Aktuellt

Arkiv

Fakta för fan

Lekcenter

Perspektiv & Retrospektiv

Topplistor

Aktuellt

Hej och välkomna till lilla aktuellt ā la POPKORN!

2016-05-15 Speltopplistor: Tolv toppar ur askan
Ett skepp kommer lastat... Med ett dussin topplistor! Man kan nu åter se samt återse de flesta av våra speltoppar som vi har valt att behålla från förr med undantag för NES-delarna. Det var då nämligen bitarna 7-8 av topphundralistan som rök i den stora kraschen... Vi har lyckats bärga äldre obearbetade utkast till dessa så nu kan de också rekonstrueras till slut men det tar även längre tid mot allt som vi iallafall hade kvar i redan bearbetade tidigare upplagor.

Det sistnämnda och det som mao nu kommer åter med skeppslasten är inte mindre än topp x16 SNES-toppar plus topp-20: Bästa utslagna spel från SNES-topparna, topp-10: Nintendo 64-lir, topp-20: Gamla Game Boy-lir, topp-10: DS-spel/idéer och så topp-20 till -25: Sega Mega Drive-spelen, topp-25: Sega DreamCast-spel samt topp-25: PlayStation2-spel/serier och utöver konsoltopparna har vi också topp-5: Bästa Mega Man-spel, topp-10: BS-saker i VS-spel, topp-10: Par i spel och sist men inte minst topp-10: Videospeltennistitlar... Vi fick alltså upp tolv toppar under loppet av drygt sex veckor, så i snitt två toppar i veckan, vilket väl inte är så pjåkigt då flera toppar i sin tur består av flera delar så snacka om att kunna pusta ut. Närmast i tiden ligger nu de återstående två speltopplistorna, dvs NES-delarna, samt de allehanda topplistorna upptill! ;)

2016-04-01 Framgrävt ur spelkistan: Turtles Tournament Fighters (MD)
Megan Fox som April O'Neil är dessvärre fortfarande inget första aprilskämt. Inte heller struntar vi i vår sedan tidigare utropade vårledighet i syfte att se över topplistorna, trots att det nu ändå kommer ett nytt inslag. Men nästa Turtles-film med Megan Fox som ett vandrande skämt i spetsen och första april därtill gav oss infallet att lira det första spelet med April som spelbar, så vi gör helt enkelt ett litet undantag varpå vi återgår till vår vårledighet!

2016-03-27 Lekcenter: Mighty Max våg 3 - Överblick
Nu tar vi vårledigt från nya uppdateringar här på redaktionen under tiden som avdelningen topplistor ses över på allvar! Jan återkommer till utbyggandet av Mighty Max-arkivet senare under sommaren och fortsätter då också vidare in på den tredje tillika avslutande vågen av leksakslinjen. Sist men inte minst för säsongen bjuder vi på ett litet påskägg, i form av en sammanfattning över den tredje vågen i fråga som illustrerar mer eller mindre vad som komma skall. ;p

2016-03-26 Lekcenter: Mighty Max Storms Dragon Island
Nu gäller det! Nu avrundas sent omsider den andra vågens Mighty Max-eskapader här på POPKORN! Nu är det dags att tillsammans med Max storma Dragon Island!! Detta är del 2 av den sedan länge omtalade finalen för våg 2. Den sista akten innan vi går vidare över till den tredje vågen som i sin tur avslutar serien. Men hur blir det nu då? En värdig sista uppgörelse för den här vågen eller har vi redan gått igenom bättre set än så här? Den som klickar vidare får se.

2016-03-12 Lekcenter: Mighty Max Defies the Dread Star
Vi har äntligen kommit fram till första delen av den stora finalen för våg 2! Nästa uppdatering inom POPKORN:s Mighty Max-avdelning blir således den sista för den här vågen och då kikar vi närmare på den nya Skull Masters nya näste. Men det kom alltså ut ytterligare ett större set under samma period, så först tar vi ju såklart itu med detta! Den här gången ska det heller inte ta längre tid än vad pixelklubben existerat mellan uppdateringarna så håll bara utkik!

2016-02-28 Framgrävt ur spelkistan: Ice Hockey
Söndag 28 februari, vecka 8 och för många runt om i landet är detta den sista dagen på sportlovet (ja; den vanligaste sportlovsveckan är faktiskt vecka 8). Vad passar då bättre än att vintervideospelsporta bänkade framför en tjock-TV i det 28 år gamla och hederliga Ice Hockey till Nintendos 8-bitare? Nu tar vi alltså tillfället i akt och spelar digital ishockey som om det vore 1988, när Sovjetunionen och Tjeckoslovakien ännu existerade och Polen hade ett topplag!

