, Transformers och Turtles-notis (JMK)
Okej. Ett nytt inlägg var det här. Och det blir en till random Lego, Transformers och Turtles-notis, ja. Vilket alltså är vad min februari-lot nyinköpta toys råkade bestå av. Det blev inga nya gamla leksaker denna gång utan bara "lokala" spontanköp. Jag har mao inte handlat något på ebay på sistone utan detta är sådant som jag stött på och plockat i förbifarten i den fysiska handeln här på plats. Eller jag har ju handlat på ebay på sistone men det har inte varit några toys rättare sagt. Mest spel och sånt. Och här handlar det ju uteslutande om toys! Då kör vi.

En blygsam bunt men ändock en bunt nya leksaker. Några Lego-figurer, ett par Decepticon-ledare, mest märkbart med Megatron i mitten där, samt en Turtles-leksaksbil. Jag öppnade inte upp några av dessa nu, tillskillnad från i den förra loten som jag knåpade ihop ett inlägg kring, för det här fick helt enkelt bli ett kvickare inlägg. Och jag vet mycket väl att jag annars hade ägnat halva jäkla eftermiddagen speciellt åt Transformers-figurerna. Och detta hade jag bara inte tid för när jag plåtade de här bilderna. Jag fick kvicka mig innan grabben kom hem från skolan!

Om vi tar en lite närmare titt och börjar längst bak från vänster så har vi min, öh, nya penna. Ja, det är en sådan där Lego-penna som också är en riktig bläckpenna. Såg den i en bokhandel och köpte den på plats. Detta är ju just en sådan där pryl som egentligen hade passat att ta plats i pryl- och stoffbloggen men, MEN, märk väl att en Batman-minifigur ingår också... Vilket gör att jag klassar hela detta "set" som en leksak. Det här var inte första gången jag sett sådana här Lego-pennor i handeln men då har det också varit endast pennor, utan någon figur till alltså... Och vad som gjorde att det blev ett köp för mig just den här gången var just Batman-minifiguren! Inte för att jag inte redan hade flera Lego-Batman-figurer, däribland en sådan här med helsvart dräkt ā la filmen 1989, men what da heck... Man kan alltid ha en extra. Dessutom kostade pennan med figuren inte mer än runt en tjuga. Växelpengar.

Megatron går jag inte så mycket närmare in på nu då jag tänker att jag gör en egen grej om honom och de andra Transformers-figurerna ur War for Cybertron-serien som jag skaffat på mig på sistone men jovars, det är en War for Cybertron-Megatron i alla fall. Duh. Den ur mittendelen i trilogin, Earthrise, närmare bestämt. Kom ut i butik ganska nyligen som en av dem i den sista vågen för den delen, från 2020 och in på 2021. Sedan har vi Bludgeon! Och jag har alltid velat ha en Bludgeon! Ja, åtminstone ända sedan jag läste den sista årgången av den ursprungliga Marvel-serietidningen. Året var 1991. Så jag har velat ha en Bludgeon i drygt 30 år alltså. Och nu har jag en. Ja, jo, om det verkligen hade varit så viktigt för mig så hade jag ju beställt hem en originalfigur för länge sedan. Någon direkt priotitet har det mao knappast varit. Men när jag nu såg en i butik så passade jag på. Denna Bludgeon är en sådan för de lite mindre kidsen men vad gör det. Släpptes 2019 som del av Cyberverse-linjen, som man då hade döpt om till Bumblebee Cyberverse Adventures. Säkert för att casha in på Bumblebee-namnet då den spelfilmen hade premiär i slutet på 2018... Men gissa vad? När jag skriver detta nu, i början på mars, så har jag hunnit köpa på mig ännu en Bludgeon-figur... Men det får bli något för ett senare inlägg.

Lego-Super Mario eller Super Mario-Lego, hur ska man säga egentligen? Ja, tre påsar med random fiender från Mario-spelen köpte jag i vilket fall. Inga minifigurer utan sådana att helt bygga ihop med klossar. Och detta är serie 2 redan! Och jag som allra helst vill ha en Blopper... Då får jag visst hålla utkik i affärerna efter den första serien. Eller beställa direkt från ebay. De slösade då ingen tid med dessa. Första serien med de här fiendeklosspåsarna kom ju ut andra halvan av 2020, ihop med allt annat Mario-Lego, och de har redan hunnit följa upp den alltså. Nåväl. Nummer fem i ordningen är en liten Hot Wheels-buss med Teenage Mutant Ninja Turtles-tema. Det är också det femte av fem olika fordon i denna lilla serie från Hot Wheels och då hade de föregående fyra vardera en av de fyra Turtlarna som omslagsbild. Jag var frestad att köpa alla fem men njaä... Jag hindrade mig själv. Bussen med alla fyra Turtlar samlade på bilden blev det däremot. Och det var ju främst för den där bilden och den vansinnigt nostalgiframkallande gamla loggan som det blev ett köp. Kul att det överhuvudtaget "får" heta NINJA Turtles i vår del av världen nu för tiden förresten. Denna gröna Turtles-buss kommer nog ta Beatles gula utbåts plats som något random Hot Wheels-fordon på mitt skrivbord. Får vara försiktig när jag öppnar den bara. Vill ju inte skada bilden! Och det var allt för den här gången. Ha nu en mysig vår allesammans!


< 2020 | | Tillbaka till toppen | 2019 >

Till arkivet!
Lite av varje

|- GLO Friends
|- Powers of Grayskull
|- Trollfrisyrer
|- Vår egen toyblogg
|--- Gott och blandat 2019
|--- Gott och blandat 2020
|--- Gott och blandat 2021

Robotar och sånt

|- Multimac
|- Robot Leo 1004
|- TF/TFG Cindersaur
|- TF G2 Axelerators
|- TF G2 Grimlock
|- TF G2 Skyscorchers

Smågubbar

|- Bad Eggz Bunch
|- M.U.S.C.L.E.
|- Monster in My Pocket
|- Savage Mondo Blitzers
|- Trash Bag Bunch
|- Zbots

Småvärldar

|- Mighty Max
|--- 1:a vågen i fokus
|--- 2:a vågen i fokus
|--- 3:e vågen i fokus
|--- Mighty McMax-set

POPKORN bedrivs som en helt fristående ideell sysselsättning och är inte del av något
annat samfund, samarbete eller liknande. Ansvarig uppläggare för sidan är Jan Komsa.