Aktuellt

Arkiv

Fakta för fan

Lekcenter

Perspektiv & Retrospektiv

Topplistor

Arkiverade
Topplistor

Här hamnar allehanda topplistor. Multipopulärkulturella liksom mångpopulärkulturella. Mycket nöje!

| 2 | 1 |

2010-12-27 Topp-10: Tecknade TV-serier från 00-talet
Så vad hade 00-talet att erbjuda egentligen i fråga om västerländska tecknade TV-serier..? Vad finns det för nya serier som säkert kommer att bli nostalgi för dagens kids om ytterligare tio år? Och när nostalgi inte direkt är någon faktor för mig här och nu, hur väl står sig då serierna på egna meriter?

2010-10-02 Topp-4x4: Populärkulturella 4:or
POPKORN fyller fyra år idag och som vanligt har vi velat uppmärksamma denna händelse med något litet extra - så vi bestämde att fira fyraårsdagen med att samla ihop fyra stycken skribenter och under dagen sammanställa fyra stycken topp-4 populärkulturella 4:or lite i andan för hur skoj vi har haft med sidan de senaste fyra åren!

2009-07-26 Topp-10: Krig mot maskiner
POPKORN-redaktionen är tillbaka (och solbrända som få) efter drygt en månads sommaruppehåll. Nu när regnet åter piskar mot rutorna har det blivit dags att lämna strandpromenaderna bakom oss och återgå till tangentborden. Och efter vissa sedan länge emotsedda premiärer på biografen är det ju som upplagt för en tio-i-topp dystopiska krig mot maskiner!

2009-05-31 Topp-10: He-Man-figurer att ha
Sent en kväll under påverkan av ett ordentligt kafferus (kan vi ju kalla det) gick Dylan loss i POPKORN:s leklåda för att kratta fram 1980-talets absolut fräckaste Masters of the Universe-figurer... Så vilka "gubbar" låg egentligen högst upp på alla småknattars önskelistor? Den där Dylan slog så slag i saken och har vaskat fram svaren åt oss.

2009-04-12 Topp-10: Gula saker
"Vem vet, kanske det blir kycklingar nästa år?" så resonerade Jan Banan förra påsken. Den som väntade ett helt år på att få läsa en topplista om hönsungar får dock lov att bli en smula besviken. Det blev istället en lista över gula saker som vare sig är kycklingar, ankor eller andra fjärderfän.

2009-01-22 Topp-10: Tecknade ledmotiv
Introt, temat eller introtemat, ledmotivet eller vad man nu än vill kalla det är tänkt att sätta stämningen på en TV-serie och ge den en säregen prägel... Thomas har minsann sett otaliga serier i sina dagar och kommit fram till att det finns minst lika många bra temalåtar. Här är listar han sina tio absoluta "theme songs" favoriter.

2008-07-30 Topp-10: Batman-skurkar
Galningar och gangstrar, förklädnader och missbildningar. Batman har sett dem alla och alla har de gett honom stora bekymmer genom åren. Eftersom han är Thomas så listar han här skurkarna som han tycker har varit något utöver det vanliga. Det här är Batmans tio farligaste fiender genom tiderna.

2008-07-28 Topp-20: Starzinger-citat
Mycket tack vare krystade dialoger har det blivit ett sant nöje att se denna rymdepos som är Starzinger med svenskt tal. Här följer inte färre än tjugo av våra favoritexempel på knasig dialog signerat den svenska översättningen... Sammanställda av entusiastiska medlemmar i SPPS under ett evenemang för exakt ett år sedan.

2008-05-30 Topp-10: Hattklädda typer
Tänk vilken skillnad en god hatt kan göra. För en del typer är hatten närmast ett signum. Karaktären är liksom inte hel utan den. Här på POPKORN gillar vi hattar så det är väl på tiden att det dyker upp en hattbaserad topplista med. Janne reder ut kriterierna och tar oss på en resa bland hattklädda typer.

2008-03-23 Topp-10: Harar och kaniner
Glad Påsk allihopa! Det var faktiskt nära att vi här på POPKORN inte bjöd på någon påskgodis alls i år, men så slog det Janne att med ägg och häxor redan avklarade kunde man bygga vidare på helgens tema med en tio-i-topp över mest minnesvärda harar och kaniner. Vem vet, kanske det blir kycklingar nästa år?

2008-03-08 Topp-10: Enögda typer
Utan någon som helst tanke bakom annat än att det är skoj och ploj så lägger Janne upp en av sina äldre mer lättsamma topplistor. Han snubblade visst över utkastet inklusive bilderna när han kollade igenom gamla mappar på datorn och tänkte "Why not?" så här har ni den - en tio-i-topp över enögda typer!

2007-08-17 Topp-10: Krabbdjur för kräftskivan 2008
Krigande ninjasköldpaddor i all ära, men så här i efterhand menar Dylan att just "kloförsedda kräftvarelser" var hans favoriter i barndomen. Fortfarande lagom vimsig efter kräftskivan häromveckan har han således redan börjat att planera på en bjudning in till nästa års kräftskiva och valt ut några särkilt vassa VIP-gäster som han gärna skulle vilja återse i allt från leksaksfigurer till 50-talets värsta B-klyschor.

2007-06-30 Topp-10: Teenage Mutant Ninja Turtles-Trivia-Ting!
Den där Dylan är nu hemma från semestern och bjuder här på tio saker som du (förmodligen) inte kände till om Teenage Mutant Ninja Turtles! Cowabunga!

2007-05-31 Topp-10: Piratkaptendonnor
Piratrelaterat igen och den här gången tittar vi igenom ett urval av några av de mest framträdande kvinnliga piratkaptenerna.

2007-05-31 Topp-10: Pirater i populärkultur
Piratrelaterat - Janne sätter kursen och presenterar här topplistan över alla piratföreteelser inom populärkulturen värda att omnämnas.

2007-05-18 Topp-10: Artister som liknar tecknade figurer
Utan vidare fördröjning presenterar vi den ut- och invändiga topplistan över artister som liknar tecknade figurer, signerad vår senaste rekryt Filip.

2007-04-09 Topp-10: Äggrelaterade grejer
Påskrelaterat igen och denna gång tar vi en närmare titt på några av populär-kulturens skönaste mest äggrelaterade inslag.

2007-04-05 Topp-10: Häftiga häxor
Påskrelaterat. Helgen, och då i synnerhet skärtorsdagen, till ära finnes här listan över de mest minnesvärda häxorna inom populärkulturen. Sjöhaggor och onda drottningar ej inräknade då dessa faktiskt får anses utgöra en alldeles egen variation på temat.

2006-12-22 Topp-10: Annorlunda julsagor
Temat med årets julspecial. Läs mer om de, enligt SPPS, tio mest annorlunda julberättelserna i allt från filmer till serietidningar.

2006-12-17 Topp-13: Zombierelaterade saker
Lagom försenat dyker här vår topplista på zombie-relaterade saker upp. Listan sammanställdes som del av SPPS och Halmstads spelförening Halloween-special 2006-11-04, och vem kunde ana att ruttet kött som vill äta dina inälvor kunde vara så tilltalande!

| 2 | 1 |

| Åter till arkiven |

POPKORN bedrivs som en helt fristående ideell sysselsättning och är inte del av något
annat samfund, samarbete eller liknande. Ansvarig uppläggare för sidan är Jan Komsa.