2016-02-14 Restaurerat: Från Tokyo med kärlek - Första intrycken & Andra intryck
Vi fortsätter att varva nya inslag med restaurationer av äldre sådana! Att vi är på väg framåt nu och allting rullar på är ändå det viktigaste men icke att förglömma är även varifrån vi kommer och vad som har varit. Vi sparar inte på allt som bekant men den första Tokyo-resan å POPKORN:s vägnar är en sådan del av sidans historik som det ansågs vara värt att bevara så må nu vår dåvarande solstrålande sommarreseresumé värma en smula mitt i denna blaska vinterkyla.

2016-01-30 Lekcenter: Mighty Max våg 2: Heroes & Villains Collections
Vi fortsätter det nya året med ett nytt inslag om den gamla Mighty Max-linjen då Janne återkommer ännu en gång till sitt eget lilla skötebarn här på sidan, fast besluten att en vacker dag fullfölja vad som en gång påbörjades och inte vila förrän han har begåvat världen med det mest fulländade arkiv vad gäller Mighty Max som människan någonsin skådat. Det närmar sig den stora finalen nu för våg 2 men innan dess sticker vi in med något litet annat emellan också...

2016-01-16 Lekcenter: Trollfrisyrer
Vi inleder det nya året med ett äldre inslag i ny fin form då Tina återkommer med pompa och ståt som bevandrad trollhårstylist, fast besluten att inte låta Jannes text om Mighty Max-skallarna med trollhår vara den enda trollhårtexten uppe på sidan och lägligt nog rätt i tiden att sporra intet ont anande läsare inför Trolls-filmen som har biopremiär världen över i år! Vad som började som en leklådetext och sedan blev en topplista har hur som helst hittat hem igen.

2015-12-30 Perspektiv: Star Wars - The Force Awakens
Nu har det gått precis två veckor sedan den sjunde Star Wars-filmen som också verkligen är den sjunde delen i serien (så nu slipper man den "förvirringen") hade biopremiär i Sverige och redan då planerade vi att göra slag i saken med ett inslag om saken just till dagen idag. De största fansen såg säkert filmen redan på premiärdagen, vi dödliga fans såg den under premiärveckan åtminstone och hela två veckor har nu även gemene fan av Star Wars haft på sig alltså... Så nu kan vi snacka Star Wars eps VII på allvar och JA; det innebär SPOILERS!

2015-12-30 En god fortsatt hälsning: Nuvarande julens tomte
Han må ha vara något sen i rutan, lustigt nog då han ändå lyckades komma med tidiga klappar, men än är julen ej över för i år så här har ni hur som helst honom i egen hög person, med guldstjärna i kanten och allt; årets tomte 2015! Hela fem år efter den förra tomten som lyckades vara i tid till julen och den tionde tomten totalt här på POPKORN. Vi är upprymda att få presentera... Tja, läs vidare så får ni väl se! ^_^

2015-12-20 Sena säsongshälsningar: Gångna julars tomtar
Efter flera tomtelösa jular återvänder äntligen "årets tomte" som en kul grej här på sidan och då vi retrospektivt korat tomtarna för jularna som blev utan presenterar vi härmed alla gångna julars tomtar; de som såväl har- som skulle ha varit sedan POPKORN började 2006. Allt som allt snackar vi alltså om årens tomtar anno 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007 samt 2006 så klart (Ho! Ho! Ho!).

2015-12-15 Lekcenter: Mighty Max våg 2: Dread Heads
Efter ett motorstopp som heta duga så kör vi igen helt enkelt!! Senast då det begav sig såg det också ut som att vi härnäst skulle gå igenom de återstående två större seten från våg nr 2 och lämna uppsättningen Dread Heads till sist. Vid närmare eftertanke gör vi dock tvärtom och ger nu förtur åt Dread Heads så sparar vi de stora bjässarna till finalen för denna vågen. Under tiden som gått har f.ö Bad Eggz Bunch, Savage Mondo Blitzers, Monster in My Pocket och M.U.S.C.L.E. åter lagts upp under "smågubbar" ifall nu någon missade det. ^_^2015-12-01 Kackel ā la Cranky - Framtiden är nu
Det betyder att nu öppnar vi äntligen dörren för alldeles nya inslag igen. Det var ett tag sedan sist. POPKORN har förvisso uppdaterats en hel del under både 2014 och 2015 men då har det enbart handlat om nyheter med sidan i sig. En total makeover. Äldre inslag som kommit upp igen i ny tappning. Fler äldre inslag som bearbetats och åter kommit upp igen. Delar under konstruktion som i allt större omfattning gjorts tillgängliga mm, men nu är tiden för endast den sortens uppdateringar förbi och det är alltså fritt fram för nya inslag igen och den som vill läsa dagens kackel i dess helhet kan f.ö göra det här.


2015-11-24 Framgrävt ur spelkistan: Sonic the Hedgehog 2
Tisdagen 24 november år 1992 var dagen då Sega hade bestämt att släppa den efterlängtade uppföljaren till Sonic the Hedgehog över hela världen. En dag som Sega utnämnde till "Sonic 2sday" och gissa vad? Idag är det fjärde gången någonsin sedan den där beryktade premiärdagen som den 24 november faktiskt infaller på en tisdag. Idag är det Sonic 2sday! Nu tar vi alltså tillfället i akt att gräva fram spelet på nytt och lirar som om det vore 1992!!2015-10-21 Tillbaka till samtiden del II
Swoosh! Och bara sådär, på bara ett ögonblick har det plötsligt gått över år sedan sist. Så vad har då hänt under den här tiden? Tja, en hel del faktiskt och den som verkligen är nyfiken kan läsa mer om det här. Men nu kör vi igång igen iallafall. Det är dags att vi kommer tillbaka till samtiden. För andra gången. Och dagens datum är väl ändå nog så passande att göra detta? Och nej, någon närmare förklaring ger vi ej. Den som är såpass hipp att vara inne på denna sida och läsa detta får faktiskt fatta vinken själv. ;p2014-08-30 Lekcenter: "Robotar och sånt" samt "Lite av varje"
Robotar och sånt... Menar de pellejönsarna allvar?! Här trodde man att måttet var rågat med "smågubbar" och "småvärldar" men icke för då så kommer de allt dragandes med "robotar och sånt" och som om det inte vore besynnerligt nog så lägger de till "lite av varje" också. Vad sjutton ska det betyda egentligen? Ja, ni får väl surfa vidare in på vårt lekcenter och se själva. Tydligen ska det handla lite om GLO Friends och Powers of Grayskull... Vad för robotar och sånt det för övrigt rör sig om är dessa Multimac och Robot Leo 1004-tingestar samt andra generationens Transformers Axelerators, Grimlock och Skyscorchers.


2014-07-28 Lekcenter: Lekcenter återlanserat
Omkodningen av POPKORN går framåt kära medsurfare. Nu är det så att somliga av oss på redaktionen har likaså gått framåt i livet och har egna familjer att tänka på och passa på att besöka badstränder med. Eftersom vi inte har det här som heltidsjobb tar det med andra ord den tiden det tar men framåt går det allt och nu är iallafall delar av vårt omdesignade lekcenter uppe på nytt. De allra första texterna som kom upp på gamla POPKORN för 7-8 år sedan handlade främst om leksaker, speciellt Trash Bag Bunch och Mighty Max så det är väl passande att vi börjar den stora återlanseringen i precis den änden.2014-06-28 POPKORN version 3 på G.
POPKORN lever i högsta grad ska ni veta kära surfar-läsare! Sidan må ha sett övergiven ut på ytan men bra mycket har hänt bakom kulisserna de senaste två åren. Kort sagt kraschade den, urbota dumt nog, enda av alla våra datorer där vi hade allting samlat och en stor del av allt kreativt arbete från förförra våren gick om intet... Sedan tog det oss månader att (förgäves >__<) försöka återställa den förlorade datan och sedan blev det strul på redaktionen pga några ohederliga dåvarande kollegor som i praktiken struntade i att uppfylla sina åtaganden gentemot sidan (och därmed gentemot er kära läsare!) och detta t o m trots underskrivna kontrakt om saken.

Vi som är kvar har flyttat tillsammans med POPKORN som nu, bara sedan drygt två veckor tillbaka, ligger uppe på ett sprillans nytt fint webbhotell (^_^). Detta ypperliga tillfälle tar vi i akt till att totalrenovera POPKORN från grunden och det är alltså vad som pågår bakom kulisserna i skrivande stund. En version 2 var faktiskt på gång under tiden som gått men vi gick ifrån den designen till slut och nu går vi istället ännu ett steg längre. Vi passar på att skära bort en hel del dödvikt från sidan och tar helt nya friska tag. Det återstår fortfarande mycket att göra innan sidan är fullt bearbetad men nu när utvecklingen inte längre är hämmad av vissa mindre begåvade klåpare har man verkligen något se fram emot.

POPKORN bedrivs som en helt fristående ideell sysselsättning och är inte del av något
annat samfund, samarbete eller liknande. Ansvarig uppläggare för sidan är Jan Komsa.